Jestem ciekaw co na to sam Brain69????? Jaką będzie miał linię obrony tym razem.
Wcześniej nie zabierałem głosu w jego przekrętach ale teraz to Grubo przesadził.
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Jadę we wtorek, ma mi pokazać rzekomy silnik (którego niema), zabieram auto i kase, jak nie ma kasy, wezmie sie troche sztuki....
Noi MUSZE juz zrobic ten swap bo serduszka autko niema
Jak cos To niech PUZ wsadzi silnik M52B28, skrzynie is, dyfer jakis rozsadny.
Nawet skłonny byłbym sam to zrobic, ale nie mam warunków, noi wiadomości liche o swapowaniu, tylk jakies podstawy.
za 7kola papieru to z tego co wiem jeden z forumowiczy robi usluge w e36 z m50 na m52b28 przynajmniej ja mialem taka oferte... z tym ze to nie zaliczka byla tylko kompleksowa przekladka w stylu zostawiasz auto i odbierasz gotowe... u NAS rynek SWAPow dopiero powstaje ale na szczescie dzieki takim akcjom i tematom w ktorych sa auta zrobione u roznych osob/firm z roznymi komentarzami i opisami latwo bedzie wybrac ten wlasciwy warsztat...
Bulkake, przykro mi ze dales sie naciac... jesli masz umowe a druga strona jej nie dotrzymuje to jedyne co Ci zostaje to zglosic sie na POLICJE... wbrew temu co sie u NAS mowi na temat tej instytucji dziala ONA wystarczajaco dobrze...
Brain69 od wczoraj nie jest już użytkownikiem tego forum.Teoretycznie powinniśmy dać mu możliwość wypowiedzenia się,ale po wykrętnych usprawiedliwieniach poprzednim razem nie widzę sensu.
Żegnaj Brain-nie będziemy tęsknić.
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
jedna mysl mi sie nasuwa. jak nie potrafisz zrobic tego samemu, nie znasz nikogo komu mozna zaufac, to nie ma co brac najtanszego z brzegu. wczesniej sie rozejzec za kims poleconym przez innych, np. zadowolonych klientow. najbezpieczniejsza opcja, to nabyc gotowy projekt, dokladnie udokumentowany, takie cos np. jak ma buni. apetyt rosnie i koniec koncow dochodzisz do etapu gdzie przestajesz ogarniac koszty od poczatku zabawy. okarze sie, ze nabedziesz gotowca za mniej niz sam bys pewnie w polowe tego projektu wlozyl...
we wtorek napisze co z tego wyniklo, po wizycie u niego.
na poczatku znajomosci wydal mi się obcykany i naprawde doby ale teraz widze ze nie mozna wierzyc takim ludziom.
Jak Brain się nie wywiąże z umowy i nie odda pieniędzy to najpier Policja a potem do sądu, prawo jest po twojej stronie... Najwyżej go komornik zlicytuje i po ptokach.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Jak Brain się nie wywiąże z umowy i nie odda pieniędzy to najpier Policja a potem do sądu, prawo jest po twojej stronie... Najwyżej go komornik zlicytuje i po ptokach.
buahahaha wiesz ile trwa droga prawna w tym kraju
6 miesięcy czeka się na sprawę z powództwa cywilnego + minimum 2 sprawy w odstępach 2-3 miesiące, na swoim przykładzie to wiem
czyli po roku odzyskasz może 7k zł i auto, które notabene będzie wartę ileś tam % mniej
lepiej sprawę załatwić osobiście i to szybko
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Zanosi się na to że we wtorek zobaczę silnik, i chyba zrobi swap, po tym co mu powiedziałem.
Miało być tak:
-Silniczek M52B28 po kapitalnej obróbce cylinrdów, głowicy docieraniu zaworów, wymianach uszczelek, zimmeringów.
-Skrzynia is.
-Dyfer
-Zawiecha Koni ze skalepu oczywiście
-hamulce 4 tarcze zimmermann
-sprzęgło sachs
A będzie tak (tak myśle):
silnik pierwszy lepszy m52b28
skzynia is
dyfer
zawiecha jakas pewnie uzywka od 325
hamulce podróbki nawiercane
sprzegło uzywka z jakiegos trupa
Po wizycie wyśle foty tego co zrobił i sami ocenicie co on jest wart.
Ostatnio zmieniony przez Bulkake 2008-06-01, 16:22, w caoci zmieniany 1 raz
Powiedział iż rozbiera silnik zeby sprawdzic zuzycie, wymienić uszczelki, HONOWANIE - polerka cylindrów - robi sie to przy kazdym wyjęciu tłoków z cylindrów, docieranie gniazd zaworowych.
Powiedział iż rozbiera silnik zeby sprawdzic zuzycie, wymienić uszczelki, HONOWANIE - polerka cylindrów - robi sie to przy kazdym wyjęciu tłoków z cylindrów, docieranie gniazd zaworowych.
Nie mam więcej pytań.
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
7tys to kupa szmalu i jeszcze auto jak ona ma ci na szybko to zrobic zebys sie odczepił to staraj sie wyciagac to od niego bo zrobi ci i zas bedziesz mial ciagle jakies problemy z autem a on bedzie mial czyste sumienie ze zrobil najgorsze jest to ze on teraz ma to gdzies wszystko i pewnie sie smieje prawo jest po twojej stronie ale gdyby cos nie tak to pewnie trzeba to zalatwic... sam wiesz jak długi sie spłaca! a jak nie to zrób żeby odłożył łyżke...
[ Dodano: 2008-06-03, 18:59 ]
wiesz brain69 do wora a wór do jeziora P
_________________ BMW e46 328i touring
Vw T-3 Caravelle C 1.6TD
juz nie pamietam kto zakładał konto beemka-klub na nasza-klasa ale stamtad tez go możnaby wypier.. i wystawic stosowny komentarz
Bulkake, ja na twoim miejscu nie dalbym u juz żadnej szansy na cokowiek ; szkoda zachodu i tak ktos bedze musial po nim poprawiac .niech oddaje kase i auto w takim stanie w jakim dostał
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
juz nie pamietam kto zakładał konto beemka-klub na nasza-klasa ale stamtad tez go możnaby wypier.. i wystawic stosowny komentarz
Bulkake, ja na twoim miejscu nie dalbym u juz żadnej szansy na cokowiek ; szkoda zachodu i tak ktos bedze musial po nim poprawiac .niech oddaje kase i auto w takim stanie w jakim dostał
Dobre bo ja też nie wiem kto to zakładał a z zgode nawet nie pytał.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Dobre bo ja też nie wiem kto to zakładał a z zgode nawet nie pytał.
Ja zakładałem i o zgodę pytałem
A pan Dawid W. został już usunięty.
Ostatnio zmieniony przez Cypisek 2008-06-04, 16:10, w caoci zmieniany 1 raz