Po wielu bojach stoczonych z losem (e "czydziestkowym) po małych poszukiwaniach, siedzeniu dzień w dzień na giełdach, aukcjach i jakiś tam, w końcu się trafiła
Jak pieterk pisał jak sprzedałem poprzednią e30tkę, "nie minie długo i znów będziesz jeździł e30" no i tak się stało
O Aucie
Wąska 323i(wersja 150 KM ) , 1984 r.
Wyposażenie
ABS
Elektryczne szyby przód
Manualny szyber
Uchylane szyby tył
Jasno-beżowe Sportsitze razem z całym wnętrzem
Brązowe szybki
Chromline
Szpera 3,64 25%
Dodatkowo:
Zawias TaTechix 60/40 (nie wygląda, i bedzie FK 75/50 na dniach)
Xenon na soczewkach
Stan auta:
Blacharka - na całym aucie naliczyłem całe 3,5 parcha wielkości ziarnka grochu i troszke większy na drzwiach tak ze 2 ziarnka
Podłoga, bagażnik, progi, błotniki, zakola, brak korozji, buda trzyma się wyśmienicie, zadnej rdzy przy kielichach , podłużnicach etc etc etc.
Wnętrze - du wyprania, sporty do obszycia
Silnik - jak ktoś mówi że 323 to muł, to zapraszam na przejażdżkę , co do kondycji - wymaga małego remontu, a dokładniej - smakuje mu bardzo olej, dawki dopuszczalne jeszcze ale wole to zrobić, no i przy okazji zmieni się uszczelkę pod czapką po lekko się poci
Fotki :
POtem dorzuce pare fotek jeszcze i rozkodowany VIN
Koło jedno na zapasie bo gwóźdź sie znalazł w oponie
_________________ Wszystko do e30 504-413-297
Ostatnio zmieniony przez Grzesio 2010-06-09, 08:13, w caoci zmieniany 12 razy
W koncu sobie kuopiles prawdziwe e30 Jest git - waska to waska ale ten spojler z klapy chyba trzeba pozegnac. Szyb uchylnych w pelnym chromie ci zazdroszcze mocno.
szybko auto zmienia właścicieli, a poprzedni tak się cieszył i plany miał.... Co go zniechęciło...hmmmm, Cóż, życie
Sam sie do niej przymierzałem swojego czasu, ale silnik mnie odstraszył, on potrzebuje kompletnego remonciku chyba.... czyż nie? Nie małego, tylko kompletnego. W końcu auto jest z 84 roku....
gratuluję wąskiej lampki z klasycznym motorkiem. Nie katuj go przed mechanicznymi działaniami.
uszczelniacze zaworowe i uszczelka pod głowicą
Trafna diagnoza i nie ma strachu
Jesli okaże się że coś więcej(czyli nie trafna diagnoza) , wjedzie m52b28 i tyle
Taki mój plan
Mimo że dźwięk m20 powala, to takie zycie i nie mówcie że klasyk że to tamto
PS. Wychodzę z założenia że nie ma rzeczy niemożliwych , więc nie boję sie jakichś napraw, które (patrząc na rozebrane m20) są banalne, w dodatku części sa tanie jak bułki, gdzie nawet remont większy tzn góra + pierścionki i jakieś duperele, uszczelki tralalaa, kosztuje 1000zł + pare wieczorów z kumplem i browarem w garażu
Ostatnio zmieniony przez bono20002 2009-09-28, 10:04, w caoci zmieniany 2 razy
===KOZA=== Poszukaj zanim napiszesz !!! Troska-ToMojaWąska
Doczy: 06 Cze 2009 Skd: Piotrków Trybunalski
Wysany: 2009-09-28, 22:30
No sam wiesz co powinno być zrobione ale pomysł na Motornik M52... O mój boże ! Daj na luz Bono:) Takie auto masz, że Pyta staje!!!
zazdroszczę ci Silniora 323 ładnie pachnie
Zenon do budy!!! jak założysz to będzie chamówa ! Ori też ładnie świecą Wiem, bo sam mam tylko czasem trzeba umyć szybę od wewnątrz i sprawa załatwiona
Gratuluje i powodzenia w dalszym użytkowaniu.
_________________ Wielu mówi...jesteś Szalony!!!
.. ja myślę że jestem spełniony>0)
Zenka nie ja włożyłem kupiłem już z tym, z czasem przyjdą ory światła ale nie wszystko naraz
Co do m52, lubie wkur..ać ludzi, kto mnie zna to wie że chorowałem od baaaaardzo dawna na m20 i żaden plastik nie wchodzi w grę łykacie wszystko jak..... jakby to była szeroka lampa to pewnie bym wpakował cos plastikowego ale wąska .....pozostanie prawie w oryginale
Ogólnie po kilku dniach użytkowania jestem bardzo zadowolony bo nie taki diabeł straszny jak go malują,
Wcale nie pali tak dużo, zawias tez nie jest najgorszy (w porównaniu do poprzedniej e30 to to jest limuzyna )
Dzięki
Pzdr
Ostatnio zmieniony przez bono20002 2009-09-29, 09:03, w caoci zmieniany 1 raz
Przez ostatni okrez czasu porobiłem troche pierdółek w swojej laleczce, w sumei same pierdoły ale zawsze coś
*Naprawione szyby elektryczne
*Radyjko zrobione
*Czujnik oleju wymagał wymiany
A z grubszych spraw -
Fk 75/50 założone - niestety nie jestem zadowolony za bardzo z tyłu który jest tak samo wysoki jak i był mimo zmiany spręzyn z -40 na -50 ... albo się uklepią , albo szukamy -60 na tył ale co bede pisał. Wrzucam foty
Po lewo stare (w sumie nowe ale stare) TaTechnix -60 , po prawo FK -75
Siadło sobie tak - (koło 15/7 195/50 )
CO więcej ? ..hmm. wzięłem się za ożywianie lakieru na beemce, ponieważ niestety...lakier jest strasznie zmatowiały i zasyfiony, pierwsze mycie i przesmyranie go jakąś pastą nie wiele dało , teraz robi się tak :(kawałek tylnej klapy która i tak niestety nadaje sie do malowania)
To dopiero początki prac, i efekt po pierwszym darciu i "kremowanku" :jum: wszystko ręcznie... :dok: a jeszcze długa droga i dużo towaru do nałożenia
A tu kawałek tylnego lewego błotnika który robiłem ok godziny i tez dopiero pierwszy etap