BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Usunięcie rys z lakieru
Autor Wiadomo
morgoth 
BMW zawsze w sercu

Doczy: 12 Sty 2007
Skd: Bełchatów / Wrocław
Wysany: 2008-07-05, 16:50   Usunięcie rys z lakieru

Mam pewien problem, bo przez całą długośc drzwi i tylnego błotnika mam ładną rysę na lakierze. Znajomi mi podpowiadają, żeby ją zlikwidowac specjalnymi pastami. Na allegro znalazłem takie coś:
http://moto.allegro.pl/it...eracja_nr1.html
Używał ktoś takich wynalazków? Sprawdza się to i likwiduje rysy? Nie chcę wydawac kilku stówek na lakiernika, jeśli mógłbym sobie to sam niewielkim kosztem zrobic. Z góry dzięki za wszelkie info.

kazik 

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2008-07-06, 12:04   

Nic nie napisałeś jaki masz lakier i jak głęboka jest ta rysa>jeśli sięga bazy lub podkładu to polerowanie nic ci nie da.Jeśli masz ją po całej długości auta to przypuszczam że jest jednak dość głęboka i nie spolerujesz jej ręcznie.
Da się może ją usunać ale żeby nie było wiać trzeba powierzchnie potraktować papierem ściernym (granulacja od 1200-do 2000 zależnie od lakieru) i dopiero prubować to zapolerować.Z past polerskich moge polecić G3 natomiast odradzam niesprawdzone badziewia z allegro

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2008-07-06, 20:19   

a kto mi powie jak w serwisie toyoty usuneli rzekomo bez malowania całego boku ryse przez cały bok do gołej blachy :?: normalnie sladu nie widac i zrobili to za darmo na gwarancji :shock:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

orzel811 
WYMIATACZ

Pomg: 1 raz
Doczy: 15 Cze 2007
Skd: gryfino
Wysany: 2008-07-06, 20:53   

morgoth napisa/a:
Mam pewien problem, bo przez całą długośc drzwi i tylnego błotnika mam ładną rysę na lakierze. Znajomi mi podpowiadają, żeby ją zlikwidowac specjalnymi pastami.

Rodzaj lakieru tu wiele nie ma do znaczenia, przede wszystkim chodzi o to czy rysa jest do gołej blachy czy nie. Jeśli zarysowanie jest powierzchniowe tylko to polecam polerke automatyczną( kontową) i pastę G3 i wyjdzie Ci trewelka :D
Natomiast jeśli rysa jest do podkładu badź do gołej blachy to nie obejdzie się bez wpyłki ( malowania elementu w specyficzny sposób)

kamil.k napisa/a:
a kto mi powie jak w serwisie toyoty usuneli rzekomo bez malowania całego boku ryse przez cały bok do gołej blachy :?: normalnie sladu nie widac i zrobili to za darmo na gwarancji

Nieda się takiego czegoś zrobić bez malowania elementu
pozrdawiam i w razie jakiś problemów chętnie odpowiem na pytania:)

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2008-07-06, 23:45   

orzel811, też mi sie tak wydawało że sie nie da ale u góry na przednich drzwiach były lekkie rysy które zostały wiec na 100% nie malowali całych drzwi a rysa była w połowie ich wysokosci na całym boku auta od zderzaka do zderzaka

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

morgoth 
BMW zawsze w sercu

Doczy: 12 Sty 2007
Skd: Bełchatów / Wrocław
Wysany: 2008-07-07, 13:33   

kazik napisa/a:
Nic nie napisałeś jaki masz lakier i jak głęboka jest ta rysa

Lakier jest metalic, a rysa nie jest zbyt głęboka. Wygląda tak, jakby nawet podkładu nie sięgała. Ciężko nawet paznokciem o nią zahaczyc. Jeśli chcecie, to mogę zrobic fotki z bliska i pokazac.

ahir 
night driver

Pomg: 3 razy
Doczy: 16 Lip 2006
Skd: Katowice
Wysany: 2008-07-31, 10:47   

co myslicie o tym:
http://www.acc-ochronalakieru.pl/ ??
czy ktos juz tego probowal? czy cos daje? czy moze po zrobieniu tego, za 2 lata moja beemke rdza pokryje?
hmm

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: