BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
cuda nad wisła
Autor Wiadomość
ahir 
night driver

Wysłany: 2009-01-20, 01:38   cuda nad wisła

stara aukcja:
http://www.moto.allegro.p...utomat_4wd.html

nowa aukcja:
http://www.moto.allegro.p..._24v_kombi.html

ktoś kupił to auto, teraz sprzedaje, nie wiem czy handlarz, czy coś z nią nie tak.. ale wiem że przebieg zmalał w jakiś cudowny sposób a cena wzrosła ;) ehhh takie rzeczy to tylko w erze.. ptfu w Polsce ;)
zresztą co do przebiegu to już u wcześniejszego właściciela podpadający był fakt "błędu airbagu" który to jak wiemy pojawia się po majstrowaniu przy zegarach..

btw. jak dzwoniłem poprzedni właściciel na pytanie o źle założony błotnik, stwierdził "czy widział Pan kiedyś e34 z idealnie schodzącą się maską z błotnikami?" odpowiedziałem, tak, mam taką, ROTFL ;-)

Ostatnio zmieniony przez ahir 2009-01-20, 01:43, w całości zmieniany 1 raz  

Pawel735 

Wysłany: 2009-01-20, 01:45   

Pewnie cały czas jeździl na wstecznym - dobra robota stary ze to wypatrzyłeś.

alexil 

Wysłany: 2009-01-20, 10:46   

Na moje oko ktoś się walnął i źle podał przebieg.... Jaki jest sens cofać licznik o 8 tyś km przy przebiegu ponad 250 tyś?

ahir 
night driver

Wysłany: 2009-01-20, 11:46   

nie wiem, fakt jest faktem, a jak mozna sie walnac nie umyslnie spisujac przebieg z stanu licznika? moze ladniej wyglada ponizej 250 tys. ;)

alexil 

Wysłany: 2009-01-20, 17:20   

Cytat:
nie wiem, fakt jest faktem, a jak mozna sie walnac nie umyslnie spisujac przebieg z stanu licznika?

Uwierz, że można. Ja swoją poprzednią kupiłem z przebiegiem 190 tyś (wg ogloszenia). Przyjeźdzam po nią a tam 244.... Pytam dlaczego w ogłoszeniu było inaczej? "A jakoś musiałam źle popatrzeć....". No comments.

mareks 

Wysłany: 2009-01-20, 22:58   

alexil napisał/a:
Pytam dlaczego w ogłoszeniu było inaczej? "A jakoś musiałam źle popatrzeć....". No comments.

:w00t: :w00t: musial bardzo zle patrzec :lol:

GG: 6377445

alexil 

Wysłany: 2009-01-20, 23:47   

mareks napisał/a:
alexil napisał/a:
Pytam dlaczego w ogłoszeniu było inaczej? "A jakoś musiałam źle popatrzeć....". No comments.

:w00t: :w00t: musial bardzo zle patrzec :lol:

MusiałA. To była kobieta :)

mareks 

Wysłany: 2009-01-21, 18:46   

no widzisz. mozna zle spojrzec, nie ma sie co denerwowac :lol:

GG: 6377445

ahir 
night driver

Wysłany: 2009-01-21, 22:58   

sra&^ w banie.. jakby tak kazdy zle patrzał to daj mi 100zl a ja Ci rozmienie na 2x20zl i powiem sorry zle popatrzalem.. kochajmy sie jak bracia km liczmy jak zydzi ;-) a noz widelec w jakims aucie te 100km mniej i bys do mechanika zajechal z rozrzadem w jednej calosci :P
nie lubie jakiegokolwiek sciemniania a potem prob usprawiedliwiania siebie, to nie chlebek duzy zamiast malego tylko samochod na Boga.. ;)
mialem taka przygode dalem sie nabrac i w koszty polecialem ze hej dlatego teraz lapie za slowa bardzo.. nie szukam auta nowego co ma 15 lat, ale cenie ludzi którzy sie nie boja ukrywac tego i owego

Ostatnio zmieniony przez ahir 2009-01-21, 23:00, w całości zmieniany 2 razy  

Pawel735 

Wysłany: 2009-01-21, 23:01   

ahir napisał/a:
sra&^ w banie.. jakby tak kazdy zle patrzał to daj mi 100zl a ja Ci rozmienie na 2x20zl i powiem sorry zle popatrzalem.. kochajmy sie jak bracia km liczmy jak zydzi ;-) a noz widelec w jakims aucie te 100km mniej i bys do mechanika zajechal z rozrzadem w jednej calosci :P
nie lubie jakiegokolwiek sciemniania a potem prob usprawiedliwiania siebie, to nie chlebek duzy zamiast malego tylko samochod na Boga.. ;)
mialem taka przygode dalem sie nabrac i w koszty polecialem ze hej dlatego teraz lapie za slowa bardzo.. nie szukam auta nowego co ma 15 lat, ale cenie ludzi którzy nie sciemniaja i mowia jak jest

Sprzedaż aut w PL to jedna wielka partyzantka - nagle uświadamiasz sobie, że pewne słowa nabierają innego niż słownikowego znaczenia :)

kafarek 
Master of desaster

Wysłany: 2009-01-21, 23:19   

Z jednej strony Was rozumiem.. z drugiej dziwię się....

E34 to już stare auto. Nie czarujmy się, znaleźć cacko niebite i z niewielkim przebiegiem, to pobożne życzenie.. (sam szukam). Poza tym niejednokrotnie na własnym przykładzie przekonaliśmy się, że nie przebieg się liczy.... Kłamstwo zawsze jest bebe, ale czemu zaraz musi ono urastać do rangi zbrodni i chamstwa? Ja kupując BMW E30/E34/E32 zawsze patrzę na aktualny stan techniczny, a mniej na jego przeszłość. Nie żebym się tym nie interesował, ale zdaję sobie sprawę, że dobrze zrobione auto po stłuczce będzie równie dobre jak te nie bite... Czego można wymagać po 15 letnim aucie.... Oczywiście klasyka i kolekcjonera to się nie tyczy... Po prostu realnie podchodzę do auta z przeszłością i nie podniecam się takimi kwiatkami.... Auto zdrowe (bynajmniej z fotek) i godne uwagi. Pojechałbym je obejrzeć i wtedy bym zdecydował....

ahir 
night driver

Wysłany: 2009-01-22, 02:16   

zgadza się, mam dokładnie takie samo podejście, ale staram się szukać ogłoszeń w których pisze wyraźnie co jest jeszcze do zrobienia, albo ewentualnie będzie, właśnie dlatego, że to auto 15-letnie, jeżeli ktoś jeździł swoim to wie, a nie zachwalać, kłamać, cofać licznik, żeby tylko sprzedać, jeden z tych elementów świadczy, że co do pozostałych spraw, już nie możesz wierzyć. A jaką mam pewność, jak nie na gębę, nawet po oględzinach itd. itd. że jeżeli ktoś kłamie w jednej sprawie (ew. przebiegu) to mnie nie okłamie czy dzień wcześniej nie przegrzał głowicy, etc.?? a potem kosztów się może narobić..
czepiam się bo niedawno jechałem z Katowic po takie super hiper do Białegostoku.. no i było hiper kosztowne.. :/ może i tak bym je kupił ale inaczej by się sprawa potoczyła, bez nerwów, warsztat byłby przygotowany, części, ja finansowo itd. itd. tylko o to chodzi.. nie szukałem 15-latka z fabryki.. nie można tolerować i przymykać oczu bo "Panie, każdy licznik kręci albo Panie widział Pan na allegro dobrze poskładane auto?" itd. itd.
a my jako fani, pewno jakiś procent kupujących BMW stanowimy i możemy handlarzom-oszustom mówić stanowcze NIE :) :)

Pozdr.

Ostatnio zmieniony przez ahir 2009-01-22, 02:22, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu