Panowie potrzebuje szybko pewnej odpowiedzi.
Czy tłoki w super ecie są takie same jak w m20b25?
Czy blok jest ten sam?
PILNE bo głowica już leży obok silnika
Rozebrałem w końcu oba silniki >>tłoki są inne .Blok ten sam raczej bo nie zauważyłem różnicy
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
Denka tłoków są takie same dlatego moje pytanie i dlatego zastanawiaem się czy nie zmienić tłoków ale okazało się ze tłoki z 2,5 chaczyły by o wał i są delikatnie wyższe.Jeśli mi się uda skombinować aparat to zrobie zdięcia i wkleje
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
W m20b25 są dwa rodzaje tłoków. Z m20b25 z e30 z 1987 roku nie pasują do wału od ety,ale znalazłem takie z m20b25 z e34 z 1990roku i te miały większe wycięcia w bocznej ściance tłoka i pasują.
Stwierdzone doświadczalnie-tak poskładany silnik jest w żabie(e30 mojego brata).
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
ten po lewej na zdjeciu wygladaja jak moje tloki ktore wyciagalem z b25 z 86 roku. patrzac na calkowita wysokosc tloka na stornie ktora wyzej podal kamil.k wynika ze tak by moglo byc, tz: lewy stary tlok prawy nowy typ
_________________ e30 327i mit 3.91 sperre - laleczka sprzedana
e30 340i wide- aktualnie na tapecie
Mlody ten po prawej wygląda tak samo jak tłoki które wyciągnąłem z silnika z 1990 roku czyli nowszy typ.
A ten po lewej wygląda jak z stary tłok z mojego oryginalnego m20b25 z maja 1987roku.
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...