znaczenie lpg to paliwo zastępcze i nie ma wpływu na pracę pompy. Ale działająca pompa w czasie niskiej rezerwy to jej katowanie bez względu na czym jeździmy.
_________________ Coś się stało że się ze...ło
Ostatnio zmieniony przez Vindevil 2009-09-14, 13:06, w caoci zmieniany 1 raz
w baku mam stale powyżej 30-40l. gazownik mówił że: "lepiej nie bo wtedy wtryski są smarowane/chłodzone"
mechanik że to g. prawda bo jak pompa nie pracuje to co ma chyc chłodzone/smarowane
wsadziłem juz 2 pompe w ciągu miesiąca , prawdopodobnie poprzednia zaciągneła syfy z baku, mój błąd nie wyczysciłem zbiornika, przed montażem nowej, a widocznie filterek od spodu dziwnym trafem odpadł
Mechanior bzdurę powiedział ponieważ paliwo krąży cały czas w układzie nawet gdy jeździmy na gazie. Nie ma czegoś takiego jak zatykanie paliwa jeśli nie ma odbioru przez wtryskiwacze.
jak ma smarować na lpg wtryski skoro tymi wtrykami nie podaje paliwa? paliwo jedynie przeleci przez listwe i wraca. ja jestem zdania ze pb powinno byc sprawne i używane odpalenie rozgrzanie przejzadzka itp wtedy wtryski sie smaruja to ma jakis sens.
witajcie
ja rowniez posiadam instalacje lpg sekwencje
i nie odlaczam pompy paliwa poniewaz jak potrzebuje wiecej mocy tzn. jak nagle go chce wkrecic na 5000 obr/min to mi sie sam przelacza automatycznie.
no i zawsze mam w baku wiecej niz 10lit. paliwa zeby sie chlodzila.
co do chlodzenia wtryskow to poprzednik dobrze mowil ze paliwo idzie tylko przez listwe.
i wiadomo rozgrzewka na paliwie musie byc i czasami w trasie tez.(filtr paliwa wymieniany systematycznie)
Kosa to musisz miec niezly syf w baku lub kupiles juz pompe na wykonczeniu skoro ci padla tak szybko.
pozdr.
Witam Oki
No wiec tak ... standartowo gazownicy nie ingeruja w przeplyw paliwa.
Mozna odlaczyc pompe tylko ze wzgledu na zuzycie ... a niewatpliwie sie zuzuwa... No i moze z powodu lekkiego jej buczenia (u mnie slychac wyraznie)
Oki.
Jak ci sie przelacza na Pb po gwaltownym dodaniu gazu/ na wysokich obrotach ... Podlacz sie do kompa LPG i zobacz bledy .. obstawiam ze masz za wąskie wtryski gazu - w tej E30 co sie nia woze tez tak bylo, pozatym gazownicy maja tendencje do wsadzania reduktorow do 100 koni do silnikow 140 (tak jak to bylo u mnie).
Co do mocy na LPG to silnik ktory ma fabrycznie 136 (popularna iska). Po zalozeniu sekwencji z odpowiednimi wtryskami i reduktorem na hamowni wychodzi 138 koni na gazie, nie byl sprawdzany na Pb ale ... to moze swiadczyc o tym ze sekwencja nie zmniejsza osiagow (w koncu LPG jest bardziej kaloryczny od Pb).
Warto zapalac na Pb i jechac kawalek bo jak wiadomo gaz przy rozprezaniu strasznie chłodzi ... "Awaryjne zapalanie" na LPG powoduje zamarzanie reduktora i wtryskow czyli wieksze zuzycie.
Zmisio, LPG ma mniejszą kaloryczność a większa liczbe oktanowa czyli ma wyższa temperature samozapłonu
ja mam drugie e30 z lpg i pompe mam odlączana jesli przełączam na lpg i nie widze potrzeby żeby mi buczała nie potrzebnie.tyle co odpalam auto i kawałek przejade wydaje mi się że spokojnie wystarczy.wtryski wystarczy że owieje powietrze ktore jest zasysane przez silnik i powinny sie schłodzic. zreszta wtryski pewnie bardziej sie rozgrzewaja od swojej pracy niż od samego kolektora gdy nie pracuja .nie odlaczaja pompy ci co nie umieja
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Jak ci sie przelacza na Pb po gwaltownym dodaniu gazu/ na wysokich obrotach ... Podlacz sie do kompa LPG i zobacz bledy .. obstawiam ze masz za wąskie wtryski gazu - w tej E30 co sie nia woze tez tak bylo, pozatym gazownicy maja tendencje do wsadzania reduktorow do 100 koni do silnikow 140 (tak jak to bylo u mnie).
propan-butan 49.400 (KJ/kg) benzyna 46.150 (KJ/kg)
minimalnie badziej kaloryczne jest LPG ... przeliczajac na objetosc LPG wychodzi jakies 10% "słabsze" od Pb, co wychodzi na spalaniu (LPG pali 10-15% wiecej).
Mowienie ze na gazie "jest slaby" wzielo sie z 1 gen ... z tej pieprzonej zwezki na dolocie.
Co do wiekszej liczby oktanowej oczywiscie zgadzam sie .
Co do pompy kamil.k tez sie zgadzam... nie ma potrzeby zeby buczala ...
Ale nie ma tez specialnej potrezby zeby grzebac w kabluchach aby ja odlaczyc ...
Rozumiem takie grzebanie jak ma sie gaz "na przelacznik" roboty nie ma prawie z tym wcale, gozej troche z sekwencja jak masz grzebac w kabluchach.
Ostatnio zmieniony przez Zmisio 2009-09-15, 00:38, w caoci zmieniany 1 raz
Na poczatek spusc benzynke do jakiegos baniaczka / baniaczkow i niech odstoi pare godzinek- zobaczysz czy nie ma wody.
Co do czyszczenia to nie umiem wpasc na zaden pomysl nie wymagajacy demontazu.
Ja bym zdjol bak ... nalał troche benzyny, przemieszał i szybko wylał, tak kilkakrotnie az bedzie sie wylewac benzynka bez syfu.
a mowa o e30?? albo w komorze od strony kierowcy przy maglu obok filtra weglowego, albo pod lewym progiem w miejscu gdzie w waksich jest zewnetrzna pompa.
samo plukanie moze nie pomoc bo syf moze sie trzymac baku kamien?
kiedys rozkminialem sposob na walke z kamieniem w baku
zalac wodą z octem a raczej octem i grzalke w to az sie zagotuje tak jak sie czysci czajniki lub zamaist octu takie koskti do czyszczenia ale nie testowalem
Kamień w baku Przecież to nie czajnik !? U mnie po 22 latach zero syfu w baku.
Zdejmij bak, kup sobie szczotę do czyszczenia gąsiorów z winem i szoruj Ale najpierw wyjmij pompę paliwa i zajrzyj do środka czy na dnie jest w ogóle syf.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !