Witam, mój kumpel ma e32 735 i zaczął sie grzać mu motor, a objawy są takie ,auto bardzo szybko łapie temperature przewód u dołu jest zimny a u góry gorący, zbiorniczek jest pełny, a zawartość zimna z odpowietrznika leci para i płyn wywala do góry po odkręceniu korka przewody u góry są puste
W mojej e30 mam m30b35 i mam nastepujący problem: po włączeniu autka czekam minute albo dwie i ruszam. po pewnym czasie gdy wskazówka jest juz za niebieskim polem powinno działać ogrzewanie- niestety nie działa nastepnie wskazówka dochodzi do połowy i po minucie jest juz na czerwonym polu - ogrzewanie dalej nie działa, wentylator włączony. gdy dam gazu do 5tys obrotów pojawia się ogrzewanie i wskazówka błyskawicznie wraca na pion albo na 1/4 poziomu (czasami musze dać gazu kilka krotnie albo dobrych pare minut). następnie jadę dalej - spokojnie. i znowu ogrzewania brak a wskazówka wędruję na czerwone pole;/ pompa i termostat wymienione. pomożecie?
ok, jutro się za to zabieram ale silnik ten siedzi juz ponad pół roku i wszystko grało. myśle że nagrzewnica jest dobrze podłączona ale sprawdze jeszcze raz.