Wysany: 2009-04-06, 21:59 [e30]m20b25 wybija wode z przelewu
witam , mam problem z moim m20 , a mianowicie kiedy samochód stoi i chodzi na wolnych obrotach wybija mi wodę przez węzyk przelewu , po czym musze jej dolewac , co moze byc tego przyczyną
[ Dodano: 2009-04-06, 22:38 ]
dodam, ze wskazówka temperatury nigdy nie dochodzi do połowy , przeważnie stoi na pierwszej kresce , czy to moze byc związane z termostatem?
niestety z etą do czynienia nie miałem, ale myślę że nie powinno być problemu z jego montażem...ale pewności nie mam...radzę wyjąć swój i porównać po nr. katalogowym wybitym na jego kołnierzu...albo jak coś to mam drugi piec M20 to mogę kuknąć i podam ci nr. ori.
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2009-04-07, 15:56
Jeśli silnik się nie dogrzewa to termostat jest cały czas otwarty-gdyby był zamknięty to silnik by się przegrzewał. Otwórz zbiorniczek wyrownawczy i zobacz jak zachowuje się bez korka-jeśli dalej będzie wywalać wodę to może być uszczelka albo głowica.
Miałem tak po wymianie płynu ,po prostu zrobiła się gdzieś poduszka powietrzna i nie szło jaj usunąć z czasem przeszło.
W Jaworznie jest warsztat gdzie naprawiają becie :
Aleja Marszałka Józefa Piłsudskiego 24
43-600 Jaworzno
694 247 135
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2009-04-08, 16:32
grzesiekd111 napisa/a:
najdziwniejsze jest to ze wywala ja na niskich obrotach , na wysokich nie , wiec to wyklucza chyba uszczelke lub głowice
Wręcz przeciwnie. Na wolnych obrotach pompa wody chodzi powoli i bańki wylatują razem z płynem. Przy podwyższeniu obrotów pompa przyspiesza i w miare nadąża z przepompowaniem płynu zanim go wywali.