Wysany: 2009-01-10, 17:38 dyfer od bmw e36 2.0 24v do bmw e36 1.8 16is zalety i minusy
witam posiadam bmw e36 is ale zauwazylem ze moj dyfer juz dlugo nie pociagnie wiec zostałem zmuszony do szukania czegos na zastempstwo lecz znalezienie dobrego dyfra jest trudne nie tylko na wysokie ceny ale i takze ich stan!!!!!!!ale ostatnio kolega mi zaproponowal swoj dyfer z silnika 2.0 24v lecz nie wiem czy to bedzie dobre rozwiazanie jakie beda plusy takiej przemianki a jakie minusy!!!!!!!! tz czy auto wiecej zacznie palic zmienia sie osiagi itp?????za wszelka pomoc bede wdzieczny pozdrawiam
Było miliony razy o szperach.
Jeżeli masz na aucie to podnieś tył z dwóch stron i pokręć jednym kołem i sprawdź czy drugie sie kręci.
Panie z pisownią coś cieniutko
Pozdro
oznaczenie na blaszce z wybitym przełozeniem bedzie sie zaczynalo od litery S
z góry wiem ze zapytasz gdzie jest ta blaszka, bedzie pod którąś ze srub ktore przykrecaja dekiel tylny
szpere poznasz po tym ze jak staniesz jednym kołem na trawie i jednym na asfalcie i mocno ruszysz to zarówno koło na asfalcie jak in to na trawie pozostawi slad
bez szpery napędzane jest to któremu jest lzej,w przypadku tego łopatologicznego przykładu jaki podałem powyzej, zostanie tylko slad na trawie.