Koledzy ...się troche boje. Od niedawna nie wiem jakim cudem ale dzieje mi się tak że jak zbieram zakręt w prawo bardziej ostro to czuje jakby tracił przyczepność ale nie traci .Tył jest niestabilny jakby zarzucało .Oco chodzi pękło coś czy gumy do wymiany???
_________________ Silnik Stroker juz poskładany ...tylko jeszcze kilka dni
Nie nie ma takich objawów amorki są ok.Jak mocno skręcę w prawo to tył poprostu jakby też skręcał nadrzyca jakby w poslisk wpadał .Wydaje mi się jakaś guma poszła ale która jest odpowiedzialna za stabilizacje.Oglądałem na realOEM i jest ich kilka.
Która to może być?? Jak hamuje z dużej prędkości i mocniej nacisnę hamulec to strasznie trzepie autem i to nie wina tarcz ale jestem przekonany że to z tym ma związek.Jak się wam wydaje???
_________________ Silnik Stroker juz poskładany ...tylko jeszcze kilka dni
Jak mocno skręcę w prawo to tył poprostu jakby też skręcał nadrzyca jakby w poslisk wpadał
Miałem przypadek w jedym z aut naprawianych podobny, a winne były rozwalone bieżnie łożysk kół tylnych, zacierające się łożyska przy mocnych skretach doprowadzały do tego żetył auta zachowywał się jak ze szperą... dociążone łożysko zacierał się i uślizgiwał się tył na zewnątrz... robił to także podczas wytracania prędkości tył zarzucało jakby ktoś szarpał za zderzak lewo prawo...
Podnieś tylne koła i dla pewnosći sprawdź czy obracją się bez oprowów...czy czasem to też nie będą łożyska.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
podjedz na stacje kontroli pojazdow i za 20pln wjedz na szarpaki... moj strzal to tuleja wachacza wzdluznego ( ta co siedzi w progu przed tylnym kolem)... jesli to to, to nie bierz tej nacinanej tylko z kolnierzem (dluzej wytrzymuje)....
Najpierw kupują beemki a późnią marudzą, że im :cenzura: lata Od tego jest żeby latała
Ja również sprawdziłbym poduszki belki tylnej. Ich zużycie powoduje ze na mocowaniu tylnej belki robią się luzy i podczas skrętów auto potrafi myszkować i faktycznie czuć to.Szczególnie objawy zuzycia poduszek belki tylnej są odczuwalne jak sie wpadnie w dziure tylnym kołem.Wtedy odnosi sie wrażenie, że się wpadło w krater wulkaniczny.