BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
316i Compact - gotuje
Autor Wiadomo
NewOldTiMe 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 16 Pa 2008
Skd: Ostrowiec Św.
Wysany: 2008-10-17, 10:42   316i Compact - gotuje

Kupilem e36 316i 1996r.compact z niemiec i non stop do niej dokladam. Mam problem z wysokim Ciśnieniem plynu chlodniczego oraz z jego gotowaniem, niewspominajac o odpowietrzeniu. Jak stoi samochod zapalony przez jakis czas to temperatura dochodzi do polowy wskaznika a gdy dodaje sie mu gazu wiecej to na ostro wiatraczek sie zalancza przy chlodnicy. Rozsadzilo mi juz 2 czesci tyle ze one byly stare juz to wymienilem ale teraz gdy jest na wodzie to non stop ani go odpowietrzyc nie idzie a jak niby sie odpowietrzy go to gotuje mogl by mi ktoś pomoc? :(

Szajbaa 
Fan Marki

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Mar 2008
Skd: warszawa
Wysany: 2008-10-17, 14:48   

a po zakupie robiłes rozrząd pompe itp?? moze pompa nie daje tak jak trzeba?? chłodnica zasyfiona?? moze cos z uszczelką czy głowicą, ale wtedy to raczej by było mleko... tylko proponuje znawcą nie jestem
Ostatnio zmieniony przez Szajbaa 2008-10-17, 14:49, w caoci zmieniany 1 raz  

NewOldTiMe 

Wysany: 2008-10-17, 14:56   

Tzn powiem tak, ten samochod byl bardzo zapuszczony jak dostalem go w swoje rece..
Nie robilem ani pompy ani rozrzadu. W chlodnicy jakies tam delikatnie smieciuszki byly i byl do niej wsypany uszczelniacz taki.. bo mi kapalo do srodka samochodu z centralki, teraz tam w srodku powymienialem wszystko. Cieklo mi z pod termostatu wiec go uszczelnilem - uszczelka byla mocno zjechana. Zmienilem mu również krokowy na nowy i uszczelnilem wylot z filtra powietrza ( jego tez wymienilem) do przepustnicy. Kupilem nowy akumulator bo w stary nawet nie mruczal po ladowaniu i uzupelnieniu plynu ...
Ten samochod byl kupiony niby przez znajomego w oplakanym stanie;/ - w srodku syf na maxa jak by nim turek albo hiszpan jezdzil .. a mial byc mpakiet;/ za kilkaset euro wiecej tak sie wychodzi na interesach ze znajomymi...;/

Rafal_e30 

Doczy: 19 Lut 2008
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2008-10-17, 16:17   

Wymień pompę wody :!:

NewOldTiMe 

Wysany: 2008-10-17, 19:34   

chyba to jednak uszczelka pod glowica, wyjolem termostat i cisnienie jest ogromne i go gotuje wciąz :/

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-10-17, 21:37   

Podjedź do dobrego warsztatu i zrób test na obecność CO2 w układzie chłodniczym-będziesz miał jasność co do uszkodzenia uszczelki/głowicy.

Pozdrawiam

NewOldTiMe 

Wysany: 2008-10-18, 19:38   

Rozkrecilem całość i mam postrzepiona uszczelke pod glowica i musze cala wymieniac, oraz wszystkie uszczeleczki i uszczelniacze ktore po drodze widzialem dla pewnosci.
Dzieki za dobre rady chlopaki ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: