Wysłany: 2008-08-19, 22:15 Track Day Ułęż/Ryki 31/08
Sprawa wyglada nastepująco. Dziś na rally sprincie gadałem z gościem z Octavia klubu że chcieli zorganizować track day jak powyżej. Nie zebrała się odpowiednia ilość chętnych i będą musieli odwołać imprezę, chyba że dozbiera się zawodników. Aktualnie mają ok. 15 chetnych, a musi być minimum 30. Koszt ok 150zł od auta i także upalania jest cały dzień. Powiedziałem mu że napiszę info tutaj. Niech się zgłaszają ewentualni chętni i jeżeli będzie ok 15 zawodników tutaj to uderzę do niego żeby się zalogował i żeby dalej prowadził sprawę, nie chcę być pośrednikiem. Więc wpisywać się. Pozdrawiam,
_________________ Uwaga! Zachodzi przy skręcie.
Bilstein B12 on board.
1/4 mili w bmw jest jak lowienie ryb z dziwka...jest fajnie ale nie do tego służy.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
Cytat:
SAMOCHODOWY RAJD SZKOLENIOWY połączy w sobie dwa elementy - szkolenie z techniki jazdy i zawody.
Zawodnicy przed startem otrzymają konspekty dotyczące ustawienia, konfiguracji i sposobu jazdy prób szybkościowych. Podczas szkolenia uczestnicy dowiedzą sie jak prawidłowo pokonać trasę - gdzie hamować , jak skręcać , w którym momencie dodawać gazu , aby jak najbezpieczniej i najszybciej pokonać trasę.
Drugą częścią szkolenia będzie przejazd zapoznawczy (kilka okrążeń).
Z uwagi na bezpieczeństwo uczestników konfiguracja ustawień zakrętów w zakresie 60 - 160 km/h. Do przejechania w sumie ponad 20 km szybkościowych.
Jeżeli startujący będą chcieli porównać osiągi swoich samochodów , to po zawodach udostępnimy długą prostą trasę - 240km/h gwarantowane (jeżeli auto da radę) nawet w układzie porównawczym 1/4 mili w wersji tradycyjnej.
WYPOSAŻENIE OBOWIĄZKOWE:
OC,NW, aktualny przegląd techniczny, gaśnica, apteczka, trójkąt, kaski ochronne dla załogi (motoryzacyjne)
Jezeli uda się zebrać 30 aut koszt dla jednego auta wyniesie 150zł
Zasady ogólne takie same jak w zeszłym roku:
- dojazd i wyżywienie we własnym zakresie: polecamy kiełbasę w ilościach umiarkowanych, większe ilości staja w gardle, na grillowanie mięsa nie za bardzo jest czas
Bilstein B12 on board.
1/4 mili w bmw jest jak lowienie ryb z dziwka...jest fajnie ale nie do tego służy.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
Ostatnio zmieniony przez Squad 2008-08-20, 08:53, w całości zmieniany 1 raz
Z Miśkiem Waw? dawny znajomy haha. Słuchaj wczoraj gadałem z organizatorem tego wszystkiego i on mówi zupełnie co innego, napisałem do niego, ma się tutaj zalogować i napisać wszystko w tym temacie,
Bilstein B12 on board.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
Z Miśkiem Waw? dawny znajomy haha. Słuchaj wczoraj gadałem z organizatorem tego wszystkiego i on mówi zupełnie co innego, napisałem do niego, ma się tutaj zalogować i napisać wszystko w tym temacie,
tak, z Miskiem waw , siema
gadałes napewno z howardem ktory owszem organizuje to i udziela sie w tej szkole rajdowej czy z nimi wspolpracuje, ale chetnych zbieralem ja. Poniewaz nie uzbierałem, a do 15 sierpnia mielismy zarezerwowany termin to uznalismy ze odwolujemy impreze.
W zwiazku z tym powiadomiłem wszystkich którzy mi się zgłosili że impreza odwołana.
Zatem musisz uzbierać 30 osób od nowa
Nie mówię, że to niemożliwe, ale może nie być łatwo. w tydzien
Siemasz, słuchaj ja nikogo nie zbieram tylko puściłem dalej to info co mi mówił Howard wczoraj, on twierdzi że nie ma problemu rozegrać tą impreze właśnie 31 sierpnia, a także w innych terminach, wiec jak tylko zbiorą się chetni to on nie widzi problemu, nic ja czekam aż on się tutaj zaloguje i wypowie bo takie przekazywanie z ust do ust to na ogół nie wychodzi .
Bilstein B12 on board.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
Panowie a nie lepiej zadzwonic do Wrobla? Wystarczy 10 samochodow, koszt 200zl od samochodu, Wrobel ustawia trase, jedzie z kazdym w samochodzie o nic nie trzeba sie matrwic, chyba latwiej zebrac 10 osob niz 30, pomijam to, ze przy 30 samochodach to za wiele sie nie pojezdzi.
Sądzę że można sobie odpuścić te Ryki. Ten człowiek co mi to mówił jakoś nie jest chetny by się tutaj zalogować i wsio ogarnąć najwidoczniej.
Bilstein B12 on board.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car