BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E36 sedan - jak wyjac tylne drzwi
Autor Wiadomo
Norbi 

Doczy: 20 Lut 2007
Skd: Płock
Wysany: 2008-07-18, 21:55   E36 sedan - jak wyjac tylne drzwi

Chce wymienic drzwi a zeby to zrobic trzeba wyjac trzpien blokujacy ktory jest miedzy drzwiami a slupkiem. W srodku jest pusty a na zakonczeniu ma taka dziurke na przelot podluzna. Probowalem mlotkiem od spodu go wybic ale normlane jakbym w kowadlo walil. NIe drgnal ani milimetra. Boje sie ze jak wezme wiekszy mlotek to ten trzpien sie zdeformuje i juz wogole go nie wyjme.

Moze ktos zna patent?
Trzpien trzyma ramie ktore blokuje przed zbyt duzym otwarciem drzwi

ukinio 

Doczy: 09 Mar 2006
Skd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysany: 2008-07-19, 11:33   

no niestety mlotek to jedyne rozwiazanie.mozesz czyms popsikac jakims wd40.kolek ten jest przeciety z tego co pamietam.po wbiciu sie rozgina i kasuje luz .

Gasper 
Powered by BMW

Pomg: 13 razy
Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2008-07-19, 22:06   

Cierpliwie wal młotkiem od dołu. Też z tym walczyłem niedawno i udało się. Nie uszkodziłem niczego po drodze ;) Sam kołek potem wbiłem spowrotem.

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2008-07-19, 23:05   

co wy piep :x o większych młotkach....kowale ;/ pod kołkiem od dołu jest pierścień zabezpieczajcy wyjmij go wkrętakiem w bok a potem dobierz trzpień o średnicy kołka i delikatnie młoteczkiem pukaj od spodu zejdzie bez problemu...
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-07-19, 23:07, w caoci zmieniany 1 raz  

Gasper 
Powered by BMW

Pomg: 13 razy
Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2008-07-20, 00:25   

W obu beemkach, w których ściągałem drzwi nie było żadnego pierścienia. Więc nie piep.rzymy.

wrona 
PRAWY DO LEWEGO ;)

Pomg: 15 razy
Doczy: 10 Cze 2005
Skd: radzyn
Wysany: 2008-07-20, 01:32   

maras w e36 nie ma pirescienia, przynajmniej w tych ktore rozbieralem,a kilka ich bylo nie bylo żadnych zabezpieczen, takze cierpliwie i nie duzym mlotkiem ale delikatnie i cierpliwie( kolek mozna najpierw scisnac np kombinerkami )

ukinio 

Doczy: 09 Mar 2006
Skd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysany: 2008-07-20, 09:55   

Nie wiem Maras dlaczego tak wyskoczyles.i wyzywasz od kowali :x .skoro sam piszesz ze mlotkiem trzeba.ja u siebie nie mialem pierscienia.w angolu u Puza tez nie bylo.wiec chyba cos Ci sie pomylilo.pzdr.

Norbi 

Doczy: 20 Lut 2007
Skd: Płock
Wysany: 2008-07-24, 21:32   

Dzieki za pomoc w tak banalniej sprawie. Pomogl ........młotek :mg: i moj ojciec, chyba jeszcze w operowaniu mlotkiem go nie przebije :mg: Niestety trzeba wiekszy mlotek i uderzac. Nie ma tam zadnej obejmki, oklek jest pusty w srodku, to wlasciwie rurka

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2008-07-26, 16:39   

:cry: moja wina nie wiem jak ale odczytałem e30 sedan a nie e36 sedan... sorry chyba ślepnę w nocy przed kompem. zgadza się w e30 jest pierścień a w e36 jest rurka nacięta wzdłuż którą należy ścisnąć...a przy montarzu speczyć po to jest nacięcie.... przepraszam jeżeli uraziłem... ale nie tłukę młotem po beemkach by wymontować drzwi... zawsze jest sposób by tego uniknąć.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-07-26, 16:40, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: