Moje auto stało pod wielką czapą śniegu. Zapaliło na dotyk bez problemu. Jechałem normalnie, ale po pół kilometra straciło siłę. Zgasło. Przy próbie odpalania kręci ale tylko *pyr, pyr, pyr* - zakaszle i gaśnie....
Wysany: 2009-10-14, 11:24 Re: Pierwszy Dzień Zimy!
M-4 napisa/a:
Moje auto stało pod wielką czapą śniegu. Zapaliło na dotyk bez problemu. Jechałem normalnie, ale po pół kilometra straciło siłę. Zgasło. Przy próbie odpalania kręci ale tylko *pyr, pyr, pyr* - zakaszle i gaśnie....
Oj to strasznie autko focha złapało na śnieg. U mnie też pod pierzynką dzidzia sobie była.Odpalił tak jak zwykle i z punktu A (dom) do punktu B (praca) bezproblemowo.
M-4 być może jak silnik się rozgrzał i stopił śnieg to jakiś kabelek zalało ..... Bo skoro kręci to prąd z baterii ma, skoro pyrka to paliwko też raczej dochodzi,
_________________ e-30/ e36 - swapy silników, zawieszeń (na podzespołach e30 jak i e36 tył i przód) - sztywniejsze stabilizatory, układy dolotowe i wydechowe, modyfikacje mechaniczne silników: 793 993 316 gg. 570 72 87 - ceny ustalane indywidualnie
A ja córke do przedszkola rano wiozłem.Wczoraj zalozylem zimowki:],widac na czas...
Odsniezylem rano autko i rura.Ciekaw jestem miny małzenstwa ktore wyjechalo ze swojej posesji A5 Quattro-wlekli sie niemiłosiernie a ja w pedał i lewym pasem troche bokiem:)
Kocham RWD i kocham zime!!!
A tak nawiasem to mam do sprzedania komplet 5 sztuk alu z zimowkami bo mam jeszcze na stalówkach a kasa potrzebna...
u mnie podczas obfitych opadów deszczu samochód przestał jechać i nie chciał odpalić, linka, holowanie do domu i szukanie przyczyny, zacząłem od komputera, wyjmuję a tam z pół litra wody się wylało, wysuszyłem i jeździ dalej
Ja na razie czekam aż mróz złapie W starym silniku często mi się sam zapłon przestawiał na aparacie. Nie wiem czy przypadkiem dzisiaj też to się nie stało. Bo slizgaly mi sie kola i nagle złapałem przyczepność na asfalcie i wtedy straciłem moc, a to na ogół właśnie w takich momentach aparat się przekręca.
Generalnie takie warunki pogodowe w ogóle nie powinny być problemem dla samochodu! To niedopuszczalne!
I najchętniej pojechałbym już na śnieg wyjeździć trochę paliwa.
_________________ *puk puk*
- kto tam?
- panewka
Ostatnio zmieniony przez M-4 2009-10-14, 17:12, w caoci zmieniany 1 raz