BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zamknity przez: LUKAS
2008-08-01, 05:14
Nie pali :(
Autor Wiadomo
arcik155 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 13 Gru 2007
Skd: Nowa Ruda
Wysany: 2008-07-29, 18:17   Nie pali :(

Witam wszystkich ! A więc tak, mam taki problem że moje m20b20 nie chce zapalic, kręci rozrusznikiem i kręci i lipa iskra jest, paliwo dochodzi, niewiem co jest grane . Od czego jeszcze może to być. To stało sie tak nagle że nie mogłem odpalic, nic nie wymieniałem itp. Proszę o pomoc. Aha jeszcze przypomne ze nie mam gazu

Moge jeszcze dodac że przed tym wycierałem blok szmatą bo gdzies uciekał mi płyn i chciałem zobaczyć gdzie, no i węże ściskałem ręką od termostatu i chłodnicy bo chcialem sprawdzić gdzie cieknie.

Lysy328 

Pomg: 1 raz
Doczy: 19 Lip 2008
Skd: POLSKA
Wysany: 2008-07-29, 20:01   

pewnie odlaczyles jakis kabelek widze ze na tym forum probujesz pomocy :) ale nie licz na nia za bardzo tu sa sami teoretycy i tak Ci pomoga ze sie zdziwisz

maaaad 

Pomg: 19 razy
Doczy: 28 Gru 2006
Skd: Turek
Wysany: 2008-07-29, 21:53   

Lysy328, cieszę się, że swoją nad wyraz błyskotliwą radą pomogłeś koledze. Arcik też się pewnie cieszy :D
arcik155, jesteś pewien, że paliwo dochodzi? Dość często w tych autach padają pompy paliwa. U mnie padła nie tyle pompa, co przekaźnik od pompy (środkowy, pod czarną obudową blisko lewego kielicha) i auto też nie chciało odpalić, a jak już odpaliło to po jakimś czasie gasło. Z tego co się orientuję, steruje on też silniczkiem krokowym, a jak Ci się przy rozruchu silnik krokowy nie otworzy, to też mogą być problemy z odpaleniem.
Jeszcze co mi do głowy wpadło to brak zasilania wtrysków - pod dolotem, po lewej stronie silnika masz takie okrągłe gniazdo i wtyczkę. Leci tamtędy właśnie zasilanie wtrysków, jak coś nie styka to wtryski się po prostu nie otworzą. Przyjrzyj się jej.
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2008-07-29, 21:57, w caoci zmieniany 1 raz  

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-07-30, 00:59   

Cytat:
ale nie licz na nia za bardzo tu sa sami teoretycy i tak Ci pomoga ze sie zdziwisz

Skoro tak uważasz to kiego wała tu siedzisz? Pomocy nie otrzymasz, sam widzę też niebardzo potrafisz pomóc więc nie widzę sensu Twojej egzystencji na tym forum.

Co do problemu....Odłącz kable od świec i zobacz czy po kręceniu rozrusznikiem świece są mokre-wtedy będziesz miał pewnośc, że paliwo dochodzi do cylindrów, a nie tylko do listwy wtryskowej.
A dalej się pomyśli :)

Pozdrawiam

Lysy328 

Wysany: 2008-07-30, 08:24   

co sie tak malolaty do gardel rzucacie spokuj !! !!!!! Alexil ales sie na pomagal przepisales to co kolega wyzej napisal tylko w innej formie i wydaje ci sie ze pomogles ?? ???? z tego co czytalem twoja wiedza o mechanice jest nie wiele wieksza od wiedzy na temat mojej osoby

Jak napisalem wczesniej sprawdz czy nie odlaczyles jakiegos przewodu wtyczki lub nie spadlo jakies podcisnienie .

arcik155 

Wysany: 2008-07-30, 09:04   

dzieki za info, będe musiał to posprawdzać, dzisiaj nie bo auto własnie stoi u mechanika chyba ze uda mi sie go dzisiaj odebrać :)

Lysy328 

Wysany: 2008-07-30, 09:07   

spoko jak juz znajdziesz lub mechanik znajdzie to napisz co bylo pozdro
Ostatnio zmieniony przez Lysy328 2008-07-30, 09:07, w caoci zmieniany 1 raz  

arcik155 

Wysany: 2008-07-30, 09:12   

No ok , a może dasz mi swój numer gg to wtedy lepiej sie dowiem od ciebie

maaaad 

Pomg: 19 razy
Doczy: 28 Gru 2006
Skd: Turek
Wysany: 2008-07-30, 10:26   

Lysy328, ogarnij się.

alexil 

Wysany: 2008-07-31, 03:20   

Cytat:
co sie tak malolaty do gardel rzucacie spokuj !! !!!

Skończ pierwszą klasę podstawówki (tam uczą podstawowych zasad ortografii i interpunkcji) to pogadamy o mechanice.

Cytat:
Alexil ales sie na pomagal przepisales to co kolega wyzej napisal tylko w innej formie i wydaje ci sie ze pomogles ?? ?

Do totalnego braku znajomości podstawowych zasad języka polskiego dochodzi brak umiejętności czytania ze zrozumieniem....Na pewno nie pomyliłeś forum ze szpitalem dla upośledzonych umysłowo? Ty pewnie mialbyś problem z przepisaniem czegoś w innej formie...

Cytat:
z tego co czytalem twoja wiedza o mechanice jest nie wiele wieksza od wiedzy na temat mojej osoby

Jeśli umiesz tak samo czytać jak pisać to wcale mnie nie martwi Twoje zdanie na temat mojej (nie)wiedzy.

Cytat:
Jak napisalem wczesniej sprawdz czy nie odlaczyles jakiegos przewodu wtyczki lub nie spadlo jakies podcisnienie .

No tak....Teraz mamy wyczerpującą, szczegółową odpowiedź na pytanie kolegi-spadł jakiś kabelek! A może spadło jakieś podcisnienie, których w M20 jest aż jedno.

Nie to żebym nalegał ale może wyrejestrujesz się z tego forum? Jeśli nie zmienisz swojego durnego zachowania to podejrzewam, że któryś z modów prędzej czy później Cię wyręczy......

ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2008-07-31, 07:21   

Sprawdź podłączenie czujnika przy kole od wału z przodu bloku

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-07-31, 08:10   

..................................................................
Ostatnio zmieniony przez duchX 2008-08-01, 04:39, w caoci zmieniany 1 raz  

arcik155 

Wysany: 2008-07-31, 08:59   

Lysy 328 - dzięki za pomoc, naprawde sie przydała :) miałeś racje że jak wycierałem to poluzowałem wtyczke jedną :)

alexil 

Wysany: 2008-07-31, 12:56   

Cytat:

Alexil nie chce byc wredny ale odwal sie od goscia ma juz ostzrezenia wiec sie nie cisnieniuj

I mówi to ten, który wszystko zawsze przyjmuje ze spokojem i nigdy się nie ciśnieniuje. Czemu mam wrażenie, że go bronisz?

Cytat:
na mechanice to tez sie znasz jak pies na gwiazdach

Dobrze, że są ludzie którzy sie znają......

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-07-31, 19:11   

..................................................................
Ostatnio zmieniony przez duchX 2008-08-01, 04:39, w caoci zmieniany 1 raz  

alexil 

Wysany: 2008-08-01, 00:31   

Cytat:

Bardzo dobre masz wrazenie przepisywac posty kazdy potrafi

Następny.....Pokaż mi gdzie przepisałem ten post. Ja pisałem o tym jak sprawdzić czy wtryski leją paliwo, a kolega Maaad o ich zasilaniu. Może i kiepsko się znam na rzeczy ale jak dla mnie wtryski mogą nie lać paliwa mimo obecności napięcia.

Cytat:
a wniesc cos co pomoze nie ma chetnych wazelina do moderatorow i zarzadu ??

Bez komentarza.....

Cytat:
wiec oszczedz uwag i nie denerwuj sie tak na drugi raz

Nie oszczędzę sobie uwag jeśli ktoś będzie odpisywał na moje posty (bądź co bądź z chęcią pomocy) w ten sposób. Ciekawy jestem jak Ty byś się zachował jeśli tak bym Ci odpisał.....

Ale niech Wam będzie-skopiowałem post kolegi, nie mam pojęcia o samochodach.
Gdyby nie to, że pare razy mi pomogłeś i niewątpliwie masz pojęcie o samochodach to coś bym jeszcze dopisał ale nie będę dolewał oliwy do ognia. Nie zmienia to faktu, że teksty w stylu "na mechanice to tez sie znasz jak pies na gwiazdach" są dla mnie totalnym zarozumialstwem i świadczą tylko o Tobie.

Amen

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-08-01, 04:09   

twoje auto mowi duzo o wlascicielu
Ostatnio zmieniony przez duchX 2008-08-01, 04:40, w caoci zmieniany 1 raz  

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2008-08-01, 05:14   

Ludzie spokoj ma byc :!: :!: Mamy sobie pomagać a nie sobie docinać, ktoś chce wode mącić to niech idzie na inne podwórko :!: :evil:

Lysy328 ma bana i dobrze, bo zadymiarzy i osob szukajacych problemu z niczego Nam nie potrzeba.

A Ty Xeon też się uspokuj, bo widze że ostatnio coś Ci niepasuje, co łóżko przestawiłeś i wstajesz codzień lewą nogą :?:
Pokasowałeś treść swoich postów (za to tez jest ostrzezenie :) ) ale dzieki cytatom Alexila i tak widać co pisałeś bo to chyba Twoje teksty.
A ostatni post ewidentnie jest docinką, wiec jak się nieuspokoisz to narta Ci się wydłuży ...

Zamykam temtat bo Autor dostał chyba wyczerpującą odpowiedź (od Maaaada dotyczącą sprawdzenia kostek i czujników).

Zażalenia przyjmuję na PW.
PZDR!