BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E30] łukasz
Autor Wiadomo
poldon 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 15 Maj 2009
Skd: Warszawa
Wysany: 2009-07-07, 22:56   [E30] łukasz

Witam!
Jestem posiadaczem is'a .Kupiłem ją w zeszłym roku w lutym od koleżki z mysłowic.Samochód był zrobiony lekko hmm ,,tandetnym sposobem'':naklejka typu THUUNDER na tylnej szybie,kiera tuning za 20 zł,źle polożona folia na szyby, braki w wyposażeniu plastikowych zaślepek,podświetlana gałka typu gratis z czasopisma,obklejony tunel podwietleniem za 15 zł,atrapy halogenów typu sam to zrób,trochę pogięte drzwi,wykładzina kufra zastąpiona linoleum hit 94 roku,
aaaa tak to gites była .. czarna podsufitka sportsitze obniżona felgi takie sobie mogły być plus zimówki na stalówkach...... dla mnie była ok ....nie mogłem dostać is fajnego i sie przestraszyłem i kupiłem,
technicznie był sprawny 100 pro

a potem trafiła na warsztat na reperacje i odświeżenie koloru

i sie okazało że ma defekty w blacharce

spojlerek od dawczyni dzięki której zakochalem sie w e30

a oto dawczyni 318 is 90 rocznik,najpierw chciałem ją robić ale stan blachy w którym był samochód nie pozwalał na rozsądne zainwestowanie pieniędzy: mogłem sobie wziąć z niej wszystko: azevy 16',wspomaganie,black hella,zawieszenie ,sportsitze,el.szyby,i wiele zamienników....kurcze fajna była ale szwagier ją pożyczał i sie zaniedbała szkoooda
echh fajna była...jedną mniej

a moja po odświeżeniu wyglądała tak

potem nadszedł czas na doprowadzeniu jej do stanu jak najbardziej oryginalnego i unikatowego:kiera alpiny,bmw soundsystem(tył i gwizdki),oryginalne dywaniki,roleta w półce,wspomaganie,el.szyby,listwy boczne m tech 1(kupiłem za dobrą cenę ale sie potem dowiedziałem ze m tech jeden bylo tylko podobno do wąskiej lampy),halogeny,dokładka do is'a...niestety z allegro od typka co robi z laminaty który w przekroju ma czarny kolor co zapobiega odpryskom białym,uchylne szyby boczne,kanpa z podłokietnikiem,black hella,nowa wykładzina bagażnika,podbitka tylnej klapy bagażnika,......to chyba wszystko

na tym zdjęciu widać zarysowanie tylnego błotnika ,jak cofałem słupka niezauważyłem bo stary dziad parkingowy wywarł presje na mnie hehhe przytarło sie troszke...oczywiście pan parkingowy usłyszał moje zdenerwowanie...do dziś jak sobie przypomne to ehhhh

a tu płeć piękna ,najbardziej anonimowo jak tylko można było heh,wedle życzenia

Wciąż nie mam shadow line'ów na ranty okienne(juz szukam ich rok,oryginalnej koncowki anteny elektryczynej /niklowanej badz czarnej/,el.szberdachu)!!

POZDRAWIAM: Marcina,Jarka,Jacha i Pszczole z Szubina oraz Łukasza z Targowka

Wariat 

Doczy: 09 Lip 2007
Wysany: 2009-07-07, 23:09   

Napisz jeszcze, że masz oryginalny tłumik Hartge :) kótry jest od mojego dawnego iSa.

Części E34 tel.796*799028

poldon 

Wysany: 2009-07-07, 23:14   

NOOOO tak zapomniałem mam mam oczywiście ...tylko mi się ostatnio poluzował i brzmi tandetnie...muszę o to zadbać.pozdrowienia !! !

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2009-07-08, 09:28   

kierownica nie jest alpiny tylko m-technic I z znaczkiem alpiny

tak to okej auto - tylko ten spoiler nie potrzebnie zalozyles

poldon 

Wysany: 2009-07-08, 09:36   

Dzięki ,spojler rzecz gustu oczywiście,a kierownica owszem m tech - mój błąd

G-R-Z-E-Ś 

Doczy: 22 Mar 2007
Skd: Kraków N-H
Wysany: 2009-07-08, 11:19   

Jak dla mnie ładna E30 i fajnie że ją doprowadziłeś do stanu tak ładnego jak widać na zdjęciach tylko pogratulować

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

BartekJ 

Doczy: 28 Lut 2009
Skd: Starogard Gdański
Wysany: 2009-07-08, 13:06   

Kolejna pięna e30 w dziale Nasze Śmiegiełka :beer:

tylmanek88 
Młody miłośnik :]

Doczy: 02 Sty 2008
Skd: Wołomin
Wysany: 2009-07-08, 14:00   

no bardzo ladna. widac ze wkladasz w nia serce i tylko 'fabryczne' modernizacje stosujesz :) chwala Ci za to!

a takie pytanie odnosnie glosnikow tylnych, nie zalozyles przypadkiem odwrotnie? wydawalo mi sie ze to zalamanie z gwizdkami bylo 'do siebie' a nie 'od siebie' :>

pozdrawiam

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2009-07-08, 15:01   

hehe faktycznie glosniki sa odwrotnie :D

bono20002 
W.G.M.

Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2009-07-08, 16:40   

Nie lubięspojlerów na e30 ;/ ogólnie za wkłąd pracy plus plus, :]

tylmanek88 
Młody miłośnik :]

Doczy: 02 Sty 2008
Skd: Wołomin
Wysany: 2009-07-08, 16:41   

no to kolego masz zajecie na weekend ;) fotki po poprawkach do sprawdzenia prosimy :D

poldon 

Wysany: 2009-07-08, 19:23   

Panowie rzeczywiście założyłem je odwrotnie!Ale zrobiłem to dlatego że nie mieściły mi się do oryginalnie wyciętych dziur w tylnej półce i zamiast je poszerzać i wycinać w półce z oryginalną roletą wolałem poczekać na jakiś konkretny ochrzan od znających sie osób.
Nie wiedziałem czy sound systemy mieszczą sie oryginalnie w półce z roletą(bo jeśli tak to jedyny sposób na umieszczenie ich w półce bezinwazyjnie),czy też mam poszerzyć dziury.

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Doczy: 07 Cze 2006
Skd: Czeladź - Piaski
Wysany: 2009-07-08, 21:35   

Niedawno była na aukcji półka po Sound systemie, i tam fakrycznie były szerszcze otwory pod głośniki :) takie jakby owalne, elipsy czy coś.

;)

poldon 

Wysany: 2009-07-18, 10:42   

mam pytanie : mtechnic to czy nie?

poprostu nie jestem pewien czy to jakaś normalna dokładka czy m technic 2.

Uruchomiłem dzisiaj antenę elektryczną.Zajęło mi to troszkę od czasu jej kupienia,a to przez gumkę (uszczelkę)którą nakłada się na blachę u wejścia anteny.Szukałem na allegro ze 2 tyg.Ktoś mi doradził żeby jechać do salonu bmw i może będą mieli.I mieli za..............16 zł.Czasami warto do nich wpaść w celu zaoszczędzenia np....2 tygodni.

MAJSU 

Doczy: 14 Wrz 2006
Wysany: 2009-07-18, 10:52   

poldon napisa/a:
Uruchomiłem dzisiaj antenę elektryczną.Zajęło mi to troszkę od czasu jej kupienia,a to przez gumkę (uszczelkę)którą nakłada się na blachę u wejścia anteny.Szukałem na allegro ze 2 tyg.Ktoś mi doradził żeby jechać do salonu bmw i może będą mieli.I mieli za..............16 zł.Czasami warto do nich wpaść w celu zaoszczędzenia np....2 tygodni.

Cierpliwy z Ciebie człowiek jak ty takich rzeczy szukasz na Allegro... Samochód przeszedł niezła metamorfozę !

poldon 

Wysany: 2009-07-18, 11:15   progi

tak cierpliwy ,co ma być to będzie ,ja się spalał nie będe ale czasami sie poprostu frustruje heh

nadal proszę o podpowiedz z tymi progami

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: