Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Gru 2006 Skąd: Stalowa Wola/Kraków
Wysłany: 2008-11-27, 15:36 [E30] alexil
Po ok. 4 miesiącach poszukiwań kupiłem w końcu nową E30. Na początku twardo zapierałem się, że musi być czarna ale jak zobaczyłem tą to zmiękłem i stwierdziłem, że delphin wcale nie jest rażąco gorszy
Kilka słów o aucie;
-produkcja luty 88'
-sprowadzona od wroga w tym roku
-pod maską fabrycznie m20b25 (obecnie 194 tyś przebiegu)
Wyposażenie;
-ABS
-wspomaganie
-centralny zamek
-grzane sportsitze
-el. szyby
-el. szyber
-el. antena
-OBC II
-roleta
-lusterko wsteczne M-tech
Dodatkowo jak widać na fotkach jest lekka gleba i wydech z kwasówki-dźwięk jest obłędny ale na dłuższych trasach męczy...
Plany:
-dopieszczenie budy (jest kilka rdzawek)
-dopieszczenie wnętrza
-kiera M-tech II
-czarny sufit
-ksenon
-m52b28
Czekam na opinie
Ostatnio zmieniony przez nokerman 2012-02-05, 16:07, w całości zmieniany 4 razy
Ładna
Delphin jest moim zdaniem jednym z ładniejszych kolorów w e30
Pierwszą e30 w wąskiej miałem właśnie w tym kolorze
Powodzenia w dalszych pracach nad autem
Wysłany: 2008-11-27, 19:58
Klimy nie ma, to tylko guzior
Ale jest za to "automatyczna kontrola ogrzewania"-tak wyczytałem na realoem.
Kiedy podkręcam ogrzewanie wyraźnie słychać ruch jakiegoś silniczka, ktory steruje ilością ciepła dostarczaną do wnętrza. Dziwny bajer, nigdy tego wcześniej nie widziałem.
Wysłany: 2008-11-27, 21:38
alexil napisał/a:
Ale jest za to "automatyczna kontrola ogrzewania"-tak wyczytałem na realoem.
jest to taka wczesna wersja klimatroniku , pobierane jest powietrze z wnętrza kabiny i przepuszczane jest przez czujnik temperatury a elektronika utomatycznie dostosowuje przepływ powietrza przez nagrzewnice
Wysłany: 2008-11-28, 01:19
Ma ktoś w ogóle pojęcie jak działa ten alarm? Pare dni temu robiłem porządek z kablami wiązka alarmu wygląda na kompletną.
I wypatrzyłem jeszcze jeden niezidentyfikowany obiekt (oryginalny)-dziwne, okrągłe coś montowane obok gongu od OBC. Do tego "czegoś" wpięta jest 2-przewodowa wtyczka i dochodzi gumowy wężyk, który pod maską idzie do kolektora ssącego. Jakieś pomysły?
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-11-28, 02:21 ]
Dodam, że na fotkach widać ten wężyk wchodzący do kolektora ssącego-wchodzi tam wężyk z regulatora ciśnienia na listwie tylko z drugiej strony (od grodzi).
Wysłany: 2008-11-28, 12:21
Nie mam takiej fotki, bo obecnie halogeny nie świecą. Muszę przejrzeć czy żarówki nie są popalone. Jak wszystko naprawię to wrzucę fotke. W ogóle to te halogeny będą na handel