Na jakich obrotach powinno byc odciecie w M20B20? Na forum pare razy pojawiala sie liczba 6250, ale dzisiaj zauwazylem ze moge dokrecic silnik do ok 6400 z kawalkiem.
na 100% motronikowe 320 i 325 kręca się do 6250 obr. czyli tam gdzie czayna się czerwone pole na obrotomierzu ( 6 i ćwierć )
U mnie wskazowka wchodzi zdecydowanie na czerwone, na oko troche ponad 6400, ciezko powiedziec dokladnie
Cytat:
Nie wykluczone że ktos tak jak ja grzebał przy zegarach
mysle ze nie, nie mam zadnych wynalazkow w rodzaju bialych tarcz, pozatym na wolnych pokazuje mi ok, moze nawet troche za nisko (jakies 650)
Cytat:
albo założony masz jakiś nieseryjny epromik w kompie
Bede musial sprawdzic, nie obrazil bym sie Jednak wydaje mi sie to malo prawdopodobne, jesli bylo by przesuniete odciecie, to chyba raczej o wiecej niz 150-200 obrotow
Cytat:
Z którego roku jest twoja furka? Silniczek na motroniku? Sprawdź numer
Furka z 90 roku, wiec motronic. nr silnika to xxx5934761 (wiecej nie mam w dowodzie, a nie chce mi sie teraz zasuwac na parking). Obawiam sie ze bylo cos rzezbione przy kompie, bo jak tam kiedys zagladalem to sie okazalo ze wiazka poklejona tasma izolacyjna. Jutro sprawdze nr. Jest taka mozliwosc ze mam zalozonego kompa od czegos innego? Jesli tak to od czego moze byc? i Czy w takim wypadku cieszyc sie, czy raczej plakac?
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-02-08, 13:37
dlaczego mówisz, że wszystko za nisko skoro jałowy mam taki jakby miał zaraz zgasnąć w sumie to teraz wskazuje jałowy taki jak przedtem, a max obroty są zaniżone i dlatego uważam, że nieprawidłowości w odczycie z obrotomierz rosną nieliniowo!!