BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
WIZKOZA
Autor Wiadomość
A R N I E30 

Wysłany: 2004-04-22, 22:16   WIZKOZA

Witam poszukuje gościa co prodókuje wizkozy był kiedyć adres do takiego gościa na starym foum pilna sprawa bo bez wisko nie pollece do TORUNIA a wtedy bede zły :cry:

Daniel e-28
[Usunięty]

Wysłany: 2004-04-23, 00:39   

zepnij na krutko na jakiś czas bedzie napewno dojedziesz :lol:
mam kumpla co wisko mu siadło spioł na krutko(e34) tylko dał mniejszy wiatrak niewiem czy to zdrowe ale działa
chodz z drugiej strony słyszałem ze lubi przez maske wylecieć :twisted:

loko

Wysłany: 2004-04-23, 07:57   

buahahahaha, nie wierzę.... KUR... CO WY Z TYM SPINANIEM WISKOZY????
Czy naprawdę każdemu z was musi się rozlecieć wiatrak żebyście się nauczyli raz na zawsze, że:
WISKOZY SIĘ NIE BLOKUJE!!!!!!

Gość

Wysłany: 2004-04-23, 08:37   

prawda ja ztraciłem wszystkie łopatki w wirniku wystarczyło przekroczyć 6 tyś obr i tylko trzask słychać

Gość

Wysłany: 2004-04-23, 08:54   

dokladnie
Ja rowniez uwazam ze nie powinno sie tego robic, Chyba ze w sytuacjach awaryjnych (dojazd) ale wtedy nie przekraczamy 3 tys obr/min
Jezdzilem pare dni ze spientym - dramat, chuk i spalanie 16-18 L (325i)

Gość

Wysłany: 2004-04-23, 09:13   

moze nie na temat ale powiedzcie mi kopilem autko i prawdopodobnie niemam w nim termostatu czy w zwiazku z tym moze byc wieksze spalanie ?? ?? dzieki za odp. dodam ze ciezko mi uzyskac temp pomiedzy srodkowa a pierwsza kreska .....

Gość

Wysłany: 2004-04-23, 09:26   

jak to nie masz w nim termostatu?
A zkad takie przypuszczenie?

Wydaje mi sie ze jakby wyjac calkiem termostat to by sie fura wychladzala bardzo, w sensie ze nie nagrzewala.

loko

Wysłany: 2004-04-23, 10:24   

ziggy, masz rację, ale do czasu, jak stoisz w korku to i tak w końcu się zagrzeje.. ale jak ktoś nie ma wiskozy ani żadnego wentylatora to brak termostatu jest jedynym ratunkiem żeby nie przegrzać silnika.

a ty xeon odkręć po prostu obudowę termostatu i zobacz czy on tam jest :-)

kaprys
Gość
Wysłany: 2004-04-23, 10:53   

Loko ma 100 % racje ( niestety w tym przypadku :oops: )

nie blokuj!!! stracisz wiatrak i obudowe :roll:

Gość

Wysłany: 2004-04-23, 10:59   

Ja to sie chyba pogubilem w tym watku. :roll:

Gość

Wysłany: 2004-04-23, 11:20   

w jakim czasie powinno sie zagzac do normalnej temperatury autko jak stoi nie jedzie bo nawet po godzinie mi sie nienagzeje nawet do 1/3 wskaznika wiec chyba niema termostatu albo jest caly czas otwarty ale pytalem czy w takim przypadku moze byc wieksze spalanie ?? ??

sarna1 
hooligan rootz

Wysłany: 2004-04-23, 11:21   

no moze byc - autko caly czas jest nie dogrzane i leje wiecej paliwa, kup termostat kosztuje cale 40 pln ;)

loko

Wysłany: 2004-04-23, 11:37   

28 :-)

a co do tego że ci się wogóle nie zagrzeje to niemożliwe... musisz mieć w takim razie coś z układem... przy obecnej temperaturze otoczenia powinien zacząć się gotować po jakiś 30-40 minutach

Daniel e-28
[Usunięty]

Wysłany: 2004-04-23, 16:26   

wyraznie napisałem że załozył mniejszy wiatrak i dlatego moze sie nie rozleciał osobiście jestem swiatkiem na to jak kręcił bączki i podejrzewam ze napewno było to 6000tyś obr może to i jego szczęście ale ja wolał bym spiać niż przegrzac motor bo przegrzany motor to już nie to samo pozdrawiam

Gość

Wysłany: 2004-04-23, 16:56   

loko napisał/a:
a co do tego że ci się wogóle nie zagrzeje to niemożliwe... musisz mieć w takim razie coś z układem... przy obecnej temperaturze otoczenia powinien zacząć się gotować po jakiś 30-40 minutach

Nie prawda moja moze stac i dwa dni i sie i sie nie gotuje

loko

Wysłany: 2004-04-23, 18:08   

jak masz witrak to nie dziwne... ja nie mam wogóel... a na postoju nawet niedziałająca wiskoza obraca wiatrakiem...

Gość

Wysłany: 2004-04-23, 19:19   

a wie ktoś gdzie kupić wiskoze i ile może taki interes kosztować?

Gość

Wysłany: 2004-04-23, 19:52   

jeśli kogoś to interesuje to właśnie znalazłem na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23893924

Gość

Wysłany: 2004-04-23, 20:56   

loko napisał/a:
jak masz witrak to nie dziwne... ja nie mam wogóel... a na postoju nawet niedziałająca wiskoza obraca wiatrakiem...

Ja juz sie naprawde tu gubie.
No pisze wlasnie ze jak wszystko dziala to nie powinno byc problemu i nie powinna sie grzac bryka nawet stajac jak cos skopane to sie cuda dzieja wiadomo.
A tak BTW no obraca troche zawsze, wiadomo no nawet nie dzialajaca jakies opoy sa na tym lozysku

Odpowiedz do tematu