BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pierwszy Dzień Zimy!
Autor Wiadomo
M-4 

Doczy: 19 Maj 2009
Skd: Lublin
Wysany: 2009-10-14, 11:11   Pierwszy Dzień Zimy!

Moje auto stało pod wielką czapą śniegu. Zapaliło na dotyk bez problemu. Jechałem normalnie, ale po pół kilometra straciło siłę. Zgasło. Przy próbie odpalania kręci ale tylko *pyr, pyr, pyr* - zakaszle i gaśnie....

Mack` 
Rumcajs

Doczy: 16 Lis 2006
Skd: Kielce
Wysany: 2009-10-14, 11:24   Re: Pierwszy Dzień Zimy!

M-4 napisa/a:
Moje auto stało pod wielką czapą śniegu. Zapaliło na dotyk bez problemu. Jechałem normalnie, ale po pół kilometra straciło siłę. Zgasło. Przy próbie odpalania kręci ale tylko *pyr, pyr, pyr* - zakaszle i gaśnie....

Oj to strasznie autko focha złapało na śnieg. ;/ U mnie też pod pierzynką dzidzia sobie była.Odpalił tak jak zwykle i z punktu A (dom) do punktu B (praca) bezproblemowo.

choody 

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Wrz 2009
Skd: MMZ / offenbach
Wysany: 2009-10-14, 11:49   

M-4 być może jak silnik się rozgrzał i stopił śnieg to jakiś kabelek zalało ..... Bo skoro kręci to prąd z baterii ma, skoro pyrka to paliwko też raczej dochodzi,
e-30/ e36 - swapy silników, zawieszeń (na podzespołach e30 jak i e36 tył i przód) - sztywniejsze stabilizatory, układy dolotowe i wydechowe, modyfikacje mechaniczne silników: 793 993 316 gg. 570 72 87 - ceny ustalane indywidualnie

M-4 

Wysany: 2009-10-14, 12:02   

Dokładnie tak, silnik pracował podczas odśnieżania auta.

perfectpower 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 07 Pa 2009
Wysany: 2009-10-14, 12:05   

A ja córke do przedszkola rano wiozłem.Wczoraj zalozylem zimowki:],widac na czas...
Odsniezylem rano autko i rura.Ciekaw jestem miny małzenstwa ktore wyjechalo ze swojej posesji A5 Quattro-wlekli sie niemiłosiernie a ja w pedał i lewym pasem troche bokiem:)
Kocham RWD i kocham zime!!!

A tak nawiasem to mam do sprzedania komplet 5 sztuk alu z zimowkami bo mam jeszcze na stalówkach a kasa potrzebna...

http://www.allegro.pl/ite...46_z3_5szt.html

Kruczek 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lut 2007
Skd: Orońsko
Wysany: 2009-10-14, 12:41   

u mnie podczas obfitych opadów deszczu samochód przestał jechać i nie chciał odpalić, linka, holowanie do domu i szukanie przyczyny, zacząłem od komputera, wyjmuję a tam z pół litra wody się wylało, wysuszyłem i jeździ dalej :jupi:

M-4 

Wysany: 2009-10-14, 17:12   

Ja na razie czekam aż mróz złapie :) W starym silniku często mi się sam zapłon przestawiał na aparacie. Nie wiem czy przypadkiem dzisiaj też to się nie stało. Bo slizgaly mi sie kola i nagle złapałem przyczepność na asfalcie i wtedy straciłem moc, a to na ogół właśnie w takich momentach aparat się przekręca.

Generalnie takie warunki pogodowe w ogóle nie powinny być problemem dla samochodu! To niedopuszczalne! :)

I najchętniej pojechałbym już na śnieg wyjeździć trochę paliwa. ;)
Ostatnio zmieniony przez M-4 2009-10-14, 17:12, w caoci zmieniany 1 raz  

Max 

Pomg: 1 raz
Doczy: 02 Cze 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2009-10-14, 21:15   

W Mińsku w wielkim skrucie pierwszy dzień zimy tej jesieni skończył się dla wielu osób w poniższy sposób:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: