Wysany: 2008-05-31, 16:44 Zakup auta rozbitego bez dowodu rejestracyjnego
Witam.
Mam pytanie, mam na oku auto powypadkowe. Policja zabrała dowód rejestracyjny. Słyszałem że jak kupię takie auto na umowę kupna-sprzedaży + zaświadczenie wydane przez WK, w którym auto jest zarejestrowane, to po zrobieniu przeglądu będę mógł zarejestrować auto na siebie a moim WK. Jak to jest dokładnie.
I teraz czy przegląd zrobiony na papierze (bo dowód zabrany) będzie uznany przez mój WK i takowy wpiszą mi w nowy dowód rejestracyjny
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Przeglad zrobiony bez dowodu rejestracyjengo jest jaknajbardziej wazny w WK. Tak sie robi przy sprowadzaniu aut z zagranicy, oraz jak policja zabiera dowod za jakies usterki.
A co do pierwszego to nie mam pojecia, najlepiej podjechac do Twojego WK i sie zapytac bo jak wiadomo wszystko zalezy od Pani przy okienku
_________________ Bylo:
E36 328 qpe '95
E30 325 m Tech II '89
Jest
E30 318 '91
E30 325 m Tech II '89
kupilem auto bez dowodu ja mialem troszke lzej bo kiedy auto mialemna placu odrazu pojechalem i zalatwilem sobie przglad dostalem go na jakiejs kartce pozniej z umowa do urzedu i po sprawie , dodam tylko ze ja kupowalem auto od kolesia zamieszkalego w moim regionie i WK mielismy ten sam , jesi ty bedziesz mial inny WK niz wlasciciel bedziesz musial czekac az jego WK przesle dowod do twojego WK oczywicie po wczesniejszym powiadomieniu ich o porobie rejestracji
kiedyś dawno temu, mój kolega kupował auto gdzieś w Polsce rozbite i z ówczesnym właścicielem poszedł do WK i wziął takie zaświadczenie ze dowód jest u nich (do rejestracji) ale czy nadal tak jest jutro się dowiem w swoim WK
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86