Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-11-27, 15:36 [E30] alexil
Po ok. 4 miesiącach poszukiwań kupiłem w końcu nową E30. Na początku twardo zapierałem się, że musi być czarna ale jak zobaczyłem tą to zmiękłem i stwierdziłem, że delphin wcale nie jest rażąco gorszy
Kilka słów o aucie;
-produkcja luty 88'
-sprowadzona od wroga w tym roku
-pod maską fabrycznie m20b25 (obecnie 194 tyś przebiegu)
Wyposażenie;
-ABS
-wspomaganie
-centralny zamek
-grzane sportsitze
-el. szyby
-el. szyber
-el. antena
-OBC II
-roleta
-lusterko wsteczne M-tech
Dodatkowo jak widać na fotkach jest lekka gleba i wydech z kwasówki-dźwięk jest obłędny ale na dłuższych trasach męczy...
Plany:
-dopieszczenie budy (jest kilka rdzawek)
-dopieszczenie wnętrza
-kiera M-tech II
-czarny sufit
-ksenon
-m52b28
Czekam na opinie
Ostatnio zmieniony przez nokerman 2012-02-05, 16:07, w caoci zmieniany 4 razy
Ładna
Delphin jest moim zdaniem jednym z ładniejszych kolorów w e30
Pierwszą e30 w wąskiej miałem właśnie w tym kolorze
Powodzenia w dalszych pracach nad autem
Wysany: 2008-11-27, 19:58
Klimy nie ma, to tylko guzior
Ale jest za to "automatyczna kontrola ogrzewania"-tak wyczytałem na realoem.
Kiedy podkręcam ogrzewanie wyraźnie słychać ruch jakiegoś silniczka, ktory steruje ilością ciepła dostarczaną do wnętrza. Dziwny bajer, nigdy tego wcześniej nie widziałem.
Ale jest za to "automatyczna kontrola ogrzewania"-tak wyczytałem na realoem.
jest to taka wczesna wersja klimatroniku , pobierane jest powietrze z wnętrza kabiny i przepuszczane jest przez czujnik temperatury a elektronika utomatycznie dostosowuje przepływ powietrza przez nagrzewnice
Wysany: 2008-11-28, 01:19
Ma ktoś w ogóle pojęcie jak działa ten alarm? Pare dni temu robiłem porządek z kablami wiązka alarmu wygląda na kompletną.
I wypatrzyłem jeszcze jeden niezidentyfikowany obiekt (oryginalny)-dziwne, okrągłe coś montowane obok gongu od OBC. Do tego "czegoś" wpięta jest 2-przewodowa wtyczka i dochodzi gumowy wężyk, który pod maską idzie do kolektora ssącego. Jakieś pomysły?
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-11-28, 02:21 ]
Dodam, że na fotkach widać ten wężyk wchodzący do kolektora ssącego-wchodzi tam wężyk z regulatora ciśnienia na listwie tylko z drugiej strony (od grodzi).
Wysany: 2008-11-28, 12:21
Nie mam takiej fotki, bo obecnie halogeny nie świecą. Muszę przejrzeć czy żarówki nie są popalone. Jak wszystko naprawię to wrzucę fotke. W ogóle to te halogeny będą na handel