witam, problemow pare ale rzuce jeden temat co to by nie smiecic
1 - problem z xenonami, a raczej z ich samo-poziomowaniem, ostatnio swiecily dobrze na dobrej wysokosci a tu nagle bach, ledwo co w nocy widze, i tutaj problemem jest to iz raz opadaja same po jakims czasie albo jak sie mine z piewszym autem i xenony "dostana" jego swiatlami to nagle opadna
2 - dzis w drodze do domu nagle zaswiecila sie kontrolka od abs-u tak nagle bez niczego, nawet nie hamowalem, czy to moze bys jakies zwarcie czy to jakis modul jest do wymiany
3 - a teraz raczej pytanie a nie problem, chcialbym zalozyc alu-ramki na zegary i pomalowac wskazoweczki i teraz mam pytanko, czy ktos z was to juz malowal a nepewno tak i czym robiliscie
z gory dzieki za pomoc pozdrawiam
[ Dodano: 2008-10-21, 12:41 ]
no panowie, pomozcie czlowiek w potrzebie jest napewno wiecie o co kaman, problem 3 rozawiazany ale 1 i 2 dalej wisi i czeka
_________________ nisko, ciemno, szeroko - tego szukam w E34 ...
z abs'em w e38 walczylismy z koleszką tez zaczeło sie samo swiecic wysypał sie czujnik przy tylnim kole, z tego co wtedy ustalilismy wpadł w jaka dziure i tak po prostu padł czujnik.
Z tego co sie orjentuje generalnie są strasznie delikatne te czujniki i nie raz nie da sie go wyjąc zeby nie uszkodzic i chyba to prawda bo używki wtedy nie moglismy nigdzie dostac.
Nowy czujnik załatwił sprawe koszt cos około 300zł w carsie jeśli dobrze pamietam.
Teraz zerknąłem na allegro i sie potwierdza jedna sztuka używana wiecej nie ma tylko nowe.
Co do xenonow to moze pada czujnik poziomu. z tego co sie orientuje to jest on na tylnej belce pod zderzakiem.pzdr
oprócz czujnika z tyłu (prawa strona tył) jest jeszce jeden na prawym przednim wachaczu.
najczęstszą przyczyną braku poziomowania jest ułamane ramię poziomizera (standardowa przypadłośc e38 - woda, błoto, a na końcu rdza i zablokowanie się sworznia przymocowanego do czarnego ramienia poziomizera)
U mnie było dokładnie to samo skończyło się wymianą obydwóch na nowe oryginalne około 150PLN za sztukę (nie pamiętam dokładnie)