od jakos roku czasu stuka mi cos w tylnym zawieszeniu...a przynajmniej slychac te stuki z tylnej prawej strony
powoli wymienialem wszystkie elementy ale nie przyniosilo to rezultatu:
-wszystkie tuleje na poliuretany (tylna belka, wahacze)
-łaczniki staba + gumy staba
dzis wymienilem na nowe gorne mocowania amorkow + dodatkowo dolozyłem gume od amorka z malucha w celu jeszcze wiekszego usztywnienia...
ale nadal mi cos stuka...
szczegolnie przy przejezdzaniu tylnym prawym kolem pod "próg zwalniajacy" albo kraweznik...czesto tez stuka na małych wybojach...np na "kocich łbach"
ma ktos jeszcze jakies pomysły?
szczerze to zostały mi juz do wymiany tylko amorki chyba...ale jak dzis je zdemontowalem to sa w dobrym stanie i raczej nic w nich nie stuka...
A moze to poprostu sie amortyzator skonczyl i on stuka
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
kilka razy go w rękach scisnąłem i rozciągał sie dobrze sam (gazowo-olejowy)...zadnych stuków w tym czasie nie było słychac...ale nie wykluczam tego bo amorki maja juz nalatane ok 20tys od nowości...
A sprawdzałeś dyfer może on się popuścił i tak stuka
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Tez to przerabiałem swego czasu w swoim kredensie, u mnie były to poduszki amorów, no ale ty je wymieniłeś proponowałbym wycieczke na diagnostyke i na szarpakach jak zacznie pukać to zloaklizuj.
A sprawdzałeś poduszke mostu.. Mi walnęła niedawno też myślałem ze to poduszki bo oprócz tego wszystko wymieniałem poduszki zostały. Okazało sie żę poduszka w moście mi poszła..
Amorek potrafi mieć luz także na boki, ja nazywam to "golenią" i też potrafi stukać. Ja miałem tak w mojej e30 ale ogarnąłem bagażnik i jak nic nie lata to nic nie stuka
pojechalem dzis na stacje diagnostyczna...
przetrzepalem cale zawieszenie tylne z mechanikiem i diagnosta...
przyczyna "stukania" jest jedna tuleja wahacza a dokaldnie tylna prawa zewnetrzna...
cos z nia jest nie tak...albo sruba albo tulejka w poliuretanie jest nie tego wymiaru co powinna...bo na tym jest luz...
jutro bede to sciagal i sie okaze czy to wina sruby...czy olkusz nawalil...i akurat te jedna tulejke wewnetrzna "spierdzielil" i dal o wew srednicy wieksza niz pozostale