Wysany: 2005-01-31, 22:15 2.0i kontra 2.5e.........
mam maly dylemat..........mianowicie kupilem e30 1.6m40 i oczywiscie silnik idzie weg.mam na stanie i 2.0 i 2.7 oba sa kompletne w bdb stanie.ktory silnik wrzucic??? chetnie wyslucham waszych propozycji..pozdro
to zależy jaką masz tą etę... sprawdź numer głowicy na niej... ale i tak lepiej 2.7 jaki by nie był...
ale jak mi podasz numer głowicy teho 2.7 to może powiem ci żebgyś z tych dwóch złożył jeden to znaczy wsadzając do ety kilka gratów od 2.0... ale to zalezy jaki masz numer głowicy i czy chcesz sie w to bawić....
a ja mam pytanko do znawcow tematu były w e30 silniki 2,8 bo kolega własnie niedawno sprowadził i ma 328 w dowodzie i podobno to jakis odprezony silnik i ze niby ma tylko 120 koni autko jest z 1986 i ma dziwnie cienkie i chromowane zderzaki pozatym jest dobrze wypasiona i dwudzwiowa
2,8? pewnie ci chodziło o 2,7.... a dokładnie 2694..... a wygląda z zewnątrz tak samo (podobnie) jak 2.0 czy 2.5 i jest to mała szóstka.. nigdy w e30 nie była montowana seryjnie duża szóstka (od 2.5 w górę M30) poza alpinami np.
w e28 teoretycznie z tego co mi wiadomo to od końca 86 były montowane superety.... w e30 pewnie też... sprawdź numer głowicy to będziesz wiedział czy masz 129 czy nie
gert [Usunity]
Wysany: 2005-02-01, 21:53
silnik jest z 86 roku i jest to stara eta-silnik krokowypo stronie kol wydechowego
sorki ze sie wcinam ale w dokumentach jest na bank silnik 2,8 i on niewyglada tak samo jest optycznie wiekszy tzn grubszy i dłuzszy jakby itroszke to inaczej wsio poukładane bo filtr powietrza jest po innej stronie [/list]
no ten filtro i kolektor taki sam
ale mechanik mu powiedzął ze to silnik odprezony bo ma sprezanie cos koło 7 pozatym ma tylko rewelacyjne przyspieszenie ale potem wysiada z moja szkoda ze to autko idze na handel bo na drodze poprostu płynie tak leciutko przyspiesza i tak leciutko robi wir w zbiorniku 20 litrów starczyło nam na 30 minut zabawy :d
witam wszystkich...mam pytanko...kumpel ma ete rocznik 86 grudzień....no i z tego co mi wiadomo to jest nowa eta tak?...więc graty od 2.0 nie wejdą bo niema miejsca na tłoki...więc tylko od 2.5 żeby dodać jej troche koni...aha i własnie może to głupie ale niewiem....gdzie jest ten numer głowicy ?...jeśli jest taka możliwość prsiłbym z was o fotke z zaznaczonym miejscem tego numeru...bo szukałem i nic..pozdro.
nie zrobisz fotki tego miejsca na zmontowanym całym silniku bo po prostu żadnym aparatem tam nie podejdziesz... jak wsadzisz łapę między 3i 4 wtryskiwacz to pod palcami poczujesz wytloczony numer... tam musisz zajrzeć... sprawdź numer przepływomierza powinien mieć końcówkę 083 i numer kompa w schowku powinien mieć końcówkę 153
moja supereta pod maską wygląda tak (jeszcze oryginalnie):