Mam pewien problem, bo przez całą długośc drzwi i tylnego błotnika mam ładną rysę na lakierze. Znajomi mi podpowiadają, żeby ją zlikwidowac specjalnymi pastami. Na allegro znalazłem takie coś:
http://moto.allegro.pl/it...eracja_nr1.html
Używał ktoś takich wynalazków? Sprawdza się to i likwiduje rysy? Nie chcę wydawac kilku stówek na lakiernika, jeśli mógłbym sobie to sam niewielkim kosztem zrobic. Z góry dzięki za wszelkie info.
Nic nie napisałeś jaki masz lakier i jak głęboka jest ta rysa>jeśli sięga bazy lub podkładu to polerowanie nic ci nie da.Jeśli masz ją po całej długości auta to przypuszczam że jest jednak dość głęboka i nie spolerujesz jej ręcznie.
Da się może ją usunać ale żeby nie było wiać trzeba powierzchnie potraktować papierem ściernym (granulacja od 1200-do 2000 zależnie od lakieru) i dopiero prubować to zapolerować.Z past polerskich moge polecić G3 natomiast odradzam niesprawdzone badziewia z allegro
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
a kto mi powie jak w serwisie toyoty usuneli rzekomo bez malowania całego boku ryse przez cały bok do gołej blachy normalnie sladu nie widac i zrobili to za darmo na gwarancji
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Mam pewien problem, bo przez całą długośc drzwi i tylnego błotnika mam ładną rysę na lakierze. Znajomi mi podpowiadają, żeby ją zlikwidowac specjalnymi pastami.
Rodzaj lakieru tu wiele nie ma do znaczenia, przede wszystkim chodzi o to czy rysa jest do gołej blachy czy nie. Jeśli zarysowanie jest powierzchniowe tylko to polecam polerke automatyczną( kontową) i pastę G3 i wyjdzie Ci trewelka
Natomiast jeśli rysa jest do podkładu badź do gołej blachy to nie obejdzie się bez wpyłki ( malowania elementu w specyficzny sposób)
kamil.k napisa/a:
a kto mi powie jak w serwisie toyoty usuneli rzekomo bez malowania całego boku ryse przez cały bok do gołej blachy normalnie sladu nie widac i zrobili to za darmo na gwarancji
Nieda się takiego czegoś zrobić bez malowania elementu
pozrdawiam i w razie jakiś problemów chętnie odpowiem na pytania:)
orzel811, też mi sie tak wydawało że sie nie da ale u góry na przednich drzwiach były lekkie rysy które zostały wiec na 100% nie malowali całych drzwi a rysa była w połowie ich wysokosci na całym boku auta od zderzaka do zderzaka
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Nic nie napisałeś jaki masz lakier i jak głęboka jest ta rysa
Lakier jest metalic, a rysa nie jest zbyt głęboka. Wygląda tak, jakby nawet podkładu nie sięgała. Ciężko nawet paznokciem o nią zahaczyc. Jeśli chcecie, to mogę zrobic fotki z bliska i pokazac.
co myslicie o tym:
http://www.acc-ochronalakieru.pl/
czy ktos juz tego probowal? czy cos daje? czy moze po zrobieniu tego, za 2 lata moja beemke rdza pokryje?
hmm
_________________ Sex jest jak BMW... Radość z jazdy...