Witam
Mam problem :kwasny:
Podczas jazdy (zmiany biegu z dwa na trzy) bez żadnych zgrzytów skrzynia sie zablokowała na 3 biegu i niemożna w żaden sposób zmienić biegu i co teraz mam zrobić ?
dodam ze chodzi o e36 325 manual
Sprzęgło wyłącza?
Jęzsli tak to dobrze bo to nie ono jest przyczyną , a rozkleszczyć skrzynię można próbując na zgaszonym silniku bez wciskania sprzęgła bujać autem przód tył jednocześnie próbować wybić bieg.
Znaczy się co? Można wyjąć na jałowy i ponownie wbić, ale ruszyć tylko z 3-ki? Opisz dokładniej czy biegi działają, jak zachowuje się lewar.. Mi spadło wodzidełko i zostało tylko na 3... Całe szczęście bo miałem jakieś 50 km do domu
Kafarek.ewidentnie wynika że ma ta sama sytuacje co ty bo wyraznie napisał że została mu na 3 i nic nie moze zrobic .żadnego zrzucenia na bieg jałowy.wiec chyba rozwiazałes zagadke.
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
No niestety to raczej nie to bo właśnie patrzyłem i ten wodzik nie spadł. Jak ruszam lewarkiem to widać jak chodzi ten cały wodzik ale tylko trochę bo dalej sie blokuje coś w skrzyni. Raczej nie obędzie sie chyba bez wyjęcia skrzyni.