BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
e30 325i waska lampa 86` (siemianowice śląskie)
Autor Wiadomość
kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2008-10-24, 09:59   

Ja czekam tylko jak jakis specjalista z tego forum sam pojedzie obejrzec ten szrot i potwierdzi to co mowilem...lub nie. Nie wiem kto jakie ma wyobrazenie o stanie kolekcjonerski ale nawet dla mnie jako amatora ten samochod nie wyglada zewnetrznie na kolekcjonerski stan a na pewno juz nie na samochod ktory wart jest 9tys zl.

ahir 
night driver

Wysłany: 2008-11-13, 18:09   

po to powstal dzial obejrzyj mi auto i szkoda ze kogos nie poprosiles bo na slasku jest duzo forumowiczow.. sam na codzien pracuje w Siemianowicach i widze ta e30 prawie codziennie.. z 2m wyglada na igle z 30cm nie wiem.. :)

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-01-12, 21:41   

aaa tutaj mamy kolejny raz aukcje...tym razem za 7.500zl

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7508588

UWAGA MINA !! !!!!!!!!!

alexil 

Wysłany: 2009-01-12, 23:00   

Wcześniej była super mega idealna, a teraz jest po gradobiciu....

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-01-12, 23:36   

Dziekuje Ci ze potrafisz dokladnie czytac :spoko: ....ale nadal czekam na ZNAWCOW zdjec ktorzy mieszkaja w siemianowicach i twierdza ze to wszystko co napisalem jest klamstwem....a nie zastanawia was to ze ten super idealny kolekcjonerski woz jest juz od 2 lat poddawany probom sprzedazy i nadal nic :>

ahir 
night driver

Wysłany: 2009-01-12, 23:52   

Panowie, spokojnie, moje zdanie jest takie.. za 100% idealną e30 w dzisiejszych czasach (często auteczka mają po 20 lat i więcej) powinno się płacić 20k-30k jak przystało na youngtimera.. o ile w ogóle gdzieś takie e30 się uchowały po garażach, magazynach itd. i maja przebiegi naprawdę realne 50k, 100k, 150k..
ta cena pewno nie jest za te parę rysek na lakierze, tylko to pewno 1/3 tego co było w nią wsadzone.. zresztą sami wiecie ile kasy się pakuje w e30 a po ile chodzą na allegro dzięki cudotwórcom zwanym handlarzami którzy z tematem e30 jako takim nie mają nic wspólnego.. a pedantyczne podejście do samochodu 20 letniego za 7,5k to złe podejście.. ja rozumiem że za 7,5 się kupuje astre 98 z gazem ale jeżeli ktoś tak mówi to proszę szukaj astry a nie e30..
nie pisze tego dlatego że znam faceta, bo go kompletnie nie znam, mimo że samo auto kojarzę bo pracuje w Siemianowicach... pisze to dlatego, że sam mam kilka e30 w które wsadziłem dziesiątki tys. plnów a wiem, że jak przyjdzie do sprzedania znajdzie się kolo, znawca e30 wielki fan BMW, który przyjedzie i zacznie narzekać na ryski które ktoś miły zrobił kluczem na drzwiach.. a 90% wymienionych części ori nie będzie go interesować..

mniej więcej zawsze tak to wygląda, wiadomo jeden chce jak najmniej stracić a drugi jak najtaniej kupić, ale panowie trochę tolerancji, na zdrowy rozsądek 7,5k wiadomo niby dużo za auto 20 lat ale z drugiej strony za youngtimera w którego trochę wsadzono to wcale nie, a rozsądkiem e30 się w ogóle nie kupuje ;P

Pozdr.

alexil 

Wysłany: 2009-01-13, 00:02   

Wszystko co piszesz jest racją ale cała dyskusja rozchodzi się o to jak koleś próbuje ją sprzedać. W opisie super mega idealny kolekcjonerski egzemplarz, a jak ktoś przyjeżdża i ją ogląda to okazuje się, że tu wgnieciona, tu szpachla, tu coś tam jeszcze.....To jest kolekcjonerskie auto? A na dodatek teraz jest wystawiona i nagle właściciel sobie przypomina, że jest po lekkim gradobiciu. Chyba, że w czasie tych 2 miesięcy padał grad, a auto akurat było na zewnątrz to zwracam honor.....

ahir 
night driver

Wysłany: 2009-01-13, 00:41   

hehe nie no, to się zgadza, z opisami facet przegina.. niestety nie wszyscy piszą prawdę prawdę i tylko prawdę.. :/ ale tylko laik wierzy w to co pisze.. szkoda tylko jak ktoś ma bardzo daleko do zobaczenia auta.. ale niestety pasja kosztuje.. paliwo i czas też się do tego zalicza..
a z drugiej strony jak tak naprawdę się kupuje auto? szczególnie takie.. ?? najczęściej oczami.. :) akurat ta bo ma taki kolor, taka wersja, coś tam mniej więcej taki wypas, na takich felgach.. najważniejsze żeby nie była po jakiejś totalnej kasacji za w miarę rozsądną kasę a z resztą rzeczy trzeba się liczyć... jeden trafi na popękaną głowicę i kończące się sprzęgło i wyrobione wybieraki w skrzyni a inny na szpachle i rysy.. i zabawa zaczyna się od nowa.. masz cierpliwość otwierasz skarpetę i robisz dalej.. aż znajdzie się kolejny miłośnik e30 który ją od Ciebie kupi, za takie pieniądze jakie Ty chcesz, oczami.. :)

Ostatnio zmieniony przez ahir 2009-01-13, 00:43, w całości zmieniany 2 razy  

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-01-13, 10:35   

Ahir napisałeś....Święte Słowa...poruszyło mnie to :brawo: :beer:
Ostatnio zmieniony przez kalolek16 2009-01-13, 10:35, w całości zmieniany 2 razy  

G-R-Z-E-Ś 

Wysłany: 2009-01-13, 12:00   

Koledzy macie wszyscy święta racje :!:
Ale niestety życie inaczej nam pokazuje 8-)

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

Marcin323 
OLDCAR SPEC :)

Wysłany: 2010-02-07, 11:04   

I po roku znowu na allegro :)

Tylko cena bardziej przyziemna :)

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11424792
Ostatnio zmieniony przez Marcin323 2010-02-07, 11:05, w całości zmieniany 1 raz  

lukanio007 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-02-11, 23:36   

ile tym razem byla ...

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Wysłany: 2010-02-12, 00:41   

4700 chyba

Odpowiedz do tematu