BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E38] Ogrzewanie wnętrza z włączoną klimą
Autor Wiadomo
kumbasy 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 30 Kwi 2007
Skd: Wrocław
Wysany: 2008-08-07, 22:59   [E38] Ogrzewanie wnętrza z włączoną klimą

Witam.
Moje pytanie dotyczy ogrzewania kabiny (lecz nie Webasto tylko standardowym ogrzewaniem) przy włączonej klimie. Mianowicie nie mogę uzyskać ciepłego powietrza z nawiewów, bez względu czy na zewnątrz jest +15 stC czy więcej, z nawiewów cały czas leci lodowate powietrze. Nawet jak ustawię na obu zegarach temp 28 stC to dalej nic, ledwie lekko ciepłe, a powinno walić gorące.

Nie wiem czy taki układ w BMW jest możliwy- włączona klima i ogrzewanie na około 26 stC? Miałem mercedesa E (210, 1998) i tak dało się zrobić, nigdy w nim nie wyłączałem klimy...

W e38 już został wymieniony czujnik temp w panelu i nie pomogło. Dodam, że oba zawory ogrzewania otwierają się i działają, bo jak jeździłem dzień bez panela sterowania (wtedy w nim wymieniali czujnik) to w aucie nie dało się wytrzymać z gorąca...

Będę wdzięczny za wszystkie pomysły, głupie też...

E38, 1999, klimatronik 2 strefowy.
Dzięki i pozdrawiam.
Kuba

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2008-08-09, 01:48   

Na których nawiewach sprawdzasz skuteczność ogrzewania? Nie wiem na 100% jak jest w e38, ale generalnie w beemkach ciepłe powietrze leci tylko na nogi i na szybę, a te skierowane bezpośrednio na kierowcę i pasażera dmuchają tylko zimne powietrze.
Pozdro
Sosen

e36 318ti compact szrotex

kumbasy 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 30 Kwi 2007
Skd: Wrocław
Wysany: 2008-08-09, 12:47   

Sosen napisa/a:
Na których nawiewach sprawdzasz skuteczność ogrzewania? Nie wiem na 100% jak jest w e38, ale generalnie w beemkach ciepłe powietrze leci tylko na nogi i na szybę, a te skierowane bezpośrednio na kierowcę i pasażera dmuchają tylko zimne powietrze.
Pozdro
Sosen

Sprawdzam właśnie na nogach i szybie, ale na środkowym nawiewie mam jeszcze przełącznik ciepłe-zimne i bez względu jak jest ustawiony daje zimnym wiatrem...

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2008-08-10, 23:17   

Sosen napisa/a:
a te skierowane bezpośrednio na kierowcę i pasażera dmuchają tylko zimne powietrze.

mylisz sie ślizgacz jak przekrecisz gale na maksa dmucha tez cieple na jape :)
tak jest w e30 w e36 z klimatronikiem mialem jescze przelacznik na srodkowym nawiewie cieple zimne

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: