BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E30 coupe 335 HELP
Autor Wiadomo
dziadek2207 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 31 Sie 2008
Skd: Wawa - Mmz
Wysany: 2009-04-21, 14:52   E30 coupe 335 HELP

Witam

od niedzieli jestem posiadaczem E30 z 1988r 318i (z tego co mi wiadomo tylko buda została, reszta zmieniona łącznie z motorem z 7emy E32 3.5 211KM

ale poprzedni właściciel zrobił to fajnie ale nie za duzo miał chyba funduszy
chociażby taki fakt że jak chcialem przymierzyć 9 calowe felgi na przod to z lewej strony spoko a z prawej już nie dało rady ruszyć kołem

z tyłu bębny są
przod tarcze ale nawet nie wentylowane juz nie mowie o nacinanych
no w końcu musi te 3.5 coś zachować

a także zawias
przód sztywno spoko
a tył niby sztywno ale na sprezynach sa po 2 gumy które niby tam usztywniają ale tak naprawde **** dają za przeproszeniem i tylka szkody robią

pomożcie mi doradzić co zmienić i jak zamontować aby to wytrzymało drifcik lekki i ogolnie jazde bo boje się że ta druciarnia rozpadnie się na ktorymś rondzie

ogolnie fajnie ze taki silnik ale trzeba to porzadnie poprawić moim zdaniem wszystko inne abby było bezpiecznie i dobrze

pozdro for ALL

<foto jutro>
Ostatnio zmieniony przez center 2009-04-22, 12:43, w caoci zmieniany 2 razy  

Grzesiek2290 
fck vanos!

Pomg: 13 razy
Doczy: 01 Wrz 2008
Skd: B-stok
Wysany: 2009-04-21, 21:53   

Że koło obciera o lage?

Sprawdź czy koła mają takie same ET...w najgorszym przypadku jakiś spec zapodał tobie mieszankę w takiej postaci że jedna strona to wąska laga, a druga szeroka :|

Zawias to dla pewności też zobaczy czy sprężyny nie cięte bo te niby tez potrafią być sztywne ale wiadomo co może w ich przypadku nas spotkać :/

No i zrób coś z hamulcami na początek chociaż wentylowane tarcze na przód i jakiś dobry klocek, potem sobie poszukasz wahaczy na tył z wersją na tarcze i wtedy można bawić się z dobrymi tarczami i klockami.

wojtaq 

Pomg: 10 razy
Doczy: 17 Lut 2006
Skd: Jaworzno
Wysany: 2009-04-21, 21:58   

gruba laga na przód z wentylowanymi tarczkami , dobry zestaw springów i amorków i już bedzie lepiej
może tylne sprężyny są ori albo bardzo miękkie i dlatego są włożone gumy
324dA

bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2009-04-22, 11:35   Re: E30 coupe 335 HELP

dziadek2207 napisa/a:
Witam

od niedzieli jestem posiadaczem E30 z 1988r 318i (z tego co mi wiadomo tylko buda została, reszta zmieniona łącznie z motorem z 7emy E32 3.5 211KM

ale poprzedni właściciel zrobił to fajnie ale nie za duzo miał chyba funduszy
chociażby taki fakt że jak chcialem przymierzyć 9 calowe felgi na przod to z lewej strony spoko a z prawej już nie dało rady ruszyć kołem

z tyłu bębny są
przod tarcze ale nawet nie wentylowane juz nie mowie o nacinanych
no w końcu musi te 3.5 coś zachować

a także zawias
przód sztywno spoko
a tył niby sztywno ale na sprezynach sa po 2 gumy które niby tam usztywniają ale tak naprawde :cenzura: dają za przeproszeniem i tylka szkody robią

pomożcie mi doradzić co zmienić i jak zamontować aby to wytrzymało drifcik lekki i ogolnie jazde bo boje się że ta druciarnia rozpadnie się na ktorymś rondzie

ogolnie fajnie ze taki silnik ale trzeba to porzadnie poprawić moim zdaniem wszystko inne abby było bezpiecznie i dobrze

pozdro for ALL

<foto jutro>

Już teraz wiem kto przecina wszystkei skrzyżowania na mieście na czerwonym :-) widziałem.hehehee

do rzeczy.

- zapewne jest tak jak grzesiek mówi :) masz remixa w postaci grubej i cienkeij lagi :) znam to skądś. zalezy jakei 9j masz ale wiekszosc 9j przy grubej ladze potrzebuje na przód 5mm dystansu

-gumy pewnie wsadzone bo amorki wyjechane :) pewnie podksakuje lepiej niz piłeczka do pingponga

-hamulce...no to tu nie ma gadki, kołuj zestaw od 325 325e ewentualnie od ISa bo to wszystko to samo... czyli grube lagi tarcze na tył do tego jakies amorki sztywne i sprezyny dobre , mysle że TaTechnix wystarczy do tego.. chyba że naprawde na tor chcesz to bilstein + h&R ewentualnie jakis zestawik koni etc etc...

Ogólnie : raczej nie warto bawic sie w kupno drutowanego swapa :) lepiej samemu sie pobawic i wiedziec że jest zrobione profi ewentualnei dobrze a nei przy 100km/h zastanawiac sie co najpierw odpadnie :)

PS. jak chcesz jakies graty to wal na PW, no i pisz gdzie i kiedy sie pochwalisz jak to bangla :mg: :mg: :mg:
Ostatnio zmieniony przez bono20002 2009-04-22, 11:36, w caoci zmieniany 1 raz  

KwitoE30 

Doczy: 08 Wrz 2008
Skd: Głuchołazy
Wysany: 2009-04-22, 15:57   

to przypadkiem nie ta czarna(ciemne w kazdym mądź razie) co tak długo stała na allegro? czarne coupe z 3.5 w budzie po 1.6/1.8??

dziadek2207 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 31 Sie 2008
Skd: Wawa - Mmz
Wysany: 2009-04-22, 21:29   

KwitoE30 napisa/a:
to przypadkiem nie ta czarna(ciemne w kazdym mądź razie) co tak długo stała na allegro? czarne coupe z 3.5 w budzie po 1.6/1.8??

możliwe - nie będę ukrywać bo nawet za często nie wchodziłem na allegro i nie szukałem

\
a co do tego aby samemu swapa zrobić to nie ukrywam że nie stać mnie było
a tak mam już 3.5 i powoli wszystko będę poprawiać co i jak powinno być i do tego będę latać bokiem ( - buda w dobrym stanie - podłoga tak samo - silnik potrzebuje troszkę zmian lub wymian jak przeplywka lub krokowy jeszcze niewiem potem te lagi nie lagi sprezyny, wydech od 4cylidrów został też przydało by się zmienić i takie tam pierdoły powolutku się zrobi i będzie pełny fun a tak staram się ponad 150 nie rozpędzać tylko raczej boki trenować na mieście - pozdro

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: