chodzi ci o to co załącza wiatrak chłodnicy bo mało precyzyjnie zadałes pytanie
Tak.Mam zamiar oczyścić układ chłodzący bo mi temperatura dziwnie się zachowuje.I nie jest gorąco w aucie...jak jest na maxa temp. ustawiona. Czasem nawet temp na wskaźniku nie dochodzi do połowy na trasie...tym bardziej w mieście.Myślę że należy przepłukac chłodnice i wogóle...układ...jak w jednym temacie było za pomocą 0,5 l octu , czy może być inna przyczyna??
Wymieniłem i wskazówka temp. na środku.Stary termostat był białawy od kamienia .Zastosowałem kuracje z octem .Zobaczymy rezultaty. Dzięki wielkie ziomale.
[ Dodano: 2009-01-02, 17:29 ]
Zastanawia mnie tylko taka rzecz .Na wiatraku jest taki radiator aluminiowy z bimetalem. czy ktoś mi wyjaśni jak to działa??? Co się dzieje gdy bimetal się wygnie i dotknie styku Wiatrak zaczyna się kręcić z obrotami równo?? Jakim cudem skoro lata luźno??
_________________ Silnik Stroker juz poskładany ...tylko jeszcze kilka dni
bimetal nie powinien latac luźno, widocznie się urwał. pod wpływem temperatury blaszka się odgina. pod nią jest zaworek który się otwiera i puszcza olej który załącza sprzegło lepkościowe i visco zaczyna się kręcić równo z pompą