Siema !
Z pod samochodu słychać grzechotania, szumy - coś w ten deseń - mniejwięcej z okolic skrzyni, przynajmniej tak mi się wydaje , objaw znika na wciśniętym sprzęgle.
Czy to łożysko już się kończy czy coś innego ?
.....Typowe objawy jak padnie łozysko oporowe sprzęgła ............PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Ok , w takim razie wiem za co się zabrać co wymienić przy okazji zeby mieć spokój ?
Będe potrzebował jakieś specjalistyczne narzędzia czy garażowy zestaw wystarczy ?
Jakieś rady jak się za to zabrać ?
Muszę podnieść silnik żeby zdjąć skrzynie ?
Ok , w takim razie wiem za co się zabrać co wymienić przy okazji zeby mieć spokój ?
Będe potrzebował jakieś specjalistyczne narzędzia czy garażowy zestaw wystarczy ?
Jakieś rady jak się za to zabrać ?
Muszę podnieść silnik żeby zdjąć skrzynie ?
A jak się zabrać... jak kto woli . A najlepiej chyba wyjąć wał, później odkręcić i wyjąć wysprzęglik (2 nakrętki), odkręcić rozrusznik (2 śruby), następnie poduchy skrzyni i dla wygody mocowanie wydechu do skrzyni. Teraz odkręć 4 małe torxy i 4 śruby, żeby zdjąć taki dekiel od dołu skrzyni (pod sprzęgłem). No i została sama skrzynia - 3 duże torxy, jedna duża śruba i taka malutka po prawej stronie skrzyni. Jak to poodkręcasz, zdejmujesz skrzynkę, wyjmujesz łożysko, wkładasz nowe i teraz wszystko powtarzasz, ale od tylca
Tak czy siak po ściągnięciu skrzyni wymien łożysko na nowe (niejest drogie) i sprawdź luz na dwumasowce, powinien wynoscić około 1,5cm od lewej do prawej skrajnej pozycji.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
To raczej wina skrzyni.U mnie też tak hałasowało a po wcisnieciu sprzegla przestawalo.A ze sprzego sie skonczylo to wymienilem komplet ale problem nie zniknąl bo okazalo sie zo to cos w skrzyni halasuje.Narazie jej nie wymieniam ale jak już nedzie bardzo mnie to denerwowac to poszukam używki bo jej naprawa chyba jest nie oplacalna.
Jeśli wciskasz pedał i problem znika to skrzynia lub koło dwumasowe Łożysko oporowe pracuje tylko w momencie kiedy wciskasz pedał Więc jeśli coś "grzechota", a pedał nie jest wciśnięty to na pewno nie jest to łożysko oporowe (nie pracuje)
Jeśli wciskasz pedał i problem znika to skrzynia lub koło dwumasowe Łożysko oporowe pracuje tylko w momencie kiedy wciskasz pedał Więc jeśli coś "grzechota", a pedał nie jest wciśnięty to na pewno nie jest to łożysko oporowe (nie pracuje)
tak właśnie, hałasuje łożysko wałka atakującego skrzyni, jak wciskasz sprzęgło skrzynia się nie kręci, jak puszczasz sprzęgło wałek atakujący się kręci i to na nim hałasuje łożysko
Czy wymiana tego łozyska będzie bardzo skomplikowana ? Trzeba rozłożyć całą skrzynie na części ?
Dodam jeszcze że gdy jade na pierwszych 2 biegach , słyc hać takie jakby wycie ... jak w autobusie
W e30 występuje kolo dwumasowe czy zamachowe?u nie w w e36 1.8is jest zamachowe i po zdjęciu skrzyni okazalo sie ze jest dobre i to walek sprzeglowy tak halasowal.czy dwumas nie występowal w autach z klimą?ja klimy nie mam
Dwumasa raczej cichnie przy lekkim nacisku na sprzęgło,przy czym czuć lekkie drganie pedału.Jak cichnie dopiero przy prawie pelnym wciśnięciu to hałasuje skrzynia ,często tylko łożysko na wałku sprzęgłowym.Czasem może tłuc rownież tarcza sprzęgła (na tłumiku drgań) ale to w autach bez dwumasy.
Jeżeli byłoby to łożysko oporowe wałka sprzęgłowego to hałasowałoby na wciśniętym pedale.
Jeżeli natomiast hałasuje na puszczonym, na luzie, to jest to jedno z trzech łożysk w skrzyni, które się skończyło. Naprawa nieopłacalna - skrzynia do wymiany. Ale bez obaw - można na tym pojeździć jeszcze dobre kilka lat.
Jeździć i nie ruszać tego, czekać aż się rozleci - można się tego nawet nie doczekać
Ostatnio zmieniony przez abrover 2008-08-06, 07:59, w caoci zmieniany 1 raz
ja juz 2 lata jezdze i stuka jak stukalo - nie oplaca sie tego rozbierac no chyba ze ktos ma czas i zrobi to samemu bo na zakladzie cena ok 5 stowek + czesci...