BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Prztykanie
Autor Wiadomo
sławro
[Usunity]

Wysany: 2005-02-13, 19:51   Prztykanie

Pozdrowienia dla fanów BMW zaóważyłem u siebie a mam na gażniku jakieś prztykanie pod maską jak auto chodzi lub zaraz po zgaszeniu najpierw myślałem że to dochodzi od kostki co podpienty jest wężyk podciśnienia co idzie do aparatu zapłonowego ale chyba to nie to wiec co to morze być prztyka jak przycisk od myszki

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-02-14, 00:36   

nooo, to jakiś elektrozawór może być - jakie to autko (rok, silnik) - może coś wspólnie ustalimy

.... a czy to jest pojedyńcze "prztyknięcie", czy seria iluś tam prztyknięć :?:

sławro
[Usunity]

Wysany: 2005-02-14, 19:13   

rok 87 na gażniku pierburg silnik M10 myślę że elektro zaw€r dający podciśnienie z kolektora ssącego na regulator podciśnieniowy aparatu ale czego prztyka seryjnie trrr. trrr

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-02-14, 19:30   

o gaźnikach w beemce za wiele nie powiem, ale u mnie tak "ptrztykał" rozgrzany wydech po skonczonej jeździe - stygł sobie

sławro
[Usunity]

Wysany: 2005-02-15, 18:42   ewidentnie

napewno nie jest to stygnięcie jak otwieram maskę jak nawet chodzi na wolnych obrotach to tak robi a odgłos dobiega od elektro zaworu ktury jest przykręcony do podszybia i dochodzą do niego dwa wężyki od kolektora ssącego do niego i od niego do aparatu zapłonowego do przyspieszacza zapłonu ale dlaczego tak pracuje nie równomiernie i jakie jest zadanie tego zaworu czy nie morzna odrazu od kolektora ssącego bezpośrednio dac węzyk na przyspieszacz zapłonu

Anonymous
Go
Wysany: 2005-02-16, 09:34   

sławro , mam ten sam silnik ( gaznik pierburg ) m10 ten sam rok prod. i ten sam problem , pstyka podobnie jak bym z gazu na benzyne przelaczal i odwrotnie , czasami w czasie jazdy w równych odstepach czasu , a dziwne jest to ze czasem nie pstyka miesiąc a pózniej pstyka przez cały tydzień ... myśle ze to ingerencja obcej cywilizacji :) )))

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: