Witam jestem tu nowy więc pozdrawiam wszystkich fanów marki BMW ,
a teraz mam pytanko w moim 318 is 99r zaczął szwankować układ ASC mianowicie uruchamiał się bez powodu podczas normalnej jazdy i działał non-stop aż do ponownego uruchomienia silnika poszperałem co nieco na forach i doszedłem do wniosku że to wina sterownika który powinien znajdować się w moim modelu za schowkiem na rękawiczki ale jak to zwykle bywa nic nigdy nie idźe łatwo i okazuje sie że nie ma ma tam tego sterownika czy ktos ma pojęcie gdzie on może być ? ( jest jeszcze opcja ze jest zintegrowany z pompą ASC) ale nie bardzo wiem jak odróżnic ten zintegrowany od niezintegrowanego..
koles podłaczał mi kompa i miałem takie błędy
93 can inncorect data from ecu
147 can data fault from dme dde
to kody z dwóch różnych kompów- czytników..
eee yyy... a możesz przełożyć z Polskiego na "nasze"
[ Dodano: 2009-10-05, 23:32 ]
CO to jest ta Adaptacja i czy można jakoś naprawić ten sterownik da sie to w ogóle zdemontowac bez rozbierania całego układu
Tak, jest montowany na 5 śrubkach typu TORX. Odpiąć wtyczkę, wykrecić śrubki i wyjąć sterownik ruchem równoległym do płaszczyżny pompy.
GT1 to interface diagnostyczny TYLKO do bmw, posiada więcej możliwości niż KTS - np. właśnie ADAPTACJĘ, czyli wkłądając nowy sterownik pompy nie będzie on się komunikował z innymi urządzeniami samochodu póki nie zostanie zaadaptowany w tym samochodzie.
To tak jakby włożyć nowy podzespół do komputera - niby jest działa bo ma zasilanie z szyny ale bez sterowników do niczego nie przydatny.