Z dostępnością cześci nowych w zasadze nie ma problemu problemem sa jedynie ceny chyba że mówimy o używkach to czasem problem jest niewiele IX trafia się na części a jeżeli nawet to rozchodzą się jak ciepłe bułki.
Na co zwracać uwagę... głównie na hałasy i dziwne dzwięki z okolicy środka samochodu a konjretnie reduktora za skrzynią...
Następnie na stan przegubów przednich przedniego dyfra oraz wszelkie wycieki z miski i okolic gdzie prawa półoś wychodzi z miski.
Najgorszą rzeczą jaka się może przydarzyć to posypanie się reduktora lub pękniecie miski olejowej dostanie używki w dobrym stanie graniczy z cudem a spawanie nie zawsze jest możliwe takiej miski.
A często i gęsto padnieta jest pompa elektrohydrauliki zacieśniającej tylny dyfer poprostu szperowanie nie działa.
Oraz o ile jest padniete lub mocno cięknące niwo czyli samopoziomowanie tylnej osi auta, często winne niedziłąjącemu niwo jest uszkodzenie pompy wspomagania.
A jeżeli byłby to automat to dochodzi jeszcze kwestia poprawności działania skrzyni wycieki hałasy poprawność działania trybów niedziałający kick down.
Sam osobiście szukałem długo i namietnie przez ponad 2 lata IXa ale to jak szukanie igły w stogu siana a automaty sobie podarowałem z wiadomych przyczyn... niestety automat oraz moment obrotowy w połączeniu niezbyt doskonałego napędu na 4 łapy przy masie powyżej 1600kg to nie najlepsze połączenie z reguły umiera skrzynia. W manualu odwrotnie reduktor.
No i spalanie... ... nie licz i nie wierz bajkom, że w mieście zejdzie poniżej 14 litrów. Tym bardziej, że najmniejszy rozmier opon to 16'' jaki możesz założyć do IXa.
Rozwiązaniem jest jedynie albo zasobny portfel lub LPG...
Na zakończenie... zastanawiałeś się pewnie nad tym kombi z Gdańska... Hmm nie zachwyciło mnie skóry to żenada... zawieszenie w opłakanym stanie a gaz to II generacja na mieszalniku... stan blacharski nieciekawy.
pozdro
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Tak o te mi chodziło... około miesięca temu obejrzałem ją przy okazji wizji compacta w Pelplinie. Sam chętnie przygarnąłbym czterołapa...ale nie tego. To poprostu skarbonka na kółkach do duuuużych inwestycji w niedalekiej przyszłosci. Cena wydała mi się od razu podejrzanie niska jak na zadbanego IXa co niestety stan faktyczny potwierdził i odbiegał mocno od opini i deklaracji ze strony kolesia. Zamiana z ISa na IXa Hmmm zrobisz sam jak uważasz... nie mieszam się nie moja sprawa.
pozdro.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-09-02, 17:32, w caoci zmieniany 1 raz