Wysany: 2009-09-21, 21:11 m50b20 strzela, strzela, strzela problem nie do ogarniecia
witam . Wszystkie pomysly z forum i wlasne jak i wczesnejszych 3 mechanikow wyczerpane
Sprawa wyglada tak. Jest e34 na sekwencji, Strzela na gazie i na paliwie ale gaz zostawmy w spokoju. Jak jest zimny zanim sie rozgrzeje strzela jak opentany,pozniej zreszta tez!!
Wymieniony komp,przeplywka,swiece,czujnik polozenia walu,cewki(wszystkie 6) przewody WN . Gdy zatkam w niewielkiej czesci doplyw powietrza przy filtrze strzaly ustaja. Jednak lewego powietrza nie ciagnie dzisiaj zdjolem kolektor i nic niepokojacego tam nie zauwazylem . Rozrzad spiety prawidlowo,cisnienie jest cos kolo 11 na wszystkich, w tej sytuacji moje pomysly sie koncza moze wy jakies macie to chetnie poslucham
Może jest za uboga mieszanka. Jaki silnik, kiedy strzela opisz coś dokładniej domyślam się że chodzi o M50. Może za słabe ciśnienie paliwa. Ja tak miałem w M40 to wyczyściłem palec i kopułkę papierem ściernym i spokój.
sorry już doczytałem że M50 nie wyspany jestem
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)
Ostatnio zmieniony przez 318Albert 2009-09-21, 22:37, w caoci zmieniany 1 raz
Uszczelka nr 10 jest do odmy jak jej brak lub jest uszkodzona lubi m50 wtedy parchać i nie trzymać jałowych obrotów
Regulator ciśnienia paliwa sprawny?
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-09-21, 23:56, w caoci zmieniany 1 raz
dzisiaj wszystko myIem czyscilem i sprawdzalem pod wzgledem pekniec. Wszystko cale nic nie pekniete czy cos tam. Jutro skladam pozakladam kilka nowych przewodow, oringow jesli po dopaleniu dalej bedzie walic w dolot to go podpale