BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: High-Tech
2009-04-24, 14:17
318ti compact miała być igiełka...
Autor Wiadomość
MARAS 
plecak doświadczeń

Wysłany: 2009-04-23, 12:30   318ti compact miała być igiełka...

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=614867260

NIK z allegro mówi sam za siebie o właścicielu :lol: tak wyglada i się zachowuje

za 12 odradzam za 7-8 można by wziąć do poprawek bo jest ich sporo

rocznik to 1998 199 to pierwsza rejestracja...

Hmm, co tu gadać jak zwykle trafiam na człowieka tak tępego, który nie nie potrafi pomimo tłumaczeń, że przetrzepię tak auto aż sam się zdziwi...

zacznijmy od poczatku jak zwykle auto rodzinne tata dał kase, mama akupiła a syn rozpierd....

fotki sa stare w rzeczywistości auto jest całe poobijane porysowane po kilku drobnych acz widocznych kolizjach naprawionych pobieżnie i nie fachowo łuszczacy się lakier itp... poważnej kolizji czy dzwona nie przeszło.

lampy żenada elektryka na drucie te ksenony to o kant dup... rozbić.

wydech jaki on tam dedykowany posmarkany z trzech końcówki jakies bosi czy jakies inne tesco dziadowo... rdza wisi połowa bo gum nie ma dzwoni o podłogę osłony termiczne pourywane wiszą takie WarcyRycyCieszy ale tylko właściciela...

silnik cieknie z pod miski z pomiedzy dolnej i górnej obudowy rozrzadu z pod filtra oleju i zpod dekla.

przebieg licznikkowo 258tys w rzecvzywistości jest ponad 372 tys. nakulane był bardzo zdziwiony tym faktem... ja niestety nie

komp ma mnówstwo błedów najpoważniejsze to nie działający ABS czyjnik uszkodzony w lewym przednim kole i kabel owiniety wokół lagi, uszkodzony przepływomierz auto dusi się nie mam mocy jedzie jak skoda fabia...wogóle nie ma dołu z dużym opóźnieniem reaguje na pedał gazu by upalić kapcia trzeba trzymać go powyżej 5 tys na budziku i czsaem bokliem pojedzie lub ósemkę wykręci o jedenastkach nawet nie ma co mażyć , klima zdechła załcza się tylko sprzęgło sprężarki jest pusta i nieszczelma chłodnica, uszkodzony skraplacz.

zawieszenie tył jeszcze znosny gumy belki wymienione ale nie ostatnio ostatnio to nic w nim nie było tkniete palcem
zawieszenie przód to masakra w slalomie płuży przodem jak honda civic prawy amor dobija cieknie coś trzesczy i stuka pewnie swożeń dolny albo tyuleja na wachaczu już mi się nie chciało dalej wnikać.

Opony stan śmietnik lub do upalania

felgi równo ranty dostają po krwężnikach

dalej już nie ma co opowiadać bo auto nie igła żaden rar i cudeńko jest zaniedbana nie prezentuje się najlepiej no chyba ze z 20 metrów z bliska lipa i jeździ jeszcze słabiej jak wyglada.

Podejrzewam że

elektryka szyb i dachu działa grzane stołki też. :)

jestem zawiedziony z wycieczki.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-04-23, 12:33, w całości zmieniany 3 razy  

Mack` 
Rumcajs

Wysłany: 2009-04-23, 12:38   

Koleś coś chciał spuścić z ceny czy był wulgarny i agresywny jak mu wszystko wytknąłeś ? :mg:

jacek28 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2009-04-23, 15:55   

MARAS napisał/a:
przebieg licznikkowo 258tys w rzecvzywistości jest ponad 372 tys. nakulane był bardzo zdziwiony tym faktem... ja niestety nie

a jak to kolego ustaliłes???

mateuszczarn 

Wysłany: 2009-04-23, 16:46   

jacek28 napisał/a:
MARAS napisał/a:

w kebabie prosto sprawdza się przebieg. Wystarczy wiedzieć kiedy nacisnąć przycisk na liczniku i kiedy przekręcić kluczyk

slawo 
Kierownik karuzeli

Wysłany: 2009-04-23, 16:48   

mateuszczarn napisał/a:
w kebabie prosto sprawdza się przebieg. Wystarczy wiedzieć kiedy nacisnąć przycisk na liczniku i kiedy przekręcić kluczyk

no nastepny! stawiam skrzynke johny walkera jak sprawdziwsz przebieg na liczniku i doloze rumunska dziwke gratis

Moja BMW e30 345i power'ed by KKK K27 turbo

- Klubowicz -

GG: 1041
e-mail: slawo@antserwis.pl

e-mail: slawo@beemka-klub.pl

Jest 328i e36 M-TECH, bardzo szybka eta
z 40% 2.93 sperre by Szeszkin Motorsport

oraz piekielnie szybkie e39 M5

ralfsc 

Wysłany: 2009-04-23, 19:11   

slawo napisał/a:
mateuszczarn napisał/a:

no nastepny! stawiam skrzynke johny walkera jak sprawdziwsz przebieg na liczniku i doloze rumunska dziwke gratis

hehe dobre ale z rumunki nici bo tescik nie jak sie ma do przebiegu autka :)

mareks 

Wysłany: 2009-04-23, 20:42   

kiedy skonczy sie takie lganie skoro po przyjezdzie odrazu widac ze nie jest tak jak kolo opisuje, czy jak zacznie sie za to polaczkow wsadzac do pierdla? ;/

GG: 6377445

Grzesiek 

Wysłany: 2009-04-23, 20:51   

slawo napisał/a:
mateuszczarn napisał/a:

ja dozuce 4 ukrainki i czapke gruszek :mg:

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysłany: 2009-04-23, 22:31   

jacek28 napisał/a:
MARAS napisał/a:

-na zegrach też można wyświetlić prawdziwy przebieg tak samo jak i usterki a dokładnie kody błedów (usterek) w tym kompakcie było ich siedem najpoważniejszymi były zwalony czujnik ABS lewego przedniego koła, zwalona przepływka a dokładnie napiecie albo zbyt wysokie albo za niskie juz nie pamietam, musiałbym sprawdzić, a i poduszki to atrapa.

nie tylko w pamieci licznika jest zapisany przebieg, ze sterownika poduszek czas działnia poduszek taktowany jest w beemkach w kilometrach a nie w latach jak niektórzy sądzą...stąd bierze się prawdziwy przebieg teraz żałuję mogłem mu zweryfikować licznik i zostawić na pożegnanie prawdziwy przebieg jednak koles nie furczał więc dałem spokój
Pozatym z kompa ABS tez się da i jest jeszcze coś takiego w pamieci sterownika silnika jak ilość godzin pracy od uruchomienia silnika (fabrycznie) ale nie moge jakoś się do tego dogrzebać a ci co wiedzą nie powiedzą bo zajmują się korekta liczników w przeciwnym kierunku :roll:
od e46 w górę nawet immobilajzer też więc prawdziwy przebieg można zczytać z klucza tak samo jak info o aucie vin etc. w serwisie nie musisz szukac dowodu rejestracyjnego szukać vinu dajesz swój klucz wkładają do czytnika i mają wszytsko o Twoim aucie, model rok przebieg a z vinu historia serwisowa... coraz trudniej będzie tym pacanom cofać przebiegi w tej chwili korekta przebiegu w e46 czyli zegary, sterownik silnika, steroniki poduszek, info klucza to koszt 500-800 cena zalezna od modyfikacji ilości poduch i ilości posiadanych kluczy.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-04-23, 22:35, w całości zmieniany 1 raz  

slawo 
Kierownik karuzeli

Wysłany: 2009-04-23, 22:34   

ale nie w e36 ;)

- Klubowicz -

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysłany: 2009-04-23, 22:42   

slawo napisał/a:
ale nie w e36 ;)

nie na wyświetkaczu kilometrów ale na wyświtlaczu BC który jest pod wyświetlaczem przebiegu i przebiegu dziennego... w podobny sposób jak korzystasz z wyświetlacza klimatronika używasz go jako wyświetlacza... do np. prędkości obrotowej silnika...

tak samo możesz zmienić jezyk wyświetlanch komunikatów z np. niemieckiego na hiszpański :wink: przy następnej okazji ogladania igiełki chyba się nie powstrzymam... albo włoski... szkoda, że nie ma cyrlicy albo koreńskiego :lol:

w beemce zazwyczaj jest 5-7 błedów zapisanych ale już np, w polo z 1999 musiałem przewinąć stronę bo zabrakło miejsca na monitorze na zapisane usterki.

czy 330xd które obejrzałem jakiś czas temu temu... stan auto ma całe jedynie tylni lewy błotnik i tylne lewe drzwi, prawa przednia ćwiartka to już nawet geometri zawieszenie nie może utrzymać bo kielich oderwany od reszty budy conajmniej dwa razy dostała strazała w prawy przód jeden był potężny... ogólnie auto całe do lakierowania o ile da się ją wyprostować aż szkoda mi już pisac o tych igiełkach i dupkach je sprzedających...
obecnie ta sama beemka na alledrogo jest taka i taki opis ale dalej niezgodny z prawda i zastanawiałem się już o zgłoszeniu nadużycia do serwisu tegoż portalu
http://allegro.pl/show_item.php?item=613922920
zanim jej nie obejrzałem wygladało tak
http://allegro.pl/show_item.php?item=592172993
jakieś komnetarze... nawet ta czarna lista to jak walka z wiatrakami... dlaczego bo jak kupujący auto to wtedy są przeciwnikami takiego procederu a jak sprzedającymi to nabierają wody w usta...
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-04-23, 23:07, w całości zmieniany 4 razy  

slawo 
Kierownik karuzeli

Wysłany: 2009-04-23, 23:10   

MARAS napisał/a:
nie na wyświetkaczu kilometrów ale na wyświtlaczu BC który jest pod wyświetlaczem przebiegu i przebiegu dziennego... w podobny sposób jak korzystasz z wyświetlacza klimatronika używasz go jako wyświetlacza... do np. prędkości obrotowej silnika...

nie w kazdym e36 to dziala,niby po 95 roku,ale to tez nie zawsze
testowalismy to w Borsku ;)

- Klubowicz -

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysłany: 2009-04-23, 23:51   

Wiem o tym doskonale Slawo, że nie w każdym a czasem nawet nie za każdym razem tak jak to było w jednym a autek...
Z przedwczorajszej wycieczki Gdańsk Koscierzyna, Chojnice, Człuchów, mógłbym opisac jeszcze 9 autek, których po obejrzeniu z zewnątrz nie miałem nawet ochoty ogladać w środku.
Do tej pory sądziłem, że moje e34 to ruina i kupa rdzy z półmilionowym przebiegiem... ale w porównaniu z tymi kolekcjonerskimi igiełkami coraz bardziej dochodze do wniosku, że...

To całkiem zadbane i piękne auto bardzo bogato wyposażone z jakże idealnym lekko bioracym kilka kropli oleju od wymiany do wymiany silnikiem m50b25 na vanosie o niskim spalaniu w miejskim ruchu zwłąszcza z właczoną klimą. Nie skażone gazem bo przy tak niskim zużyciu to zbędny nieopłacalny wydatek i zajmowanie przestrzeni bagażowj...
Nigdy nie katowane serwisowane auto, którym na dodatek codzień jeździ niepaląca kobieta z dwójką dzieci na zakupy i do szkoły... oczywiście gdzie niegdzie pojawiły się drobne ogniska rdzy i rysa na przedniej szybie ale to normalne auto w końcu ma 16 lat, wiec... te 15tys. jest naprawdę warte by w nie zainwestować...
Kto mnie nie zna może by i uwierzył... do tego wcisnąłbym fotki sprzd dwóch lat...

a że tak naprawdę tylko ja sporadycznie nim :cenzura:..... z lawetą albo przyczepą żelastwa, żwiru czy toną cementu :roll: to już taki szczegół...
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-04-23, 23:53, w całości zmieniany 1 raz  

jacek28 

Wysłany: 2009-04-24, 10:05   

mateuszczarn, MARAS, co wy piszecie za głupoty,mowicie o zwykłym teście zegarów,gdzie w 1pozycji zawsze wyskakuje liczba dobrze ponad 300tyś,poprostu sprawdcie sobie w swoich autkach i okarze sie ze macie liczniki "krecone" :jupi:
slawo napisał/a:
stawiam skrzynke johny walkera jak sprawdziwsz przebieg na liczniku i doloze rumunska dziwke gratis

itd
ja dołoże swoje e36 coupe z kręconym licznikiem z 190tyś na 376tyś, :brawo: :brawo: :brawo: ludzie pomyślcie troszke,za łatwo by nam było sprawdzac licznik :tak:

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysłany: 2009-04-24, 10:20   

jacek28 napisał/a:
mateuszczarn, MARAS, co wy piszecie za głupoty,mowicie o zwykłym teście zegarów,gdzie w 1pozycji zawsze wyskakuje liczba dobrze ponad 300tyś,poprostu sprawdcie sobie w swoich autkach i okarze sie ze macie liczniki "krecone" :jupi:

Czy ja napisałem, że chodzi o test zegarów? co ty z tym testem co mi da testowanie zegarów sprawdzenie końcówki vinu test lapek i czy wskazówki chodzą to dobre dla laika by zaiponowac na parkingu w pracy przed kolegami...chłopie czytaj o czym mowa zanim zaczniesz bić pianę...przyjrzyj się dokładnie tam jest siedem cyfr a nie sześć wiec przebieg byłby podany w milionach kilometrów co jest oczywiście absurdem....

Napisałem tego posta po to by ktoś zainteresowany miał jako taki pogląd w jakim stanie jest ta igiełka a nie po to by kłocić się na temat przebiegu taka sama polemika jest na techniczym... a reasumując przebieg dla mnie to żaden wyznacznik przy kupnie samochodu

Ja bym poprosił o zamkniecie tematu bo nie dyskusja była jego celem.
pozdro Maras
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-04-24, 11:30, w całości zmieniany 2 razy  

High-Tech 
///HTT

Wysłany: 2009-04-24, 14:17   

Wyczerpujący opis i ocena stanu Compact'a.

Dzięki MARAS, na pewno nie jednemu zaoszczędziłeś rozmowy, a może i nawet wycieczki.

ZAMYKAM, bo komentarze już są zbędne.

pozdro

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi