Wysany: 2008-11-07, 20:01 [E30] Samodzielne podłączenie centralnego zamka.
Dzisiaj zakupiłem do mojej buni uniwersalny centralny zamek i mam następujący problem. Mianowicie gdzie podpiąć jedyny wychodzący z centralki i odpowiedzialny za mrugnięcie kierunkowskazami różowiutki jak pupcia prosiaczka kabel?
Poproszę o łopatologiczne wytłumaczenie bądź też ukazanie miejsca podpięcia jakimś zdjęciem. Dzięki!
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-11-07, 20:23
Odkręć osłonę pod kierownicą-znajdziesz tam przerywacz kierunków. Miernik w łapkę, zobacz, na którym kablu pojawia się napięcie przy mruganiu kierunków i do niego podłącz kabelek z centralki. Kiedyś to robiłem ale w tej chwili nie pamięta, który to przewód.
jesli masz tylko jeden przewod to upewnij sie czy sterownik centralnego zamka ma wbudowana diode bo jesli nie ma to po wpieciu tego przewodu zmostkujesz oba kierunki i za kazdum razem bede wlanczac ci sie awaryjne , jesli zamek nie ma wbodowanej diody to musisz takowa zastosowac w tych kablach ktorymi bedziesz mostkowal kierunki zeby przepuszcaly tylko wtedy jak bedziesz zamykal auto a jak bedziesz uzywal kierunku to one poprostu nie puszcza i bedzie wszystko GIT powodzenia
[ Dodano: 2008-11-07, 21:32 ]
co ja mowie jesli jest jeden pzrewod to napewno musisz zastosowac diody !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no i wlasnie masz 2 diody ktore podlanczasz pod 2 kierunki lewy i prawy diody powoduja ze jak zamkniesz auto mrugają 2 kierunki a jak wlonczysz kierunek to mruga tylko jedna strona