mozesz wymienic sam silnik z osprzetem i elektryką ale jak ma być to porzadny swap to potrzebujesz silnika,skrzyni,wału,dyfra,półosiek,kompletnego wydechu i wiadomo wiazki elektrycznej z kompem i ews'em.
Jak bys był zainteresowany to znajomy ma 3 takie silnik na sprzedaż,2 jeszcze w autach.
Przede wszystkim to w e36 nigdy nie było silnika m20
Sorry,moja wina M50
[ Dodano: 2009-09-21, 01:04 ]
Stammek86 napisa/a:
mozesz wymienic sam silnik z osprzetem i elektryką ale jak ma być to porzadny swap to potrzebujesz silnika,skrzyni,wału,dyfra,półosiek,kompletnego wydechu i wiadomo wiazki elektrycznej z kompem i ews'em.
Wymieniaj sam silnik z osprzętem - skrzynię zostaw jest bodajże ta sama w b20, b25, b28. Liczniki też zostają, wał napędowy trzeba będzie zmienić, elektryka też powinna pasować p&p, problem jest jedynie z ews'em
EDIT: Wydech może zostać ale w b20 jest wąski więc trochę zdławi motorownie, najlepiej od razu wykonać cały z kwasówki - na całe życie będziesz miał go z głowy
najpewniej ściągnąć anglika i przełożyć oprócz silnika dyfer i heble ..... a poza tym zawsze jakiejś pierdółki zabraknie a mając całego dawcę zaoszczędzisz sobie wypraw po szrotach/sklepach, i ews też odpadnie - po prostu go przełożysz razem z silnikiem
Ostatnio zmieniony przez choody 2009-09-22, 00:14, w caoci zmieniany 1 raz
panowie bo przymierzam sie do zmianki z m50b20 na m52b28 więc co z tym wałem, dyfrem i półośkami??? wg mnie jeśli silnik do skrzyni pasuje to reszta też...?
skrzynia może zostać wał oczywiście tez . i dyfer także:)( problem moze być ze sprzegłem i dociskiem ale nie to ze nie pasuje tylko ze bedzie zasłabe:() ja się przymierzam do wrzucenia m54b30 i jak chłopaki którzy zajmują sie przekładkami twierdza że skrzynia i dalej z m50b20 wytrzyma to tym bardziej poradzi sobie zb28, tylko że robiąc swap na b28 i wyzej nie wyobrazam sobie zostwic dyfer niespięty ...
Ostatnio zmieniony przez bujonik 2009-11-06, 10:37, w caoci zmieniany 2 razy