Witam wszystkich. Mam do zaproponowania uslugi lakiernicze i i lekka blacharke:) duze doswiadczenie w zawodzie:) Ale trzeba sobie troszeczke dorobic... Z cena mozemy sie dogadac:) Zainteresowanych prosze na PW.pozdrawiam
No właśnie może mi ktoś zorientowany w temacie wyjaśni. Muszę zrobić 3 wstawki w progach w miejscu gdzie podstawia się lewarek, planuje wyciąć te miejsca ze zdrowego samochodu i wspawać je u mnie. Niema sensu wymieniać całego progu jak są tylko dwie małe dziurki. Jak potem zabezpieczyć spawy od środka progu ?
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2009-02-02, 10:47, w caoci zmieniany 2 razy
Siemka. Pisze sprostowanie ja mialem tylko dac reklame a calym upiekszaniem zajmuje sie mój tatko i robi to naprawde dobrze:) w sumie 20 lat pracy w zawodzie robi swoje efekty... A z tego co pamiętam jak brał jakies beemki do zrobienia to wszystko bylo dpoieszczane co do 1mm wiec cennik to raczej z nim trzeba gadaac na pw daje numer:) a tak dl;a przykladu pokaze jego dzielo sprzed paru lat oto link : http://www.fotosik.pl/pok...b7836c3ddd.html
250 zł to cena jak dla mie bardzo dobra. Ja tak biore i mysle ze i klijent i ja jestesmy zadowoleni. u mnie w firmie( w tej ktorej pracuje) lakieruje sie w granicach 350-40zł za element. Przykladowa cena lakierowania maski do OPLA VECTRY C to 700zł w serwisie w ktorym robi moj brat .
....................... u mnie w firmie( w tej ktorej pracuje) lakieruje sie w granicach 350-40zł za element. Przykladowa cena lakierowania maski do OPLA VECTRY C to 700zł w serwisie w ktorym robi moj brat .
Ludziom zaczyna sie w głowie przewracać - szkoda, że całego samochodu nie chcą od razu za pomalowanie jednego elementu - 700 zł powinna kosztować nowa oryginalna maska pomalowana w żądany kolor.
u mnie w mieście jest znajomy lakiernik który tez bierze ok 250 za element i robi to naprawde dobrze , sam miałem robione auto , robi to w komorze bezpyłowej
gość naprawde jest dobry bo ma terminy na ok 2 miesiące
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
Ludziom zaczyna sie w głowie przewracać - szkoda, że całego samochodu nie chcą od razu za pomalowanie jednego elementu - 700 zł powinna kosztować nowa oryginalna maska pomalowana w żądany kolor.
zderzak do opla zefiry 2 kosztuje 2400zł o ile dobrze pamietam a ty chcesz kupic maske w kolorze za 700zł
co do lakieorwania ja maluje u siebie w przystosowanym to tych celow pomieszczeniu i wychodzi calkiem niezle( calkiem niezle znaczy malo smieci bo kwestia rozlozenia lakieru zalezy od umiejetnosci) jak mam pilna roboty i w miare mlode auto to gadam z bosem i lakieruje w pracy po godzinach, w ten sposob oszczedzam czas ktory mialbym poswiecic na polerowanie i czekanie az lakier wyschnie
Gepard napisa/a:
250zl i wszystkie materialy Twoje wraz z baza i bezbarwnym??
nie lakier kupuje klijent i wtedy jak sie rozni nie ma do nikogo pretensji. Jak klijent jest konkretny to lakier kupuje ja a gdy kolor nie wejdzie to cieniuje.
bardziej amatorskie warunki malowania... ale wychodzi tak samo jak w kabinie:D
I pisze sprostowanie co do blacharki( blacharka tego typu jezli jest cos do 2o wyklepania np.po jakims wózku marketowym:P takie male naprawy blacharskie nie zajmuje sie wspawywaniem progów, czy nadkoli tam gdzie dziury po korzoji.pozdrawiam
bardziej amatorskie warunki malowania... ale wychodzi tak samo jak w kabinie:D ...
a jakiej firmy materiały? z wodorcieczalnymi to lipa troche w normalnym garażu... ?
Co do cen... wszystko zależy od jakości...
Niektórzy biorą 200zł za elemetnt i malowanie jada novolem czy inter troton, pomijajac juz jakość poszczególnych etapów malowania co i tak uwidoczni sie po ładnych paru miesiacach np. pekaniem szpachli czy zjeżdżaniem lakieru..
Sa tacy co biorą 200- 300 używaja tanich materiałów ale nadrabiaja starannościa i jednak ma to rece i nogi.
Drudzy biorą 300-400zł używaja materiałów np Hakera lub z innych z tej półki, gdzie są droższe 2x od powyższych, wykorzystuja kabine wiec i koszta ponosza wieksze
Jeszcze inni biora 300-500zł, używaja materiałów, sprzętu wysokiej klasy no i każdy etap przygotowania, lakierowania przebiega prawidłowo istarannie, wiec i koszta i czas wpływa na cene!
Tak samo jest z konserwacja
niektórzy biorą 200zł, inni 400 a jeszcze inni 600
I tak dla obiaśnienia:
200zł- oczyszczenie z grubsza tego co odpada i jechana tak jak leci zeby na oko było ok... a co to naprawde daje to chyba nie musze pisac...
tak dla porównania właśnie jestem na etapie konserwacji mojego touringa i na sam materiał wydałem juz ok 350-400 zł... nic dodać nic ująć.
wiec bez sensu jest ładować wszystko do jednego worka ze drogo czy tanio...
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez Melis 2009-02-08, 00:12, w caoci zmieniany 1 raz
no wiesz dlatego garaz bo to jest po normalnej pracy... wszystkie materialy jak podklady,papiery,rozpuszczalniki sa firmy IXELL dos czesto spotykane w róznych serwisach samochodowych... wodnymi raczej nierobie.... a lakiery przewaznie Bebera...
I nierobie tak ze aby zrobic wziąsc kase i odjazd i co mnie to interseuje jak bedzie za miesiac.....
Samochód jest robiony dokaldnie, i bardzo dobrze wychodzą kazde.... wiesz w sumie robi to mój ojciec i jednak 20 lat w tym zawodzie daje ta dobra rękę i samochody sa robione bardzo dokladnie i precyzyjnie:)
ale co do materialów masz racje bo sę coraz droższe...
Z lakiernikami jest zapewne tak jak z fotografami. Dobry fotograf zrobi zdjęcie nawet aparatem jednorazowym. Amator chociaż miał by lustro za 20 tyś zł i tak dobrego zdjęcia nie zrobi.
Liczy się doświadczenie, co z tego że oddam auto do lakierowania profesjonalnemu zakładowi z materiałami z najwyższej półki jeżeli będzie lakierował dzieciak bez doświadczenia.
jak malowałem moje byłe cabrio to zapłaciłem 400zł od elementu... policzono mi 10 elementów... łatwy rachunek drogo ? może i nie tanio ale przynajmniej nie bałem się na nie patrzeć, i wszyscy znawcy co oglądali na żywo nie mogli uwierzyć że to malowane
wniosek jeden, raz a dobrze, z gwarancją, w kabinie bez niemiłych niespodzianek
jak ktoś chce tyle wydać to mogę powiedzieć gdzie, moje kolejne auto o ile będzie taka potrzeba na bank tam pojedzie
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !