BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pare problemów z nowo kupioną BMW 318i m40 1991r
Autor Wiadomo
patryk 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 21 Wrz 2009
Skd: Mazury/Mrągowo
Wysany: 2009-09-22, 20:35   Pare problemów z nowo kupioną BMW 318i m40 1991r

Na początku witam wszystkich gdyż jestem nowy :beer:

Wracając do tematu: kilka dni temu kupilem bmw takie jak w temaci i mam pare problemow a mianowicie:

-silnik czasem przerywa, raz czesciej raz zadziej tak jakby nie dostawal paliwa, ale podejzewam, ze to wina przewodow od swiec bo sa cale poklejone izolacja, lada dzien beda nowe i wtedy zobaczymy,
- klima ledwo co dmucha nawet gdy ustawiam na max nadmuch i pozamykam wszystkie kratki, ustawie nadmuch na szybe to powietrze ledwo co :cenzura: a chuczy czyli wiatrak chodzi. Gdy ustawiam na kratki tez nie dmucha,
- centralny zamek tez nie dziala od czego zaczac spr? Bezpieczniki wszystkie OK!

Z gory dzieki za pomoc i sory ze tak namieszalem :]

szczaw89 

Pomg: 4 razy
Doczy: 29 Lis 2008
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2009-09-23, 11:10   

Co do nadmuchu to jak masz klime to mozliwe ze masz zawalony filtr pyłkowy ktory znajduje sie za schowkiem na rekawiczki musisz go zdjac i po lewej stronie jest taka zaslepka z malym pokretlem cos jak motylek przekrec i zdejmij ja a nastepnie wyciagnij filtr za nim moze byc pelno syfu i moze slabo dmuchac

patryk 

Wysany: 2009-09-23, 16:47   

Ktory schowek jest na rekawiczki? :)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2009-09-23, 20:30   

przed pasażerem na prawym fotelu

Bagor 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2009-09-23, 21:07   

Łukasz napisa/a:
przed pasażerem na prawym fotelu

Na prawym siedzeniu, to siedzi pasażer, a schowek na rękawiczki jest przed fotelem pasażera :roll:

patryk 

Wysany: 2009-11-10, 22:14   

Witam. Nie mialem czasu wczesniej odp. Wuymienilem kable i swiece silnik juz nie przerywa, ale bierze olej... 1l na 1500km... Tragedia... Heh a sprzedawca zapewnial, ze stan idealny ;D Co do nawiewu to zdjolem schowek na rekawiczki i ku mojemu zdziwieniu sa tam tylko wtyczki jakies i tak jakby czegos tam nie bylo, ale nie wiem nie mialem nigdy BMW nie wiem co tam powinno byc... Jutro moze zrobie zdjecia... Wyczulem, ze dmucha gdzisz w deske rozdzielcza zamiast tam gdzie powinno... Od czego to moze byc?
Ostatnio zmieniony przez patryk 2009-11-10, 22:16, w caoci zmieniany 1 raz  

bujonik 

Pomg: 3 razy
Doczy: 13 Pa 2008
Skd: Błonie
Wysany: 2009-11-11, 10:04   

pod linkiem dodałem zdjecie gdzie jest filtr pyłkowy zaznaczony czerwona strzałeczką....
dlaczego dmucha w deske... być może nie masz tuneli pozakładanych którymi powinno leciec powietrze do kratek nawiewów...

http://www.fotosik.pl/pok...f3c0d57db1.html
podkreślam klapka szukfladki filtra pyłkowego zaznaczona malutka czerwona strzałką w białym kółku jest zaznaczona nagrzewnica dmuchawy bez obudowy ...u Ciebie wyglada ona inaczej gdyz jest zasłonięta czarną obudową...

Piotrek325 
maniak

Pomg: 6 razy
Doczy: 24 Sty 2009
Wysany: 2009-11-11, 12:55   

co do centralnego to:

sterownik ktory znajduje się pod lewym glosnikiem z przodu (pod taka plastikowa oslonka.)

ew. zasniedziale wtyki miedzy drzwiami a buda (ostroznie z nimi)

zepsuty ktorys z silownikow.
jak przekrecasz kluczyc to slychac ktory kolwiek z silownikow jakies pykniecie czy cos ?

patryk 

Wysany: 2009-11-15, 09:56   

Szufladka od pylka filtrowego jest wylaman... Nie mam jak dojsc zeby to skleic, czy od tego moze dmuchac w deske?

Nie slychac zadnego pykniecia... Zero ani jak przekrece zamek w drzwiach od kierowcy, pasazera ani w bagazniku...

bujonik 

Pomg: 3 razy
Doczy: 13 Pa 2008
Skd: Błonie
Wysany: 2009-11-15, 09:58   

tak na pewno wieje przez szufladke skoro jest połomana....kup na allegro z rozbitej dobra...

patryk 

Wysany: 2009-11-23, 18:50   

Nawiew juz sprawny :) Dzieki wielkie :beer: Ale mam jeszcze jedno pytanie jak zdjąć ten plastki co pod nim jest glosnik i sterownik od centralnego?

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2009-11-23, 20:42   

patryk napisa/a:
Ale mam jeszcze jedno pytanie jak zdjąć ten plastki co pod nim jest glosnik i sterownik od centralnego?

tam jest śrubka na wysokości tych nacięć przed głośnikiem. Śrubka trzymająca ten plastik jest jednocześnie śrubką którą przykręcony jest głośnik.

E30 + E91

patryk 

Wysany: 2009-11-24, 18:37   

Przejzalem wszystkie drzwi i klape wszystko wyglada na sprawne. Pozostaje sterownik. Da sie sprawdzic czy jest sprawny czy dowiem sie dopiero po wymianie?

Piotrek325 
maniak

Pomg: 6 razy
Doczy: 24 Sty 2009
Wysany: 2009-11-24, 22:48   

jak go wygrzebiesz i zdejmiesz z niego te plastikowa oslone, to masz plytke drukowana a na niej dwa styczniki obok siebie, u mnie pomoglo przetarcie (papierem sciernym) stykow

pozdr.

jak nie bedziesz wiedzial o co chodzi
to zrob zdjecie tej plytki to ci zaznacze

patryk 

Wysany: 2009-11-25, 22:24   

Jutro to sprawdze bo nie mam czasu ostatnio... To ta puszka pod wykladzi przyczepiona do podlogi? Cypisek chyba pomyliles wersje bo mam glosnik na 4 sruby i tylko on jest przez nie trzymany? Chyba, ze cos przeoczylem. Zdiolem plastk, na ktorym stawia sie lewa noge i podnioslem wykladzine i tam znalazlem tylko czarna puszke ale nie wiem czy to ten sterownik jest przykrecona do podlogi obudowa ze sliskiego plastiku. Ogolnie to widac ze juz ktos czegos szukal bo gdzie niegdzie brakowalo srubek i pare rzeczy, nie wiem po co bo trzyma sie dobrze na zatrzaskach, bylo poprzyklejanych kropelka albo czyms podobnym i nie ma oslony na zamek w klapie bagaznika... Poprzedni wlasciciel chyba za bardzo o nia nie dbal, ale powoli zaczne ja zbierac do kupy...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: