nie stety nie da rady zdjąć samego "chromu" jest on przynitowany do calej ramki/klinu i mozna jedynie wyjąć całą ramke . z tego co pamietam to jest ona z jednego rogu przykręcona od wewnątrz
a sadzisz ze po zdjeciu tego całego modulu, da rade odzielic chromowaną listwę od reszty ? i ten plastik po lewej stronie ?
bo głównie chodzi mi o niego, bo zamierzam go pomalować a co za tym idzie chce go zmatowić i miło bylo by mieć dobry dostęp? masz jakieś doswiadczenie w tym temacie ?
siema, ja mam troche, cały element jest przykrecony na dwie srubki, potrzebna nasadka nr 8 i sruban gwiazdkowy, srubanem musisz pod sufitem taki haczyk na ubrania odkrecic i dalej bedzie nakretka, pod mocowaniem pasa na słupku tuż nad boczkiem będzie taki kapselek w tapicerce wyjmij go i tam jest srubka jak ją odkrecisz wyjmiesz cała ramke z szybą, dalej nikle do tego czarnego są przynitowane.
nie najlepszy pomysł , lakier bedzie schodził nawet po uzyciu secjalnego podkładu do aluminium ( sprawdzone) jak chcesz to zrobic pożadnie to lepiej roznitować ramke i dac do lakierowania proszkowego , jest to o wiele trwalsze rozwiązanie
to co nazywasz duzymi czarnymi plastikami to co ci mowie cała ramka razem z twoim szadolem odkreca sie jak napisalem wyzej na 2 srubki a szadol do tych "plastików" jest przynitowany
zdejmujesz caly element szybe z uszelka z szadolem i z "plastikiem" razem
plastikiem = listwa metalowa na pionowym słupku
cały element zdemontowany
mozesz zdjąć uszczelke i szybe i sobie pomalowac i to na slupku i szadoła dowolnie