ściągasz tylną kanapę, potem masz z prawej strony (za siedzeniem pasażera) taką czarną pokrywkę. Odkręcasz ją za pomocą wkrętaka krzyżowego i już prawie masz pompę na wierzchu. Okręcasz tylko 4 śrubki i przekręcasz całośc w lewą stronę i wyciągasz do góry. Oczywiście trzeba odłączyc przewody paliwowe i wtyczkę do czujnika poziomu paliwa. Pływak chyba też trzeba wyjąc ale nie jestem pewien. Myślę, że od e36 powinna podejśc bez problemu lub po niewielkich modach ja miałem swego czasu założoną w zastępstwie od e34 540
ok to chociaz bedzie robota w cieple hmm jakbym wrzucil taka pompe od 540 to by ladnie cisnelo paliwko szatanek
ok jutro pewnie bede dzialal wiec zdam relacje jak wyszlo. jakies fotki pogladowe tez porobie
dzieki panowie i pozdrawiam!
_________________ Życie bez wymarzonego samochodu wydaje sie trudniejsze...
jest regulator ciśnienia paliwa i wiecej niż jest ustawiony i tak ci nie poda... mozna sie bawic z wiekszą wydajność pompy przy pomocy ECU MASTERa, i jakiś reczny regulator ciśnienia też sie nada. ale na seri możesz wkładać nawet pompe od czołgu a regulator go schamuje
[ Dodano: 2009-02-01, 23:38 ]
też tam myślałem ale mój koleszka pochamował moje zapały na wieksze ciśnienie paliwa
wiesz, jak jest odpowiednie ciśnienie to już duża różnica jest pomiedzy pompką na padnieciu a dobrą. te nowe na allegro są dobre ale szybko padają dlatego ja wole używke ale ori BMW
no to jak dzisiaj dostala w pi**e za te numery to poczula co to znaczy jazda bokiem moja Malutka stwierdzila ze pompa jest cala, poruszalem tylko pompa jak probowalem ja wyjac, nastepnie spowrotem przykrecilem podlaczylem i... magia! zyje... nie wiem o co w tym chodzi ale jezdzi i to calkiem niezle
dzieki za porady,
pozdrawiam!
Jeśli to nie był problem z brakiem dobrego łącza to nie ciesz się bo spotka Cię niemiła niespodzianka w najmniej oczekiwanym momencie.Nieraz wystarczy stuknąc w zbiornik i zaczyna działac niestety to pomaga na krótko .
wiesz nie mowie ze problem z glowy, poprostu zadzialalo i poki co tak musi byc... bede mial mozliwosc to wymienie ta pompe... skoro mowisz ze trzeba to tak zrobie
Nie napisałem tego żeby Cię straszyc bo co mi z tego ? Chciałem uprzedzic że koniec pompy jest bliski bo to zwykłe zawieszenie szczotek raczej nie do naprawienia .
zgadza się pompa od 540 wcale nie poprawiła osiągów. Zresztą była tylko założona w zastępstwie z braku laku weszła po niewielkich przeróbkach ale strasznie buczała więc nie polecam.