BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[e46] Sobotnie driftowanie.... skrzywiony wahacz dolny?
Autor Wiadomo
CLW 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 20 Maj 2008
Skd: Konin
Wysany: 2008-06-30, 11:45   [e46] Sobotnie driftowanie.... skrzywiony wahacz dolny?

Witam.
Po sobotnim deszczowym 4-godzinnym driftowaniu moja miłość kuleje na jedną nogę - efekt uderzenia o krawężnik. Fachowców proszę o ocenę co to może być. Ja stawiam na skrzywiony wahacz dolny, ale jeszcze nie miałem okazji wjechać na kanał ani odkręcić koła. Chodzi oczywiście o lewy tył. Dla porównania fotki lewego i prawego.

Z góry dzięki za sugestie.

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2008-06-30, 11:56   

to moze byc kilka rzeczy na raz... pierwsze to wachacz dolny a przy okazji wachacz wleczony (ten ze zwrotnica caly do wymiany)... ciezko bedzie okreslic na "oko"...

CLW 

Wysany: 2008-06-30, 12:11   

Jak tylko wjade na kanal to obejrze i porobie fotki... Ludzie, taka rada... Jak driftowac to nie przy 120km/h :) )

E46 M43TU 2.1

Sputnik 

Pomg: 2 razy
Doczy: 18 Cze 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2008-06-30, 12:14   

CLW napisa/a:
Jak tylko wjade na kanal to obejrze i porobie fotki... Ludzie, taka rada... Jak driftowac to nie przy 120km/h :) )

Gadasz jak baba :)

CLW 

Wysany: 2008-06-30, 12:18   

Hehe, no wiesz... przeleciałem łukiem między wysepką a lampą :) )) W sumie tył dostał leciutko, felga podgięła sie ok 1cm. Przód gorzej, wyłamane 5cm felgi. Ale z przodu wszystko jest OK, tylko tył wymiękł.

E46 M43TU 2.1

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2008-06-30, 18:16   

Do latania z dużymi prędkościami potrzeba trochę treningu, nie ma tak że od razu będziesz latał 2 paki bokami.
Aktualnie przemieszczam się bokiem w okolicach 160km/h, a jeszcze rok temu myślałem, że nie mogę jechać szybciej niż 130km/h :lol:

e36 318ti compact szrotex

jaqub 

Wysany: 2008-06-30, 19:35   

CLW napisa/a:
W sumie tył dostał leciutko, felga podgięła sie ok 1cm. Przód gorzej, wyłamane 5cm felgi. Ale z przodu wszystko jest OK, tylko tył wymiękł.

to sobie podjedz na jakas stacje kontroli pojazdow i zrob pomiary... to ze stoi w miare prosto nie znaczy ze nie ma uszkodzen... a lepiej zaplacic pare pln i miec pewnosc niz mialo by sie zesrac przy wiekszac predkosci...

CLW 

Wysany: 2008-06-30, 20:25   

Oooo, siema Sosen :) ))

To nie jest moje pierwsze BMW, już ich trochę mam, ale z glupoty jeszcze nie wyroslem :P

Informacje z kanału: przód bez usterek, z tyłu wygięty wahacz dolny, reszta wydaje się nienaruszona.

E46 M43TU 2.1

Sputnik 

Pomg: 2 razy
Doczy: 18 Cze 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2008-06-30, 21:01   

Stara zasada drifterów: Kto grubo idzie ten je*nąć musi :D

CLW 

Wysany: 2008-06-30, 21:14   

No dobra, wypucuję się... Glupio wyszło... Deszczowy dzień, asfalt mokry i ciepły - wyjątkowo ślizgo... Poleciałem z dwupasmówki w dwupasmówkę, na krzyżówce były koleiny raz w jedną raz w drugą stronę. Trochę mnie podbiło, przypikałem i za mocno odkręciłem. Potem było już tylko 360 i lot na krawężnik. W sumie prędkość udało się wytracić (tyłem celowałem między lampy) i tylko się o ten krawol lekko "odbiłem". Auto w sumie całe. Jutro rano wymieniam wahacze i czekam na kolejny deszcz. Narazie silnik w E46 nie pozwala na takie loty na suchym a E21 i E30 jeszcze w garażu :-)

Przy okazji odkryłem ciekawą rzecz. Jak koło jest lekko pochylone do środka to baaardzo ładnie bierze się bokiem zakręt - jakos tak mniejsza przyczepność :-) ))

( nie brechajcie ze mnie, ja taki dzikus od zawsze, Darco i Kirek mogą potwierdzić :wink: )

E46 M43TU 2.1

jaqub 

Wysany: 2008-06-30, 23:25   

CLW napisa/a:
reszta wydaje się nienaruszona.

na "oko" nie poznasz... u mnie dopiero po wyjeciu wachacza wleczonego (tego ze zwrotnica) i przylozeniu do innego bylo widac ze jest przekrzywiony... oczywiscie na diagnostyce tez kolo wchodzilo w czerwone pole...

CLW 

Wysany: 2008-07-01, 00:43   

Przypadkiem zalatwilem sobie dzisiaj cale tylne zawieszenie od E36 '92. Jutro podmieniam wahacz poprzeczny (dolny), zobacze co bedzie. Od razu jade na zbieznosc. Fajnie ze E46 ma bardzo podobne zawiesznie z tylu co E36, duzo czesci takich samych.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: