Witam. Od jakiegoś czasu mam dziwny odgłos w środku. Takie szumy. Ale co dziwne bo na forum wyczytałem że inni mieli podobny problem ale bez wciśniętego sprzęgła, po wciśnięciu u nich była cisza, a u mnie jest na odwrót. W momencie kiedy sprzęgła nie tykam jest cisza, wystarczy że choćby dotknę pedału sprzęgła (poważnie nawet na 5 mm wcisnę) słuchać szum/jęczenie, nie wiem jak ten odgłos nazwać. Myślałem że to wysprzęglik i nawet ostatnio wymieniłem ale cały czas to jest. Ktoś mądry?
[ Dodano: 2009-10-07, 08:17 ]
nikt się nie orientuje
_________________ Uwaga! Zachodzi przy skręcie.
Bilstein B12 on board.
1/4 mili w bmw jest jak lowienie ryb z dziwka...jest fajnie ale nie do tego służy.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
podłączę sie to wątku z pytaniem,gdy jadę autkiem i zmieniam normlanie bieg to podczas opadania obrotów silniaka jest slyszalne tak jakby coś latało ktos ma pomysł co to może być?
Wszędzie czytałem że łożysko bądź docisk jeżeli szumi podczas nie wciśniętego pedału sprzęgła.
Bilstein B12 on board.
1/4 mili w bmw jest jak lowienie ryb z dziwka...jest fajnie ale nie do tego służy.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
Pomg: 9 razy Doczy: 05 Mar 2008 Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2009-10-08, 10:19
Squad napisa/a:
bono20002 napisa/a:
Gdzieś tak będzie łożysko tfu tfu tfu ...
Wszędzie czytałem że łożysko bądź docisk jeżeli szumi podczas nie wciśniętego pedału sprzęgła.
Powiem szczerze , ze ja troche zgłupiałem sam przy tych teoriach ale wydaje mi sie że na nie wcisnietym pedale to raczej szumi ale łożysko w skrzyni na wałku
Bez osłuchania cięzko wydumac , ale jak słyszysz tylko na wcisnietym to może byc od docisku. Cokolwiek by to nie bylo i tak trzeba wyciagnac skrzynie zeby sie dowiedziec.
_________________ Jazda BMW przypomina jazde TIRem tylko w skręcie zapasu miejsca szukac trzeba po zewnetrznej
spox, dzięki, trzeba bedzie zrzucić skrzynię, pozdro
Bilstein B12 on board.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car