Wysany: 2008-07-04, 13:00 pytanie o maglownice w e36
Drodzy koledzy co robic?
z maglownicy mi juz tak cieknie plyn ze az wstyd na osiedlu takie plamy zostawiac.jakis czas temu nie przejmowalem sie tym zbytnio tylko pilnowalem zeby byl plyn w zbiorniczku ale ostatnio wali z niej jak cholera. nie wiem moze dlatego ze takie upaly sa i plyn jest rzadszy.pewne jest to ze cieknie z samej przekladni a nie z pompy czy zbiorniczka.
i teraz mam pytanie:
czy oplaca sie regenerowac ? bo slyszalem ze moze dlugo po tem nie pochodzic
czy moze kupic uzywana ? ale mozna kupiz tez niesprawna,bo jak sprawdzic szczelnosc skoro cisnienia w niej nie ma..
dzieki wielkie za sugestie
pozdrawiam
sorry że się podpinam do tematu ale niechce zakładać nowego...
Jeżeli magiel jest ze wspomaganiem a nie ma płynu ani pompy to będzie się kręciło ciężej niż w wersji bez wspomagania ? i czy można wykończyć taką maglownice jeżeli jeździ bez płynu
z góry dzięki za pomoc
_________________ E34 520i
E30 325e powered by DINAN & S-25%
E39 528iA - M Technic
o ile jesteś zaradny i masz zacięcie to regeneracja we własnym zakresie wyniesie CIę komplet naprawczy ok. 200pln plus włąsna praca i nowy płyn do wspomagania.
Jeżlei oddasz do regeneracji 400-600 zależy od marki i renowmy warsztatu i od długosci gwarancji jaką udzielają najczęściej jest to 6mcy...
co do używki zależy jak trafisz ale może pochodzić tyle samo co wynosi gwaracja albo krócej
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-07-04, 18:32, w caoci zmieniany 1 raz
podejda ,podejda bez problemow wielkich, tj np z magla od m43 pasujac go do 6 cylindrow trzeba troche przprofilowac "chlodniczke" , co do przelozen to nie mam pojecia
Tez sie podepne do tematu by nie tworzyc novych ...
Czy jak mam peknieta czy rozerwana gume ta oslone od maglowinicy to to przeszkadza jakos w jej pracy czy cos sie bradziej niszczym, mozna jezdzic bez tego ??
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-07-05, 22:43
W pracy nie przeszkadza ale skraca żywtonośc drążków kierowniczcy-przez osłonę na pewno przedostaje się mnóstwo syfu i wody więc wymień to czem prędzej !
do odkrecenia masz 5 srob kola i jedna nakretke koncowki drązka ( no trzeba jeszcze go wypiac ) pozniej zrzuczas opaski zaciskowe sciagasz manszete przez drązek .......... dalej wszystko w kolejnosci odwrotnej - daj nowe opaski tyle
roboty na godzine z browarem w dloni
_________________ byłem tu 06.12.24
Tobi Poszukaj zanim napiszesz !!! E36 31i SPRZEDAM!
Doczy: 16 Cze 2008 Skd: Katowice
Wysany: 2008-09-15, 17:10
MARAS napisa/a:
o ile jesteś zaradny i masz zacięcie to regeneracja we własnym zakresie wyniesie CIę komplet naprawczy ok. 200pln plus włąsna praca i nowy płyn do wspomagania.
A propos, może ktoś to robił i może poradzić jak się do tego zabrać? Mam wyciek i chciałbym z pomocą zestawu naprawczego to zrobić.
A propos, może ktoś to robił i może poradzić jak się do tego zabrać? Mam wyciek i chciałbym z pomocą zestawu naprawczego to zrobić.