BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E36] Squad's ->> 318 IS coupe
Autor Wiadomo
Squad 

Doczy: 20 Maj 2008
Skd: Warsaw
Wysany: 2008-06-05, 13:55   [E36] Squad's ->> 318 IS coupe

Witam, od około 3 tygodni jestem właścicielem Is'ka w e-36 coupe, rok 92, przebieg według licznika 155 tys.km. Sądze że stówka jest skręcona ale mechanicy jak ją ogladali stwierdzili ze wygląda na taki przebieg i możliwe że jest autentyczny, ja nie bardzo w to wierze. Poniżej fotki autka, na poczatek:
Z zewnątrz

Z wewnątrz

W aucie siedziało tandetne Radio VDO wiec wypadło i na jego miejsce wjechała Bavaria

Teraz plusy autka (według mnie):
Ori oraz kompletny zestaw kluczy

Zapas także ori oraz do kompletu lewarek obok zapakowany (wiem że to nic szczególnego ale strasznie jarają mnie takie duperelki :brawo: )

Na felgach są oryginalne śruby zabezpieczające oraz także ori BMW plastkikowe nakładki przykrywające te śruby:

A teraz niestety minusy:
Fotel kierowcy przetarty

Wgnieciony próg błotnika

Dziury na klapie po pozbyciu się pieknego spojlera, chwilowo zaklejoną czarną folią

Byly jeszcze piękne brewki Kamei'a oraz obowiązkowo znaczek M-Power :spoko: :mg: :lol: , poszły do kosza.
A tak wygląda w pełnym rynsztunku gotowa do drogi (jeszcze ze spojlerem :lol: )

W planie poza oczywiście zrobieniem tych minusów jest zawias 60/40 (nic wiecej, juz się najeździłem na ostrych zawiasach) oraz jakies koło 17, aktualnie szukam, Pozdrawiam.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
Ostatnio zmieniony przez center 2008-07-18, 08:51, w caoci zmieniany 2 razy  

Shreku 

Doczy: 18 Kwi 2006
Skd: Warszawa/Hrubieszów
Wysany: 2008-06-05, 14:32   

nom Marcinie, baza do przeróbek idealna

marojbl 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 08 Maj 2008
Skd: Gliwice
Wysany: 2008-06-05, 16:41   

pracy przed Tobą duuuuuuużo :cry: ale pomału do przodu i bedzie ok :wink:
obszyj te fotele co masz skórą i bedzie wyglądac :shock: przednio

kiloff 

Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2008-06-05, 18:47   

przebieg napewno zanizony o 100 (patrzac po galce i fotelach ;) )

o do samego samochodu .. hmm ... jak narazie seryjka ... ale mysle ze trafila w odpowiednie rece i bedzie na czym oko zawiesic ;) co najwazniejsze - dobrze ze to nie passat czy co tam mialo byc :mg:

www.system.mimbu.pl

Squad 

Wysany: 2008-06-05, 19:50   

marojbl napisa/a:
pracy przed Tobą duuuuuuużo :cry: ale pomału do przodu i bedzie ok :wink:
obszyj te fotele co masz skórą i bedzie wyglądac :shock: przednio

gdzie tam dużo, poza wyprowadzeniem tych minusów tylko zawias i koło i nic więcej. Co do skóry to nigdy więcej skóryw aucie, nie mam dobrych wrażeń, fotele będę chciał obszywać oryginalnym materiałem, i tylko na bokach, to co nie przetarte nie będzie ruszane, problem tylko w znalezieniu takiego materiału,
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car

Miro 

Doczy: 07 Maj 2007
Skd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysany: 2008-06-05, 19:56   

Sguad ty i BMW ?? A co z golfem ??

e30 325i M-Technic2
e30 324TD Touring

Squad 

Wysany: 2008-06-05, 20:09   

UUU golfa to już dawno nie ma, po golfie była alhambra 1,8 T potem Volvo R a teraz bmw już chyba na zawsze :prosze:
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car

miroll 
notoryczny fan serii

Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Kraków-NH
Wysany: 2008-06-05, 20:49   

Piekna baza do przerobek ! Laduj 5 czesciowe felgi z masa śrubek ! Najlepiej 2.8 albo s50 pod maske i caly m pakiet ! Do tego gwint za 5 tysi ! Jeszcze skora do srodka tylko taka od m3 ! i koniecznie biala bo najwiekszy lans ! No i klime musisz wsadzic i pelnego OBC 20 tys pozniej bedziesz mial wypas e36 kult ! :)

:wink:

P.S. A na serio to doprowadz to do jako takiego ladu - ja zawsze mowie ze mnie sie kazde zadbane e36 podoba (tylko nie compact...). Nawet bym felg nie zmienial jak lubisz jezdzic i miec nie wytluczone zawieszenie. Jest calkiem przyjemne auto.

P.S.2 - Ty to jestes Ten Squad od polerek z CS :) ?

Mój turek i kant
Ostatnio zmieniony przez miroll 2008-06-05, 20:55, w caoci zmieniany 3 razy  

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2008-06-05, 20:58   

fajny sprzecik ! widac ze zadbana, ladna i wogole ;) niechaj smiga dobrze :) pozdro :)

GERMAN BOY 
KAMIL E 36

Doczy: 10 Sie 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-06-05, 22:07   

He he.Witaj na forum.Własnie patrze znajoma mi ta bawarka.
Widze że odrazu przekonałes sie do tej marki.To mi sie podoba.Dobrze ze nie zrażaja cie te szczegóły .Troszke czasu i zrobisz z niej swoje cacko.Co do obszywania to jak bedziesz chciał ten materiał orginalny wszyc daj znac.Mój tapicer kiedys mi znalazł orginał do mojej poprzedniej bryczki niestety było to jeszcze audi.Ma sporo u siebie takich materiałów a to co ty masz to typowy wzór bmw najczesciej spotykany wiec da rade moim zdaniem to znalesc z innego fotela.

High-Tech 
///HTT

Doczy: 12 Lis 2005
Skd: Modlin Twierdza
Wysany: 2008-06-05, 22:44   

Squad napisa/a:
... a teraz bmw już chyba na zawsze :prosze:

DOBRE, hehe.

Z BMW się już nie wysiada :spoko:

Kto jak kto, ale u Ciebie mimo wszystko liczę na fajną felgę :lol:

Aaaa, jak nie widzi Ci się skóra, to może zastanów sie nad obszyciuem wszystkich boczków zamszem/alcantarą.
Dzikusowe e46:
http://img511.imageshack....dsc00523ge3.jpg

POZDRO

Squad 

Wysany: 2008-06-06, 01:49   

miałem w poprzednim aucie i skóre i alcantarę, nigdy wiecej, ten materiał mi pasi idealnie i nic z tych rzeczy nie będę kombinował, co orginał to orginał, 8-)
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car

David 
FULL OLDSCHOOL

Doczy: 12 Kwi 2005
Skd: T/A/R/N/O/W
Wysany: 2008-06-06, 10:02   

Zrob te 17" stalowe u Piotra64 i do nich ori kolpaczki te male na srodek. Do tego pomaranczowe kierunki i ori tylne lampy i gleba jak planujesz i...wystarczy, bedzie wtedy super :spoko:
794 001 051

Squad 

Wysany: 2008-06-06, 10:28   

no to kombinuje, kierunki i lampy ori marchewka siedzą, jedynie jeszcze żółte haluxy i starczy,tylko nie wiem na ile szerzyć te stalaki, sądze że te 8,5 i 9,5 przy zostawionym ET 47 będzie rozsądnie na gume 205/40, chciałem pełen kołpak zasadzić ale jest tylko jeden wzór w 17 od bumy 1 i jest brzydki, nic innego nie ma więc pewnie padnie na ten mały, tylko musze ewentualnie poszukać,
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car

dEeste 

Doczy: 13 Sty 2008
Skd: Płock
Wysany: 2008-06-06, 11:13   

Jak ten silnik się zbiera w e36 ?? :)

Squad 

Wysany: 2008-06-06, 11:15   

ten moj konkretnie to wogóle, lepsze Tico mnie łoi, coś jest nie tak i jak narazie nie wiadomo co, od 3,5 tys,obr, samochod wogóle nie jedzie, ale spox, zrobi się :wink:

[ Dodano: 2008-06-18, 23:05 ]
No i autko jeździ, NARESZCIE !! !!!!!!!!!! :jupi: . Okazało się że rozrząd był przestawiony. Dziś zostało wszystko zrzucone, ustawione na nowo, nowe uszczelki BMW, nowy płyn chłodzący BMW zalany bo stary już kiepskie właściwości miał, sprawdzone ciśnienie motoru, średnio 13,5-14 wyszło wiec jestem super zadowolony. Ogromne pokłony dla Artura z Piastowa, :prosze: super diagnosta, robi wszystko na Modic'u, no wręcz rewelacja. Zrobił to co inni mechanicy tylko gdybali i nie wiedzieli co jest nie tak.
Kontakt do niego gdy by ktoś potrzebował
http://www.auto-klinika.com.pl
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car

Zeed 

Doczy: 30 Wrz 2006
Wysany: 2008-07-17, 16:17   

kiloff napisa/a:
mysle ze trafila w odpowiednie rece i bedzie na czym oko zawiesic ;) co najwazniejsze - dobrze ze to nie passat czy co tam mialo byc :mg:

hehe...pomyślałem to samo, po za tym czekam z niecierpliwością na te stalaki, może akurat przekonam się do kebaba w coupe-cie :>

kiloff 

Doczy: 10 Lut 2006
Wysany: 2008-07-17, 17:37   

Cytat:
hehe...pomyślałem to samo, po za tym czekam z niecierpliwością na te stalaki, może akurat przekonam się do kebaba w coupe-cie :>

ja tez czekam az w koncu squad odsloni co dalej z samochodem ..

www.system.mimbu.pl

Squad 

Wysany: 2008-07-18, 00:30   

powiem szczerze że to jest pierwszy samochód którym nie mam ochoty nic robić, nie czuję potrzeby by go w jaki kolwiek sposób "ulepszać". Wszystko działa idealnie, prowadzenie itd. aż sam się zastanawiam czy przypadkiem chory nie jestem :| :wow:
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car

miroll 
notoryczny fan serii

Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Kraków-NH
Wysany: 2008-07-18, 07:47   

Mysle ze jak to tylko twoj jedyny pojazd do wszystkiego to nawet 17 są nonsensem... chyba ze z jakimis balonami ale wtedy to nie wyglada. Najwazniejsze ze wlascicielowi sie dobrze jezdzi :spoko:

Mój turek i kant

Squad 

Wysany: 2008-07-18, 10:24   

tu nawet nie chodzi o to, zawsze miałem auta na dużej glebie i niskiej gumie, umiem na tym jeździć, aktualnie jakoś nie mam weny ale predzej czy później coś wjedzie na bank, poniżej foty mojej golfiny, nisko siedział:

jedne z wielu jego odsłon.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car

David 
FULL OLDSCHOOL

Doczy: 12 Kwi 2005
Skd: T/A/R/N/O/W
Wysany: 2008-09-02, 00:47   

Dzieje sie tam cos z moim blizniakiem :mg: :?:
794 001 051

RoboCop 
Morder...ator

Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2008-09-02, 09:26   

golf masakrator :shock:

Squad 

Wysany: 2008-09-02, 11:07   

David napisa/a:
Dzieje sie tam cos z moim blizniakiem :mg: :?:

Sądzę że niestety nic nie będzie szło w stronę wygladu tylko w stronę funkcjonalności. Za bardzo podoba mi się jazda po torze jak na ostatnim BTD i w tym kierunku będe robił autko. Jakiś zawias, szelki, może kubeł, no i lepsze gumy zdecydowanie.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: