Wysany: 2009-02-06, 12:54 Komputer,czujnik temperatury zewnetrznej...BMW E30
Witam
Czy jest mozliwosc wyjecia instalacji od komputera wskazującego temperature zewnetrzną,datę oraz godzinę.Chce przelozyc sobie do swojej e30 i nie wiem czy instalacja jest osobna od tego komputerka.Proszę o porady gdzie szukać gongu oraz czujnika temp.zewn. od tego komputerka.
P.S.czy istnieje róniez przelozenie klimatyzacji???czy jest to bardzo skomplikowane?
Pozdrawiam.
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
Wysany: 2009-02-06, 13:42 Re: Komputer,czujnik temperatury zewnetrznej...BMW E30
HAMANN E30 napisa/a:
Witam
Czy jest mozliwosc wyjecia instalacji od komputera wskazującego temperature zewnetrzną,datę oraz godzinę.Chce przelozyc sobie do swojej e30 i nie wiem czy instalacja jest osobna od tego komputerka.Proszę o porady gdzie szukać gongu oraz czujnika temp.zewn. od tego komputerka.
P.S.czy istnieje róniez przelozenie klimatyzacji???czy jest to bardzo skomplikowane?
Pozdrawiam.
Gong jest gdzieś pod osłoną kierwonicy a czujnik temperatury z przodu w lewym wlocie powietrza. Szybko się go wyjmuje Klima to już sporo roboty.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
we wlocie powietrza,tzn w przednim pasie obok halogena?o ten wlot chodzi?od strony kierowcy rozumiem.Ajak z wiązką?jest osobna czy zespolona z resztą wiązki?orientuje sie moze ktoś?
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
Pomg: 7 razy Doczy: 09 Kwi 2006 Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2009-02-08, 12:34
Wiązka jest osobna, można ja wyjąć bez problemu. Musisz odłączyć żółtą wtyczkę od licznika, bo ona też jest częścią tej wiązki. I jak kolega wyżej pisał, do tego czujnik temp. i gong.
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25
dokładnie tak jak pisze kemot, wyjmujesz OBC z kablami - zółta wtyczka licznika, gong(po lewej stronie pod kierownicą, niedaleko tego powinieneś mieć wtyczkę od czujnika temperatury
możesz to rozpiąć, a sam czujnik masz w nawiewie od tarcz, pod zderzakiem po lewej stronie...
koledzy zapomnieli o jednym dość istotnym szczególe ( dotyczy OBC2 ) po wyjęciu nie odpali auta . Trzeba założyć zworkę na podwójną kostkę ( z zielonymi kablami )