BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Drgania na wolnych m52b28
Autor Wiadomo
marvin-86 
Częstochowa

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Lis 2006
Skd: Częstochowa
Wysany: 2008-12-21, 13:36   Drgania na wolnych m52b28

Witam, mam taki problem że silnik w mojej bumie na wolnych obrotach, niekiedy hmmm nie wiem jak by to nazwać, rzuci nim od czasu do czasu ale to nie jest rzucenie jak by sie dusił albo coś w tym stylu prędzej coś jak by kropla spadała albo wtrysk lał na tłok i nie było iskry, i to sie dzieje tylko na wolnych, na gazie i na benzynie to samo, oczywiście sekwencja, jadę we wtorek podpiąć do kompa może coś pokaże, miał ktoś coś podobnego ? rozważam cewkę albo wtrysk albo świece help :drunk:

Miro 

Pomg: 3 razy
Doczy: 07 Maj 2007
Skd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysany: 2008-12-21, 13:41   

najprawdopodobniej swieca któraś odmawia współpracy

e30 325i M-Technic2
e30 324TD Touring

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2008-12-21, 14:15   

komp ci nic nie pokaze w tej kwestii. pokazuje w stylu 1 albo 0- gdzie 1 dziala a 0 nie dziala. Nie pokaze ci slaba rezystancję itp.

ja mialem identyczne objawy i winna byla CEWKA. To jest najdrozszy element z ukladu zaplonowego i najdelikatniejszy.. po kilkunastu latach uzytkowania spada jej sprawnosc..

zacznij od wymiany swiec (najtansza opcja), najlepiej niemieckie boschowskie do m52 bo ngk ostatnio sie zeszmacilo zwlaszcze te made in franse 8-)

marvin-86 
Częstochowa

Wysany: 2008-12-21, 14:39   

ok jak cewka to jak sprawdzic ktora ? kupic jedna nowa i wymieniac po kolei ? czy przez uszkodzona cewke moze wzrosnac spalanie ? pozatym nimoge zagrzac jej jak lece na trasie caly czas pokazuje mi 60-70 stopni niekiedy nawet mniej ehh znowu siano pojdzie w bawarke :/

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2008-12-21, 16:06   

marvin-86 napisa/a:
ok jak cewka to jak sprawdzic ktora ? kupic jedna nowa i wymieniac po kolei ? czy przez uszkodzona cewke moze wzrosnac spalanie ? pozatym nimoge zagrzac jej jak lece na trasie caly czas pokazuje mi 60-70 stopni niekiedy nawet mniej ehh znowu siano pojdzie w bawarke :/

ja osobiscie nie sprawdzalem, ale cewki mierzy sie miernikiem elektronicznym, ktory pokazuje wartosc rezystancji w omach.

W moim przypadku wiedzialem na 200%, ze mam padniete cewki wiec kupilem komplet (zeby sie nie bawic w sprawdzanie kazdej sztuki) od sprawnego silnika (widzialem i slyszalem jak pracowal wiec je zamienilem) i silnik naprawde odżył.

a jesli beemka sie niedogrzewa to masz uszkodzony termostat! cewki nic nie maja do tego! niedogrzany silnik= wieksze spalanie= maslo pod korkiem.

marvin-86 
Częstochowa

Wysany: 2008-12-21, 17:08   

faktycznie pod korkiem mam taka maź :/ no nic zaczne od świec i termostatu bede mówił jak się rozwija sytuacja pozdro

ps. kupilem swiece, jedna cewke, i 6 szt fajek, po zmianie swiec nic zero zmian, po zmianie paluchow CIUT lepiej, i zmienialem cewki po kolei po jednej na zmiane z nowa, wymienilem jedna ze srodkowych cewek (trzecia od przodu auta) i bylo juz o niebo lepiej, ALE jeszcze jedna musi byc w nienajlepszym stanie bo niekiedy jeszcze drganie sie powtorzy. Tak napisalem co zrobiłem może komuś się to przyda.
Ostatnio zmieniony przez marvin-86 2008-12-23, 21:24, w caoci zmieniany 2 razy  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: