Witam!
Jestem posiadaczem is'a .Kupiłem ją w zeszłym roku w lutym od koleżki z mysłowic.Samochód był zrobiony lekko hmm ,,tandetnym sposobem'':naklejka typu THUUNDER na tylnej szybie,kiera tuning za 20 zł,źle polożona folia na szyby, braki w wyposażeniu plastikowych zaślepek,podświetlana gałka typu gratis z czasopisma,obklejony tunel podwietleniem za 15 zł,atrapy halogenów typu sam to zrób,trochę pogięte drzwi,wykładzina kufra zastąpiona linoleum hit 94 roku,
aaaa tak to gites była .. czarna podsufitka sportsitze obniżona felgi takie sobie mogły być plus zimówki na stalówkach...... dla mnie była ok ....nie mogłem dostać is fajnego i sie przestraszyłem i kupiłem,
technicznie był sprawny 100 pro
a potem trafiła na warsztat na reperacje i odświeżenie koloru
i sie okazało że ma defekty w blacharce
spojlerek od dawczyni dzięki której zakochalem sie w e30
a oto dawczyni 318 is 90 rocznik,najpierw chciałem ją robić ale stan blachy w którym był samochód nie pozwalał na rozsądne zainwestowanie pieniędzy: mogłem sobie wziąć z niej wszystko: azevy 16',wspomaganie,black hella,zawieszenie ,sportsitze,el.szyby,i wiele zamienników....kurcze fajna była ale szwagier ją pożyczał i sie zaniedbała szkoooda
echh fajna była...jedną mniej
a moja po odświeżeniu wyglądała tak
potem nadszedł czas na doprowadzeniu jej do stanu jak najbardziej oryginalnego i unikatowego:kiera alpiny,bmw soundsystem(tył i gwizdki),oryginalne dywaniki,roleta w półce,wspomaganie,el.szyby,listwy boczne m tech 1(kupiłem za dobrą cenę ale sie potem dowiedziałem ze m tech jeden bylo tylko podobno do wąskiej lampy),halogeny,dokładka do is'a...niestety z allegro od typka co robi z laminaty który w przekroju ma czarny kolor co zapobiega odpryskom białym,uchylne szyby boczne,kanpa z podłokietnikiem,black hella,nowa wykładzina bagażnika,podbitka tylnej klapy bagażnika,......to chyba wszystko
na tym zdjęciu widać zarysowanie tylnego błotnika ,jak cofałem słupka niezauważyłem bo stary dziad parkingowy wywarł presje na mnie hehhe przytarło sie troszke...oczywiście pan parkingowy usłyszał moje zdenerwowanie...do dziś jak sobie przypomne to ehhhh
a tu płeć piękna ,najbardziej anonimowo jak tylko można było heh,wedle życzenia
Wciąż nie mam shadow line'ów na ranty okienne(juz szukam ich rok,oryginalnej koncowki anteny elektryczynej /niklowanej badz czarnej/,el.szberdachu)!!
POZDRAWIAM: Marcina,Jarka,Jacha i Pszczole z Szubina oraz Łukasza z Targowka
Jak dla mnie ładna E30 i fajnie że ją doprowadziłeś do stanu tak ładnego jak widać na zdjęciach tylko pogratulować
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
no bardzo ladna. widac ze wkladasz w nia serce i tylko 'fabryczne' modernizacje stosujesz chwala Ci za to!
a takie pytanie odnosnie glosnikow tylnych, nie zalozyles przypadkiem odwrotnie? wydawalo mi sie ze to zalamanie z gwizdkami bylo 'do siebie' a nie 'od siebie'
pozdrawiam
_________________ Życie bez wymarzonego samochodu wydaje sie trudniejsze...
Panowie rzeczywiście założyłem je odwrotnie!Ale zrobiłem to dlatego że nie mieściły mi się do oryginalnie wyciętych dziur w tylnej półce i zamiast je poszerzać i wycinać w półce z oryginalną roletą wolałem poczekać na jakiś konkretny ochrzan od znających sie osób.
Nie wiedziałem czy sound systemy mieszczą sie oryginalnie w półce z roletą(bo jeśli tak to jedyny sposób na umieszczenie ich w półce bezinwazyjnie),czy też mam poszerzyć dziury.
poprostu nie jestem pewien czy to jakaś normalna dokładka czy m technic 2.
Uruchomiłem dzisiaj antenę elektryczną.Zajęło mi to troszkę od czasu jej kupienia,a to przez gumkę (uszczelkę)którą nakłada się na blachę u wejścia anteny.Szukałem na allegro ze 2 tyg.Ktoś mi doradził żeby jechać do salonu bmw i może będą mieli.I mieli za..............16 zł.Czasami warto do nich wpaść w celu zaoszczędzenia np....2 tygodni.
Uruchomiłem dzisiaj antenę elektryczną.Zajęło mi to troszkę od czasu jej kupienia,a to przez gumkę (uszczelkę)którą nakłada się na blachę u wejścia anteny.Szukałem na allegro ze 2 tyg.Ktoś mi doradził żeby jechać do salonu bmw i może będą mieli.I mieli za..............16 zł.Czasami warto do nich wpaść w celu zaoszczędzenia np....2 tygodni.
Cierpliwy z Ciebie człowiek jak ty takich rzeczy szukasz na Allegro... Samochód przeszedł niezła metamorfozę !
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !